Так. Я виключений. Не правильно написав. Дякую за виправлення.Schneider писав: ↑11 травня 2024, 23:34Ви зняті з обліку чи виключені? Це різні речі!
«Знятий з військового обліку» це тимчасове поняття та воно не означає звільнення від статусу військовозобов’язаного. Після зняття з військового обліку військовозобов’язаний продовжує виконувати обовʼязки військового обліку (проходження ВЛК, оновлення військово-облікових даних, повідомлення ТЦК та СП про зміну місця проживання тощо) та повинен стати на військовий облік в іншому органі, до прикладу в ТЦК та СП іншої області або ж в консульстві України в іншій країні.
«Виключений з військового обліку» означає, що особа втрачає статус військовозобов’язаного та на неї не поширюються обовʼязки з військового обліку. Зокрема така особа не може бути призвана під час мобілізації, після виключення з обліку не зобов’язана проходити ВЛК, оновлювати облікові дані, такій особі не можна вручати повістку. Це поняття є постійним і особа не повинна знову ставати на військовий облік.
Я в курсі. Але інколи пишуть, що будуть перевіряти правомірність виключення. Тільки ніяких законодавчих актів я не бачив. Цікаво чи маю я теж звертатися сам до них на протязі 60 днів, чи там якісь інші строки та дії.