electron -
товстий такий тролінг, прикинутись дурачком, просити довести йому очевидні речі, казати про дурниці, бо саме йому незрозуміло написане - технологія тролінгу у всій красі.
Ок.
ОДИН раз зроблю виключення саме для тебе, і розжую очевидні речі. Далі, якщо ти не розумієш очевидних речей - твої проблеми.
Щодо Америки.
Розумієш, якщо надіти памперс, то він не спасає від удару по голові. А якщо каску - вона не замніняє памперс.
В США у 1861 році
саме той стан законів і обставини,
саме ту країну призвели до саме того.
Саме ті обставини всередині федерації були причиною громадянської війни між рабовласниками і промисловцями. Не було на той час єдиного державного положення про рабів. Не було єдиного економічного плану розвитку. Одні жили рабовласництвом, інші промисловістю. Одні розвивали частину країни так, інші не так. Соціально-економічні проблеми
тієї країни станом на 1861 рік призвели їх до війни. Нема питань -
в цьому випадкуі
той стан в федерації не спас їх від війни. У нас ті самі обставини що у них тоді? У нас ті самі причини? У нас ті самі недосконалі закони федерації, що у них 1861?? І до чого тут нам історія інших людей в інших обставинах?
Йдемо далі. Про що писав я: у них саме такий устрій життя - своєрідна федерація, який за останні 150 років забезпечує їм нормальне життя. Саме цей
удосконалений устрій дозволив примирити південь і північ
після війни і жити далі. Вони не відкинули той устрій, бо була війна. Не змінили устрій, а удосконалити його, як найкращий для такої країни. Саме це дозволило їм більше не воювати і процвітати. Мати вплив на владу і так далі. Саме це я навожу, як приклад!! Країна - збірна світу, яка зуміла жити нормально задяки такому устрою держави.
Чому їх приклад нам підходить? Тому що у нас сьогодні є можливість мати закони кращі ніж мали вони 1861 року. Тому що у нас є можливість мати більш досконалу федерацію, чим була в США в 1861 році, і та війна не показник не досконалості тієї системи. Тому що після цього вони більше не вооють САМЕ ЗАВДЯКИ цій удосконаленій схемі. Тому що у нас схожа ситуація - є діаметрально протилежні погляди на життя. Тому що у нас є ГОТОВИЙ досвід СУЧАСНИХ федерацій, де ці проблеми вже рішили. Саме тому я навожу їх приклад вцілому.
Підходить нам, тому що їх ситуація 1861 року не налазить на нашу і порівнювати їх можуть тільки "деякі користувачі форуму із певною метою". Це те саме, що плутати обставини застосування памперса і каски.
Щодо варіантів виходу із ситуації.
Варіантів ИМХО є два.
1. Створити нову країну на основі нового устрою, і прийняти потрібні закони для нової держави. Закони про люстрацію, кастрацію і всі інші, які написав раніше.(сюди відноситься будь яке переформатування країни - федералізація, розколу, інше... Нинішню країну не розглядаю як таку, яку можна вилікувати.) Писати закони раджу нашим політикам для побудови нової держави. Народу раджу требувати ті закони які хоч частково наблизять нас до нормального рівня.
Якщо нас тягнуть на пусті перевибори в цій країні - то тим більше без будь-яких проектів нових законів навіть ходити туди нема чого. За що голосувати? Хочу бачити нові закони для нової держави, а не пусте ходіння депутатами по Майдану. Голосувати за стару країну із старими законами і новими обличчями взагалі не хочу.
2. Другий варіант реально покращити життя всім - створити нові держави іншого розміру. ИМХО. Інтегруватись кожному утвореню туди, куди їм подобається більше. Заходу - в суспільство із готовими законами і порядками. Де захист від дурака вже є, і наша ситуація не можлива. В суспільство, де нову владу і старих оліграхів ЗАСТАВЛЯТЬ прийняти закони, які нам самостійно не світять тут. Навіть в новій державі найближчі 100 років. НЕ приєднатись бездарно, а інтегруватись - стати повноцінною одиницею. Влитись територіально в суспілсьвто із готовими законами і просто прийняти їх. І я вважаю цей варіант "покращення" більш реальний, чим перший. І він мені подобається більше. Як влитись туди - це інше питанння. Я не кажу що там рай, я кажу що там ті закони, які я хотів би бачити тут, для життя як там. Їх прийняти навіть у новій формації не дадуть ні тролі форумні, ні олігархи при владі, ні просто олухи. Тому ИМХО єдиний варіант нам жити по тим законам - це туди якось влитись.
Щодо хороших законів для старої країни.
Так, нові закони, навіть самі хороші - в цьому форматі країни нічого не дадуть. Чому? Будь яке наведення порядку в нинішній країні криміналітетом своєму електорату буде подано, як бандерівці окупують, "спасай рускоязічное население", Росія зробить все щоб "спасти", і так далі.. Все одно війна.
Проблема вже не в нових хороших законах. А в користі федералізації для одних, і не бажанні жити по одному закону для всіх у інших. Є потреба самим собі приймати свої закони - хто хоче у себе памятник Бандері, хто хоче у себе Сталіну... Інше - ну хоча б в рамках однієї держави. Але навіть це не найкращий варіант для мене. Це компроміс.
ИМХО я доходчиво пояснив, ще більш упростити не бачу потреби. Повторювати це знову - не маю бажання. Якщо не дійшло, значит не судьба. Читай ще раз. Хто кого не здатен почути - це ще питання...
Подальший тролігн - ігнорю.