Мобілізація під час Війни

Вільне спілкування
KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1067 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Re: Мобілізація під час Війни

Повідомлення KVadik » 12 травня 2024, 01:08

Schneider писав:
11 травня 2024, 23:34
Ви зняті з обліку чи виключені? Це різні речі!

«Знятий з військового обліку» це тимчасове поняття та воно не означає звільнення від статусу військовозобов’язаного. Після зняття з військового обліку військовозобов’язаний продовжує виконувати обовʼязки військового обліку (проходження ВЛК, оновлення військово-облікових даних, повідомлення ТЦК та СП про зміну місця проживання тощо) та повинен стати на військовий облік в іншому органі, до прикладу в ТЦК та СП іншої області або ж в консульстві України в іншій країні.

«Виключений з військового обліку» означає, що особа втрачає статус військовозобов’язаного та на неї не поширюються обовʼязки з військового обліку. Зокрема така особа не може бути призвана під час мобілізації, після виключення з обліку не зобов’язана проходити ВЛК, оновлювати облікові дані, такій особі не можна вручати повістку. Це поняття є постійним і особа не повинна знову ставати на військовий облік.
Так. Я виключений. Не правильно написав. Дякую за виправлення.

Я в курсі. Але інколи пишуть, що будуть перевіряти правомірність виключення. Тільки ніяких законодавчих актів я не бачив. Цікаво чи маю я теж звертатися сам до них на протязі 60 днів, чи там якісь інші строки та дії.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

elm
Активіст
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 35 разів

Повідомлення elm » 13 травня 2024, 22:37

"Непридатний до військової служби зі зняттям з військового обліку" є 2 види: Непридатний у військовий час і непридатний у мирний час.
Я непридатний до військової служби зі зняттям з військового обліку за 2 групою стаття 31а (наказ МО України 2008р номер 402)...В мене згідно цієї статті це- непридатний у військовий час....
....Але місяць назад на роботу приходила перевірка з ТЦК і дала наказ щоб я з'явився в ТЦК для внесення моїх даних в "оберіг" (вінкод) без проходження ВЛК, Всіх Непридатних вносять в оберіг

Nero
Адміністратор
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 808 разів

Повідомлення Nero » 14 травня 2024, 16:40

elm писав:
13 травня 2024, 22:37
"Непридатний до військової служби зі зняттям з військового обліку" є 2 види: Непридатний у військовий час і непридатний у мирний час.
Я непридатний до військової служби зі зняттям з військового обліку за 2 групою стаття 31а (наказ МО України 2008р номер 402)...В мене згідно цієї статті це- непридатний у військовий час....
....Але місяць назад на роботу приходила перевірка з ТЦК і дала наказ щоб я з'явився в ТЦК для внесення моїх даних в "оберіг" (вінкод) без проходження ВЛК, Всіх Непридатних вносять в оберіг
має бути "виключення з військового обліку". Зняття - це якщо ти міняєш приписку в ТЦК. Наприклад, тебе знімають з військового обліку в Чернівецькому ТЦК і знову візьмуть на облік в Київському ТЦК.

elm
Активіст
Дякував (ла): 16 разів
Подякували: 35 разів

Повідомлення elm » 14 травня 2024, 19:29

В мене у військовому квитку:
сторінка 7: 14.05.2015 непридатний зі зняттям з військового обліку згідно статті 31а розкладу хвороб...
Сторінка 22: графа - "Відмітки про військовий облік": виключений з військового обліку 14.05.2015

Vestler777
Новачок
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази

Повідомлення Vestler777 » 17 травня 2024, 11:44

Був у Чернiвецькому МТЦК та СП. Тимчасове посвiдчення вiйськовозобов^язанного виробляеться тиждень(!) Заява на вiдстрочку вiд проходження вiйськовоi служби пiд час мобiлiзацii розглядаеться ще три тижднi(!). Таким чином приiхавши з-за кордону для оновлення данних ви втрачаете мiсяць. У ТЦК ставлення до громадян як до скота! Якесь посадове тiло,знаючи що я багатодiтний, погрожувало вручити менi повicтку.Деякi намагаються шикувати громадян у черзi.Прийом заяв на вiдстрочку здiйснюеться два днi на тиждень.Посадова особа приймаюча заяви на вiдстрочку, вигадуе додавати до заяви довiдки та витяги не зазначенi в законi Украiни " Про мобiлiзацiю та мобiлiзацiiну пiдготовку". Запитала у багатодiтного:-" Де ваша довiдка з мicця роботи? На якi кошти ви утримуете дiтей?" Чоловiк не знайшовся чого вiдповicти,встав i пiйшов нi з чим! Намагаеться вимагати довiдку про склад сiмi(?!) Щоб я добровiльно вiддав дiтей у цей дурдом? Нi-ко-ли!

Nero
Адміністратор
Дякував (ла): 52 рази
Подякували: 808 разів

Повідомлення Nero » 17 травня 2024, 19:32

Vestler777 писав:
17 травня 2024, 11:44
Був у Чернiвецькому МТЦК та СП. Тимчасове посвiдчення вiйськовозобов^язанного виробляеться тиждень(!) Заява на вiдстрочку вiд проходження вiйськовоi служби пiд час мобiлiзацii розглядаеться ще три тижднi(!). Таким чином приiхавши з-за кордону для оновлення данних ви втрачаете мiсяць. У ТЦК ставлення до громадян як до скота! Якесь посадове тiло,знаючи що я багатодiтний, погрожувало вручити менi повicтку.Деякi намагаються шикувати громадян у черзi.Прийом заяв на вiдстрочку здiйснюеться два днi на тиждень.Посадова особа приймаюча заяви на вiдстрочку, вигадуе додавати до заяви довiдки та витяги не зазначенi в законi Украiни " Про мобiлiзацiю та мобiлiзацiiну пiдготовку". Запитала у багатодiтного:-" Де ваша довiдка з мicця роботи? На якi кошти ви утримуете дiтей?" Чоловiк не знайшовся чого вiдповicти,встав i пiйшов нi з чим! Намагаеться вимагати довiдку про склад сiмi(?!) Щоб я добровiльно вiддав дiтей у цей дурдом? Нi-ко-ли!
я там був вже 5 разів. Жодного разу не було сказано кривого слова чи якихось погроз. Навіть в якийсь момент голова ВЛК ходив по кабінетам, шукаючи мені стаканчик, щоб води попити. Більше того - коли попросили здати мобільний телефон на прохідній(в шафку під ключик), то я попросив залишити телефон через персональні потреби. Без всяких проблем дозволили, попросивши, щоб я не палився в кородорах, що маю телефон. Я до них нормально - і я отримав таке ж відношення у відповідь. Черги - дурдом. Але відношення було нормальне.

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1067 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Повідомлення KVadik » 17 травня 2024, 20:11

Nero писав:
17 травня 2024, 19:32
я там був вже 5 разів. Жодного разу не було сказано кривого слова чи якихось погроз. Навіть в якийсь момент голова ВЛК ходив по кабінетам, шукаючи мені стаканчик, щоб води попити. Більше того - коли попросили здати мобільний телефон на прохідній(в шафку під ключик), то я попросив залишити телефон через персональні потреби. Без всяких проблем дозволили, попросивши, щоб я не палився в кородорах, що маю телефон. Я до них нормально - і я отримав таке ж відношення у відповідь. Черги - дурдом. Але відношення було нормальне.
До мене також було нормальне відношення. У травні 2022 році викликали, прийшов, показав папери, сказали підійти з ними до голови ВЛК, той сказав лікарю дати направлення у лікарню для підтвердження діагнозу. В лікарні за день пройшов обстеження, приніс до ВЛК, там дали висновок з відповідною статтєю, з ним підійшов до кабінету обліку офіцерів запасу де мене виключили з обліку, занесли цю інфу у військовий квиток та зробили завірину копію висновку ВЛК. Всі були ввічлеві, ніяких претензій до них не маю.
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw

Vestler777
Новачок

Повідомлення Vestler777 » 17 травня 2024, 23:12

Nero писав:
17 травня 2024, 19:32
я там був вже 5 разів. Жодного разу не було сказано кривого слова чи якихось погроз... Але відношення було нормальне.
И я был там 5 раз. 01.05.Прошел медкомиссию после того как внесли данные СОР и СОБ. Затем в каб. 24 (учёт военнообязанных) показал взятие на учёт в Черновицком МТЦК и СП от 02.03.2022г, на что мне было брошено:-"Это можете выбросить(!) , тогда творился хаос." Пока диктовал данные в карточку учёта, спросил когда можно будет получить тимчасове посвiдчення вiйськовозобов"язаного. Ответ: -"9 травня". Я говорю что семья на защите в Бухаресте, жена одна с детьми и как бы можно-ли как-то ускорить процесс. Ответ: -"Нет! А что вы хотели в этот же день?!" С каменным лицом. Тут я не сдержался и сказал что это -беспредел.Какой-то лысый майор в ответ начал кричать что меня здесь никто не держит. В итоге был отправлен в конец очереди и отдал фотографии только к 5 вечера. В каб. 15 другая "добрая" тётушка в камуфляже заявила что без посвiдчення заявление на отсрочку не примет.9.05. получил посвiдчення с проставленной на нём датой- 01.05. 2024(!), подал заявление. Когда пододвинул второй экземпляр и попросил расписаться о принятии тётушка заявила:-" Ну уж нет! Я и так с вами сегодня провозилась(?!)" Говорю ей что она нарушает закон Украины об обращении граждан. Тут же за неё начинают впрягаться "соседи" по кабинету, что мол они не держустанова и этот закон их не касается. А в случае отказа в отсрочке будете обращаться в суд с какой-то там бумажкой комиссии.Остальных многодетных собрала в кучу и они под диктовку писали на ею же отпечатанных бланках заявление. Двоих отправила "рожать" вытяги ЦНАП и с места работы(это тоже не законные требования). Я , как самый умный, вновь ушел последним, получив талончик на 29. травня прийти за вытягом. Подошел к майору, начальнику комиссии по рассмотрению заявлений, и попросил как-то решить ситуацию по времени. Переписал мои данные, посмотрел на календарь и изрёк:- "Мы вам позвоним". Следующие два дня- тишина.Я собрался и выехал- благо ДПСУ выпустило. Если это не скотское отношение, то что?

Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 242 рази

Повідомлення Jillian » 18 травня 2024, 00:41

Багатодітний. ДПСУ випустило. Воювати не бажає. Виїхало...

В чому претензії? Мало бути ставлення як до королівської особи?

Ну вибачте, Ваше Величність, що плебеї і воюють за Вас і не встигають із поклоном бумаги оформити.
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

Vestler777
Новачок

Повідомлення Vestler777 » 18 травня 2024, 02:44

Jillian писав:
18 травня 2024, 00:41
Багатодітний. ДПСУ випустило. Воювати не бажає. Виїхало...

В чому претензії? Мало бути ставлення як до королівської особи?

Ну вибачте, Ваше Величність, що плебеї і воюють за Вас і не встигають із поклоном бумаги оформити.
Та нi, то ти залишилось у корупцiiному концтабiрi.З чим тебе i вiтаю, войовничий плебей.Почитав як ти цiнуешь свiй час, а на iнших тобi начхати.Вилiзло серед ночi, вчитель життя.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”