Запуск дрона - "червоні зони"
Запуск дрона - "червоні зони"
Всім привіт.
Цікавлять закриті червоні зони для польоту квадрокоптера (дрона)
На карті DJI немає в Чернівцях так званих "червоних зон", навіть наш аеропорт не в "червоній" зоні.
Це зрозуміло, що не можна запускати дрон біля держ.установ та аеропортів.
От наприклад, я в іншому місті або державі, то куди мені звернутись та дізнатись про ці зони??
Поділіться червоними зонами Чернівців, координатами чи виділіть якось на карті біля яких обєктів не можна запускати дрон.
Цікавлять закриті червоні зони для польоту квадрокоптера (дрона)
На карті DJI немає в Чернівцях так званих "червоних зон", навіть наш аеропорт не в "червоній" зоні.
Це зрозуміло, що не можна запускати дрон біля держ.установ та аеропортів.
От наприклад, я в іншому місті або державі, то куди мені звернутись та дізнатись про ці зони??
Поділіться червоними зонами Чернівців, координатами чи виділіть якось на карті біля яких обєктів не можна запускати дрон.
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Re: Запуск дрона - "червоні зони"
Тут мабуть хіба офіційно звертатися до місцевої влади і поліції щодо наявних заборон ... .
Дякую. Мабуть вони все місто позначать червоним і скажуть, щоб літав за містом....
На ютюбі багато відосів побачив нашого міста із висоти пташиного польоту.... Цікаво тут на форумі є ті люди, які запускали дрони??
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Скоріше за все так і скажуть ... .
Тут он велосипеди на Кобилянській заборонили , а вибігати з приміщень стрімголов з кавою чи головою в телефоні не розглядаючи по сторонам -- ні ... .
Знвмати щось телефонами ніхто заборонити не можне у вільнодоступних місцях , але багато знайдеться тих що будуть писати і говорити що зйомки заборонено , при чому скоріше як правило знімають все самі ... . На мою думку має бути однакової правоти паритет .
Основна небезпека в тому що дрон може впасти на голову . Але поки це не трапиться реально законно заборонити знімати лише стратегічні/секретні об*єкти за умови якщо про це вам точно вкажуть .
Щось я думаю що крім невпасти на голову у дронів не має бути жодних обмежень порівняно з птахами , телефонами і очима ... . Все інше комусь треба доказово доводити і доводити до відома , а не просто заборони писати .
Якщо знімете депутата з кралею не вдома і опублікуєте ... то це вже буде поза законом . Але для чисто власного користування ви маєте повне право мати цю інформацію і будь-яку іншу ... .
Поки кожна камера в місті не отримує ліцензію ... дрони нічим особливим від них не відрізняються в плані самого добування інформації ... . Проблема в тому що держава працює в інтересах людей почасти значно менше ніж заради власних і прихованих ... .
Чомусь я думаю що на зараз абсолютно безглуздо створювати комісію з декількох людей для обстеження дахів наприклад і заставляти їх всіх писати детальні звіти , якщо це можна за 5 хвилин зняти і за десять хвилин під відео наочно підтвердити так що не прийдеться когось підозрювати у перекручуванні наявних фактів , особливо якщо важливо на який саме момент ... .
. . .
Люди з дронами тут точно є . У деяких дуже серйозні апарати . Як захочуть -- відзвітують вам ... .
В принципі на кожному засобі массової інформації також мають бути не менше ніж по парі операторів з дронами ... . Правда як продумати їх співіснування під час масових заходів -- це поки що важке питання . Його особливо нема кому врегульовувати -- простіше виписати якісь загальні заборони для всіх .
Як питання з поштовими дронами врегульовувати -- теж дуже цікаво . Тут диспетчерів по районам не посадиш на вишках , а автоматична система безпеки потрібна вже вчора ... .
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Надо создать петицию : пускай знаков наставят в местах где дронам летать запрещено ... .
В противном случае вопрос однозначного решения не имеет ... .
А то названия улиц меняют , говоря что это копейки стоит таблички поменять , но забывают людям всем сказать что им всем придётся переоформлять подписки и совсем не бесплатно ... . По одному рисованному знаку на дом -- это тоже практически копейки . Лишь спецзнак придумали , а как его сделать люди найдут выход ... . Даж тут на форуме или в соцгруппе можно спецконкурс сделать . Да и граффитисты с удовольствием подключаться ... . И даже дронеры с удовольствием попробуют распылитель на дрон прицепить и хоть разок или больше законно полетать ради миссии ... .
В противном случае вопрос однозначного решения не имеет ... .
А то названия улиц меняют , говоря что это копейки стоит таблички поменять , но забывают людям всем сказать что им всем придётся переоформлять подписки и совсем не бесплатно ... . По одному рисованному знаку на дом -- это тоже практически копейки . Лишь спецзнак придумали , а как его сделать люди найдут выход ... . Даж тут на форуме или в соцгруппе можно спецконкурс сделать . Да и граффитисты с удовольствием подключаться ... . И даже дронеры с удовольствием попробуют распылитель на дрон прицепить и хоть разок или больше законно полетать ради миссии ... .
По даній ссилці все місто "червона зона" значить без дозволу не можна запускати мабуть дрона?!
Ще вичитав на сайті держ.авіа служби, що поріг висоти 50м, тобто якщо я піднімлюсь на 2-3 км, то мене відстежать та заберуть дрон