Життя під час війни і після неї
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
Re: Життя під час війни і після неї
Про наші фури і поляків.
Мабуть не всі тут памʼятають.
Але в 90-х, головними гравцями на українському і європейському ринку вантажних автоперевезень були не поляки - а німці, французи і італійці.
Їх фури і їх водії возили більшу частину вантажів по всій Європі. І саме вони на цьому заробляли.
Але в 2000-х зʼявилися польські перевізники, які своїми низькими цінами і кращою якістю витіснили водіїв старої Європи.
Тому що готові були працювати більше.
Тому що готові були заробляти менше.
Тому що хотіли жити краще.
І ринок обрав тоді їх.
Бо ринок завжди обирає краще.
І щось я не памʼятаю тоді.
Щоб французи і німці брали в облогу польські кордони, щоб блокували польські фури і знущалися з польських водіїв і споживачів.
І не треба про це мовчати.
Бо те що зараз роблять поляки з блокуванням України - це не дружба і не сусідські відносини.
Навіть без війни.
Навіть якби це були мирні часі.
І це не має жодного відношення до ринкової економіки і європейських цінностей.
В Україні.
У нас закриті порти.
У нас закриті аеропорти.
Ми всі - всю свою логістику побудували через аеропорти і морські порти Польщі - бо вони наші добрі сусіди.
Могли побудувати через Геную.
Могли побудувати через Констанс.
Але більшість з нас добровільно обрала братів поляків.
Ми їм платимо портові збори, ми користуємося їх ліцензійними і митними складами, ми часто завантажуємо в їх літаки і піднімаємо їх економіку.
Два місяці назад - привезти контейнер з Ґданська в Київ коштувало 1500€, а зараз 6000€.
В 4 рази - бо все стоїть.
Поляки все заблокували і фактично взяли нас в облогу.
А насправді.
Наші водії і наші перевізники - це поляки зразка кінця 90-х.
Наші голодні до роботи.
Наші готові довозити швидше
Наші готові працювати дешевше
Це ринок.
І ринок сьогодні обирає українців.
Я хочу нагадати.
Що українці - не тільки біженці і не тільки підприємці.
Там в Польщі.
Працюють і платять податки десятки тисяч простих українців.
Наші громадяни залишають там гроші на АЗС, зупиняються в їх готелях, покупаються в їх магазинах, харчуються в їх ресторанах, купують квитки на їх потяги, автобуси і літаки.
Досить ховати очі і боятися казати правду.
Наші люди не дармоїди, не прокажені.
Фактично, наші громадяни піднімають економіку Польщі своєю працею і своїми витратами там.
І ми маємо повне право відстоювати і отримувати ті європейські цінності рівності і пропорційності про які так гучно люблять говорити наші сусіди.
А те що вони зараз роблять з нашими водіями, з нашим експортом і імпортом - це точно не дружні і не сусідські відносини.
(С) Алексей Давиденко
Мабуть не всі тут памʼятають.
Але в 90-х, головними гравцями на українському і європейському ринку вантажних автоперевезень були не поляки - а німці, французи і італійці.
Їх фури і їх водії возили більшу частину вантажів по всій Європі. І саме вони на цьому заробляли.
Але в 2000-х зʼявилися польські перевізники, які своїми низькими цінами і кращою якістю витіснили водіїв старої Європи.
Тому що готові були працювати більше.
Тому що готові були заробляти менше.
Тому що хотіли жити краще.
І ринок обрав тоді їх.
Бо ринок завжди обирає краще.
І щось я не памʼятаю тоді.
Щоб французи і німці брали в облогу польські кордони, щоб блокували польські фури і знущалися з польських водіїв і споживачів.
І не треба про це мовчати.
Бо те що зараз роблять поляки з блокуванням України - це не дружба і не сусідські відносини.
Навіть без війни.
Навіть якби це були мирні часі.
І це не має жодного відношення до ринкової економіки і європейських цінностей.
В Україні.
У нас закриті порти.
У нас закриті аеропорти.
Ми всі - всю свою логістику побудували через аеропорти і морські порти Польщі - бо вони наші добрі сусіди.
Могли побудувати через Геную.
Могли побудувати через Констанс.
Але більшість з нас добровільно обрала братів поляків.
Ми їм платимо портові збори, ми користуємося їх ліцензійними і митними складами, ми часто завантажуємо в їх літаки і піднімаємо їх економіку.
Два місяці назад - привезти контейнер з Ґданська в Київ коштувало 1500€, а зараз 6000€.
В 4 рази - бо все стоїть.
Поляки все заблокували і фактично взяли нас в облогу.
А насправді.
Наші водії і наші перевізники - це поляки зразка кінця 90-х.
Наші голодні до роботи.
Наші готові довозити швидше
Наші готові працювати дешевше
Це ринок.
І ринок сьогодні обирає українців.
Я хочу нагадати.
Що українці - не тільки біженці і не тільки підприємці.
Там в Польщі.
Працюють і платять податки десятки тисяч простих українців.
Наші громадяни залишають там гроші на АЗС, зупиняються в їх готелях, покупаються в їх магазинах, харчуються в їх ресторанах, купують квитки на їх потяги, автобуси і літаки.
Досить ховати очі і боятися казати правду.
Наші люди не дармоїди, не прокажені.
Фактично, наші громадяни піднімають економіку Польщі своєю працею і своїми витратами там.
І ми маємо повне право відстоювати і отримувати ті європейські цінності рівності і пропорційності про які так гучно люблять говорити наші сусіди.
А те що вони зараз роблять з нашими водіями, з нашим експортом і імпортом - це точно не дружні і не сусідські відносини.
(С) Алексей Давиденко
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1232 рази
- Подякували: 1307 разів
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Щоб розуміти поляків потрібно пригадати історію , тільки зараз для них українці вже не вороги, а конкуренти і ще українці для них це дешева робоча сила.
І в ситуації з перевізниками це чітко видно, вони хотять щоб ми працювали на їхніх вантажівках, і не хотять щоб на своїх.
Поляки так само нам кажуть як і росіяни втирали раніше, що ми брати але не кажуть нам як насправді вони вважають — що вони старший брат а ми для них менший і не рідний, бо ми не католики. Росіяни навіть краще ставились - ми були хоч і меншим братом, але рідним
І в ситуації з перевізниками це чітко видно, вони хотять щоб ми працювали на їхніх вантажівках, і не хотять щоб на своїх.
Поляки так само нам кажуть як і росіяни втирали раніше, що ми брати але не кажуть нам як насправді вони вважають — що вони старший брат а ми для них менший і не рідний, бо ми не католики. Росіяни навіть краще ставились - ми були хоч і меншим братом, але рідним
Отака х...ня, малята
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
поделюсь историей. средина дня, готовлю кофе на кухне и слышу, чет кто то на лестничной клетке потому как входная дверь рядом. а дом малоквартирный, соседей нет на этаже. пока думаю, кто это ко мне мог ВНЕЗАПНО прийти. а тут кто то у меня уже дверную ручку дергает, не открыто ли случаем. в глазок вижу одного мужика, который пялится на дверь (мб на замок?). открываю, кто такой и че хотел? "та я с черновцыгаз, подьезд наверное попутал, извините, что потревожил". и бочком-бочком по лестнице.
та й таке
П.с. а, почему здесь? Потому как не помню 2-3-4 назад таких движух, наравне с недавно обнесенной кладовкой на лестничной клетке
та й таке
П.с. а, почему здесь? Потому как не помню 2-3-4 назад таких движух, наравне с недавно обнесенной кладовкой на лестничной клетке
- Master
- Легенда Форуму
2-3-4 года?
ну возможно , но ранее и без войны было и похлеще 90е- 2000 е
так что война тот не сильно к месту , хотя ...
- Master
- Легенда Форуму
Єврокомісія пригрозила Польщі за блокування кордону України
Європейська Комісія засудила "майже повну відсутність участі" влади Польщі в спробах припинити блокаду польськими водіями вантажівок кордону з Україною.
Єврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян назвала ситуацію на польсько-українському кордоні "абсолютно неприйнятною".
"Немає доброї волі в пошуку рішення. Це майже повна відсутність участі польської влади. Весь Європейський Союз, не кажучи вже про Україну, яка зараз перебуває в стані війни, не можна взяти в заручники, блокуючи наші зовнішні кордони", - цитує її агентство AFP.
Велян додала, що Єврокомісія має право вживати заходів проти тих, "хто не дотримується правил і не застосовує закон".
Європейська Комісія засудила "майже повну відсутність участі" влади Польщі в спробах припинити блокаду польськими водіями вантажівок кордону з Україною.
Єврокомісарка з питань транспорту Адіна Велян назвала ситуацію на польсько-українському кордоні "абсолютно неприйнятною".
"Немає доброї волі в пошуку рішення. Це майже повна відсутність участі польської влади. Весь Європейський Союз, не кажучи вже про Україну, яка зараз перебуває в стані війни, не можна взяти в заручники, блокуючи наші зовнішні кордони", - цитує її агентство AFP.
Велян додала, що Єврокомісія має право вживати заходів проти тих, "хто не дотримується правил і не застосовує закон".
- Master
- Легенда Форуму
про нашего студента
- Master
- Легенда Форуму
Знаете один из основных принципов пропаганды? Особенно в военное время. #Удар_по_эмоциям. Настолько мощный, чтобы критическое мышление отключилось. Потрясение должно быть таким сильным, чтобы человеку даже неловко было дополнительные вопросы задавать.
- Master
- Легенда Форуму
Від сьогодні в Україні починають виплати за зруйноване внаслідок війни житло, повідомив міністр інфраструктури Кубраков.
Як отримати компенсацію?
Мати житловий сертифікат, або подати заявку на його отримання через застосунок «Дія»;
Обрати житло і домовитися з продавцем про купівлю;
Забронювати гроші для купівлі житла через «Дію» та отримати підтвердження впродовж пʼяти днів;
Припинити право власності на зруйноване житло в нотаріуса чи ЦНАПі;
Оформити угоду купівлі-продажу нового житла протягом 30 днів після підтвердження;
Очікувати зарахування коштів продавцю житла впродовж пʼяти днів.
Як отримати компенсацію?
Мати житловий сертифікат, або подати заявку на його отримання через застосунок «Дія»;
Обрати житло і домовитися з продавцем про купівлю;
Забронювати гроші для купівлі житла через «Дію» та отримати підтвердження впродовж пʼяти днів;
Припинити право власності на зруйноване житло в нотаріуса чи ЦНАПі;
Оформити угоду купівлі-продажу нового житла протягом 30 днів після підтвердження;
Очікувати зарахування коштів продавцю житла впродовж пʼяти днів.
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Племінник вже 1,5 року на передку служить, …. Зарплату повністю не виплачують, на обслуговування техніки вже свої гроші витрачає бо волонтери не справляються, а тут ще його дружина яка з дитиною стільки ж часу як у Європу поїхала як біженка, сказала недавно що вже не повернеться і що має там іншого чоловіка. А була міцна сімʼя до війни(( , просто душевний біль.
Отака х...ня, малята