почему я против безадресной помощи всем

Вільне спілкування
Відповісти
kreativ
Легенда Форуму
Дякував (ла): 636 разів
Подякували: 1768 разів
Контактна інформація:

почему я против безадресной помощи всем

Повідомлення kreativ » 16 жовтня 2019, 11:53

потому что 9 круг ада для тех, кто отвечает злом на добро и демотивирует помогать людям

Луцька підприємиця, яка роздає людям хліб, побачила «вдячність» тих, хто бере
29 вересень, 18:56
1863
Луцька підприємиця, яка роздає людям хліб, побачила «вдячність» тих, хто бере
Луцька підприємиця Наталія Шафета, яка разом із чоловіком з січня 2017 року купує і роздає щотижня по 60 буханок хліба нужденним на Центральному ринку Луцька, описала споживацьке ставлення окремих людей до її благодійності.

Історію, яка трапилася в суботу, 28 вересня, вона розповіла у блозі на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Пані Людмила, яка допомагає подружжю роздавати хліб, зателефонувала підприємиці вранці, що цієї суботи постачальники не привезли випічку.

Наталія Шафета заспішила на ринок.

«Вірите, давно вже не було такого поспіху – розуміла, що там люди, які чекають мене з хлібом, якого нема. По дорозі я дзвонила на пекарню в Тернопіль, звідки нам привозять хлібчик. Але ніхто не відповідав. Ми кинулися по ринку шукати хліб. В кіоску ледве впросили, щоб продали 22 хлібини (більше такого виду не було). А в іншому місці нам по закупці продали ще трохи випічки. Власник однієї з яток пан Олександр люб‘язно запропонував хліб за закупівельною ціною. Дякуємо, що прийшли на виручку!» – розповідає підприємиця.

Вона зазначає: «Знаєте, напевно, недарма хліб в цю суботу привезли з великим запізненням, я побачила справжню натуру тих людей, що прийшли по безоплатний хліб».

Окремі старші люди поводили себе так, ніби пані Наталія зобов’язана забезпечити їх безплатною їжею.

«Перш ніж бігти шукати хліб, я підійшла до людей, привіталася, перепросила, що вони змушені будуть трішки зачекати, хлібчик зараз закупимо і роздамо. У відповідь почула обурення, що я така-сяка, не продумала, що хліб можуть не привезти, дехто почав «клясти» мені вслід, бо я вже відбігала по хліб», – пише Наталія Шафета.

«Хотіла зупинитися, сказати, що все – не буде більше хліба, набридли постійні незадоволення, звинувачення. Але переборола себе, подумала, цих буркунів десь до десятка, а інші люди не винні, що так сталося», – веде далі розповідь підприємиця.

Благодійниця зізнається: «Роздавати хліб цього разу було, як ніколи, важко. Більшість брали хліб з ображеним виразом обличчя, навіть слово «Дякую!», звучало рідко».

Проте знайшлася одна з жінок, яка розрадила.

«Настрій трішки підняла жіночка, яка підійшла останньою, – пише Наталія Шафета. – Вона сказала, що дякує за те, що, незважаючи на образи в мій бік, я роздала сьогодні хліб, щоб я не зважала на старих людей, які чомусь почали вважати, що ми їм зобов‘язані давати хліб».

Підприємиця резюмує: «Ми просто хотіли поділитися з людьми хлібом, у відповідь – чорна невдячність. Вже почали задумуватися, можливо, варто допомагати комусь окремо, де справді того потребують, а не чекати, коли наступного разу комусь щось не сподобається, і він буде звинувачувати у цьому цілий світ, але злість свою вимістить на нас?»
https://www.volyn24.com/news/135888-luc ... h-hto-bere

Зображення

Потапапапа
Досвідчений
Дякував (ла): 56 разів
Подякували: 113 разів

Re: почему я против безадресной помощи всем

Повідомлення Потапапапа » 16 жовтня 2019, 13:00

Все просто. New life.

Потапапапа
Досвідчений
Дякував (ла): 56 разів
Подякували: 113 разів

Повідомлення Потапапапа » 16 жовтня 2019, 13:03

Кстати! Тоже хочу поддержать эту мысль. Я вот тоже, как лох, возил хлеб со своей пекарни (у меня лет 20 назад была пекарня, и тот хлеб который получился некрасивым, ну там кривые буханки, или там покоцанные) - мы отвозили в воинскую часть, отдавали солдатам. Заодно капусту завозили и ещё какие то харчи с магазов. Им там тогда особо жрать было нечего, и рады были ЛЮБОЙ хавке.
Так вот. Прошло лет пятнадцать, настал 2014год... И те самые солдаты НИ#УА защитили ни от чего.
Вопрос: нах я их кормил?
Все просто. New life.

kreativ
Легенда Форуму
Дякував (ла): 636 разів
Подякували: 1768 разів
Контактна інформація:

Повідомлення kreativ » 16 жовтня 2019, 14:01

Потапапапа писав:
16 жовтня 2019, 13:03
Кстати! Тоже хочу поддержать эту мысль. Я вот тоже, как лох, возил хлеб со своей пекарни (у меня лет 20 назад была пекарня, и тот хлеб который получился некрасивым, ну там кривые буханки, или там покоцанные) - мы отвозили в воинскую часть, отдавали солдатам. Заодно капусту завозили и ещё какие то харчи с магазов. Им там тогда особо жрать было нечего, и рады были ЛЮБОЙ хавке.
Так вот. Прошло лет пятнадцать, настал 2014год... И те самые солдаты НИ#УА защитили ни от чего.
здесь ключевые слова безадресной и всем. что нисколько не умаляет необходимости адресной помощи нуждающимся. в этом случае - делай добро и убегай :-)

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2817 разів
Подякували: 2878 разів

Повідомлення Master » 16 жовтня 2019, 14:05

безадресная помощь должна быть без лица.

то есть те кому помогаешь не должны тебя видеть и знать.

тогда все будет ОК!
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

kind
Забанен навсегда
Дякував (ла): 1508 разів
Подякували: 2136 разів

Повідомлення kind » 16 жовтня 2019, 14:14

От добра- добра не ищут)
Зображення

13ый воин
Експерт
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 390 разів

Повідомлення 13ый воин » 16 жовтня 2019, 14:56

Потапапапа писав:
те же солдаты через 20 лет уже не солдаты и не те же, зачем говорить не правду?
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2817 разів
Подякували: 2878 разів

Повідомлення Master » 16 жовтня 2019, 15:03

13ый воин писав:
16 жовтня 2019, 14:56
Потапапапа писав:
те же солдаты через 20 лет уже не солдаты и не те же, зачем говорить не правду?
тут скорее не не правду , а не в тему.

пример Потапапапы как по мне как бы не в тему , но и как минимум выводы.

если задаешься вопросом - НАХ ? то лучше не помагай никому.

помогать надо бескорыстно .
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 17 жовтня 2019, 10:57

Тут скорее не в адресности вопрос , а индивидуальной актуальности … , которую весьма сложно соблюсти … .
Вы не можете наперёд знать кому сегодня или на момент нужен хлеб и кто будет нуждаться и не нуждаться завтра … .
Тот кому нужен хлеб может и не иметь ни имени ни адреса ни вообще себя … !
Как вариант помощи я бы предложил некое место "нужна помощь" (и с соответствующим знаком и/или обозначением) … и тот кто готов лучше подходил бы и оказывал её в нужном виде … . Причём это должно быть не одно место . а достаточно равномерная сеть наряду скажем с уличными телефонами ,
с которых можно позвонить хотя бы в спецслужбы . Даже этих телефонов сейчас ну почти и нет тоже … и полицию/скорую вызвать неоткуда , ибо люди у нас в 99% стремаются даже полицию вызвать если их попросить … !
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

Відповісти

Повернутись до “Балачки”