Ватный пост?

Вільне спілкування
sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1234 рази
Подякували: 1311 разів

Ватный пост?

Повідомлення sergej1974007 » 14 січня 2015, 14:34

Прочитал недавно мнение одного человека из Черновцов.
Мнение во многих местах совпадает с моим.
Меня патриоты называют ватником--а человека там где он работает --не называют.
Где справедливость?
пс. Интересно мнение--ватный пост или как его назвать еще можно?
Мнение--в спойлере.
Вислуховую (вичитую) регулярно від щирих та "псевдо патріотів" претензії, що я, мовляв, висловлюю "непатріотичні" антивоєнні тези і т.п. І що, мовляв, більшість якраз однозначно за те, що на сході України треба воювати "за українські землі", що на цю тему "нема з ким говорити" і вихід один - воювати далі, поки та територія буде абсолютно підконтрольна Україні (тобто, виходить, проросійське налаштоване місцеве населення треба або знищити, або вигнати, або силою змусити полюбити нас, навіть якщо більшість цього не хоче?..). Знаю, що такого роду "ура-патріотизм" точно тепер "в моді".
А ось чи це реально позиція більшості громадян України? Тут я сумніваюсь.
От ситуативний приклад з магазину, в центрі Чернівців ввечері 11.01.15. Поки стояв в невеличкій черзі звернув увагу, що люди спілкуються на тему АТО, мобілізації, війни... Ну, ніби й не дивно - цьому велика увага в суспільстві, це правда. Але яка була центральна проблема обговорення, думаєте? Як відмовитися від мобілізації, якщо принесуть раптом повістку.
Черга йшла своїм чередом, а з іншого боку була міні-групка, яка продовжувала обговорювати ці теми, разом з чергою. І через якісь хвилини дехто йшов, а дехто з черги поповнював міні-групу. Я теж затримався, трохи з боку. Спершу дочекався, коли міні-група повністю оновилась, тобто переконався, що немає якогось "зачинщика", який якось маніпулював би цим обговоренням. Отже це було чистої води "народне обговорення"wink emoticon
І, перепрошую перед реальними та інтернет-друзями і знайомими, які стверджують, що моя позиція в меншості, - не вірю, сумніваюсь. Бо там. в магазині, люди висловлювали майже повністю те саме, що я тут давно пишу:
що нема чого воювати і жертвувати патріотами там, не знаючи, чого насправді хоче місцеве населення;
що термін "українські землі", як і "російські" і т.п., - це умовність, що це Богом дана земля, і люди, які народилися, виросли і живуть там, мають право самі визначати, як і з ким їм далі жити;
що армію має забезпечувати держава, а не волонтери, що треба спершу "розкуркулити" олігархів, починаючи від "Гаранту", а вже потім скидатися по 5 грн. на армію;
що антитерористичною діяльністю мають займатися спецпідрозділи та залучені на добровільній основі фахівці, які готові займатися цим на контрактній основі за серйозну зарплату та соціальні привілеї;
що жертви АТО на совісті не лише Путіна, а й нашого вищого керівництва - колишнього і теперішнього;
що патріотам з передової варто взяти владу у свої руки;
що треба реально змінювати ситуацію в Україні від олігархічної на пронародну, розбудовувати успішну країну для людей, в якій і теперішнім проросійські налаштованим хотітиметься щиро жити і пишатися такою державою і т.п...
Це теж "зазомбовані" люди? Чи, може, я володію гіпнозом і не знаю про це:), тобто своєю присутністю посприяв саме таким розмовам:) Точніше навіть дистанційно, бо коли я зайшов це обговорення вже йшло...
Не всі думають однаково, не у всіх однакова позиція, і це природно. Але не варто намагатися "приватизовувати право на істину". І тим більше не варто закликати до кровопролиття.
Так, території можна і втратити, все може бути (і навіть є - Крим по факту поки що відійшов від нас). Але території можна повернути з часом, а ось життя загиблим і здоров’я пораненим/скаліченим – ні...
То що важливіше? Амбіції чи життя і здоров’я наших громадян?..
Здогадуюсь, що ті люди з магазину та інші, які дотримуються такої позиції, швидше не будуть тут дискутувати. У т.ч. через те, що це "не модно", хтось може елементарно боятися. хтось може переживати за свій імідж, тобто щоби не записали в "непатріоти"... Але щоби ви знали, що про таке люди говорять у побуті, на реально народному рівні. І поки я там стояв, хвилин 25, НІХТО не висловився за те, що треба воювати, треба насильно мобілізовувати, треба силою змушувати когось нас любити і т.п. Розумію, що в цей час міг зайти в цей магазин і хтось з тутешніх реальних патріотів (або "псевдо-патріотів"), які могли висловитися і інакше. Але інших думок, так сталось, в той період там не було. А отже і така позиція, як думка народу, точно має право на існування... І до неї теж мають прислуховуватися верховні керманичі... А якщо треба, - і запитати офіційно думку народу через відповідний референдум (чи ще в якийсь правовий спосіб), а не тупо жертвувати патріотами у неофіційній війні з такою великою кількістю запитань без відповідей...
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

sergej1974007
Легенда Форуму

Re: Ватный пост?

Повідомлення sergej1974007 » 14 січня 2015, 14:40

И еще небольшое пояснение от того же человека к предыдущему мнению.
Тоже в спойлере.
1. Задекларувати і прийняти зміни до законодавства, які дозволяють місцевому населенню будь-якої області (або АР) виносити на розгляд місцевого референдуму питання навіть про самовизначення. За умови, що референдум буде проводитися справді ДЕМОКРАТИЧНИЙ, без присутності військових формувань, з допуском і забезпеченням умов для роботи всім зацікавленим спостерігачам і т.п. Тобто повноцінний демократичний референдум, який визнається центральною владою та міжнародною спільнотою, як чесний.
2. На базі перспектив цивілізовано вирішити питання (реальною більшістю голосів місцевого населення) щодо подальшого перебування в складі України або виходу зі складу (якщо реальна більшість буде за) - припиняється військове протистояння і переводиться вирішення кризи в дипломатичну площину.
3. Питання захисту кордонів офіційних + ситуативних (навколо зони АТО) вирішується виключно на базі спецпідрозділів та найманих за контрактом добровольців (з оплатою не менше 1000 доларів в місяць, плюс соціальний пакет, плюс велика страховка і т.п.).
Звідки гроші брати? У тому числі за рахунок "розкуркулювання" олігархів, починаючи з "Гаранта"...
4. Повномасштабна кампанія реальних реформ, жорстка чи навіть жорстока боротьба з проявами корупції, категоричне зменшення дебільної бюрократії і, відповідно, суттєве зменшення бюрократичного апарату, реальна підтримка національного виробника, повний пріоритет на відкриття нових підприємств, створення нових робочих місць, всіляке реальне сприяння у піднятті рівня життя в Україні, щоби в цій країні хотілось жити і пишатися нею навіть тим, у яких сьогодні проросійські погляди.
І т.д. і т.п.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 14 січня 2015, 14:43

Уже месяца 3 армия стоит на позициях и не наступает.
То есть сдерживает наступление рф на Харьков/Днепропретовск/Одессу.
Но почему-то главная мысль этого обсуждения - не надо отвоевывать донецк.
Так его и не отвоевывают, вот ведь в чем фокус.
Пост не ватный а вполне себе разумный.

Dimich
Досвідчений

Повідомлення Dimich » 14 січня 2015, 14:43

Отличный пост. Скажу даже больше - такого мнения придерживаются 90 % всех моих знакомых. Все уже увидели что к власти просто пришла новая, более молодая банда воров *facepalm

sergej1974007
Легенда Форуму

Повідомлення sergej1974007 » 14 січня 2015, 14:51

akinak писав:
Пост не ватный а вполне себе разумный.
А мои значит ватные? *facepalm *facepalm *facepalm :D
Так я ж практически то же самое писал здесь еще во время Майдана.
Нет справедливости. :( :( :( :D
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

sergej1974007
Легенда Форуму

Повідомлення sergej1974007 » 14 січня 2015, 14:58

А вот еще.
Спілкувався із знайомою з Маріуполя. Каже, що більшість вже просто хочуть МИРУ, неважливо, чи в Україні, чи в ДНР, чи ще якось, просто щоби не стріляли і все було спокійно! Хоча ніби у них все-таки трохи більше людей за ДНР чомусь...
Каже, що в Маріуполі багато пропадає дівчат, плюс за якийсь короткий період лише по одному мікрорайону (з 4-х) 49 заяв про згвалтування:( Ще частина не заявляє, бо, мовляв, сенсу немає - все одно не реагують. Пропадають і хлопці, але менше.
Від своїх знайомих чула, що аналогічні проблеми в Донецьку - гвалтування, пропавші без вісті...frown emoticon
Ще каже, що до подруги, яка працює в магазині, зайшли хлопці з батальйону (не буду назву писати), взяли, що їм треба було і пішли, не заплативши. А вона притихла, боялась слово сказати. І їй треба було гроші в касу поставити, бо ж "недостача"...
Фактично військовий час, дзеркальні проблеми, пов’язані з тим, що "у кого зброя, у того влада", або "той правий"...
Бідолашні люди... І ціна цього всього - надто велика, тобто жертв надто багато!!! Хоча навіть одне життя, вважаю, це дуже багато!
Дав би Бог вже заспокоїти це все!!!
пс.Марик--это ж Украина?И украинская армия стоит?

А вот еще
Ігоре, а чи не краще, ніж тупо жертвувати патріотами (тобто для вищого керівництва країни - воювати чужими руками!), скерувати справу в дипломатичну площину?! Та нехай вже дізнається Порошенко, чого насправді хоче той Путін!!! Хоче сухопутний шлях до Криму? То в чому проблема? Можна виділити Росії в безкоштовне користування метрів 50 по нашій території - нехай будують магістраль і їздять собі в Крим! Але навіщо підтримувати кровопролиття?! Тим більше в ситуації, коли, виглядає, більшість місцевого населеня таки проросійські налаштована, а ми хочемо силою змусити їх полюбити нас?.. Такою ціною?!
ппс.Ватник все же?
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

Astronom
Постійний користувач

Повідомлення Astronom » 14 січня 2015, 15:12

...влада зацікавленна в продовженні війни ....нова мобілізіція...Сашко 10% став секретарем РНБО+ надали значні повноваження...на АТО(ВІЙНУ) тепер все списується...йде й далі "заробляння" грошей....А всіх "невдоволенних", хто не встиг виїхати вдягнуть в однострої...
...йде війна , а заводи з цукерками працюють на повну потужність в Росії ....а про ремонтний завод в Севастополі - призабулося...А як Гонтарєву Петя зубами в кріслі тримає, та її за знищення гривні - приспати потрібно!!! .....а пригляньтесь....скільки нових магазинчиків рошен як грибів виросло в місті....Ще й кредитів 15 млрд. долларів хочуть від МВФ...з резарвами - 7!!!! *facepalm

Andrey111
Активіст

Повідомлення Andrey111 » 14 січня 2015, 15:19

Поправив.
Не приємні речі я написав.
Востаннє редагувалось 14 січня 2015, 17:47 користувачем Andrey111, всього редагувалось 3 разів.

Dimich
Досвідчений

Повідомлення Dimich » 14 січня 2015, 15:22

Мне вся нынешнея ситуация в Украине напоминает вот этот ролик. Только для прикрытия разворовывания страны, траншей МВФ и т.д. используется заворушка на востоке. "От ревизии, через некоторое время, наших нынешних воров может спасти только война, которая все спишет *facepalm

phpBB [video]
Востаннє редагувалось 14 січня 2015, 15:24 користувачем Dimich, всього редагувалось 1 раз.

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 14 січня 2015, 15:31

Чего хочет путин?
Уничтожения Украины как государства.
Готовы мы к этому? Очевидно, что нет.

Все эти разговоры про "договорится", "чтобы не стреляли", "дайте ему что он хочет" - это все сказки для детей. Нельзя договорится с путиным, как нельзя было договорится с гитлером. Такие рассуждения - от не знания истории.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”