Мобілізація під час Війни
- sim72pin
- Модератор
- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 140 разів
Re: Мобілізація під час Війни
Стосовно штрафів...
1. Є принцип римського права «non bis in idem», який означає заборону на притягнення двічі до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення. Цей принцип закладено у ч. 1 ст. 61 Конституції України і у Протоколі № 7 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.
2. Зокрема, на виконання ч. 1 ст. 61 Конституції України ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.
При цьому за змістом ч. 2 ст. 64 Конституції України не може бути обмежено в умовах воєнного або надзвичайного стану право, в тому числі, за ст. 61 Конституції України.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254к/96-вр#Text
3. Окрім того, Україна ратифікувала Протокол № 7 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, в якому є стаття 4:
Стаття 4
Право не бути притягненим до суду або покараним двічі
1. Нікого не може бути вдруге притягнено до суду або покарано в порядку кримінального провадження під юрисдикцією однієї і тієї самої держави за правопорушення, за яке його вже було остаточно виправдано або засуджено відповідно до закону та кримінальної процедури цієї держави.
2. Положення попереднього пункту не перешкоджають відновленню провадження у справі згідно із законом та кримінальною процедурою відповідної держави за наявності нових або нововиявлених фактів чи в разі виявлення суттєвих недоліків у попередньому судовому розгляді, які могли вплинути на результати розгляду справи.
3. Жодних відступів від положень цієї статті не допускається на підставі статті 15 Конвенції ( 995_004 ).
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/994_804#Text
P.S. Відповідно до практики Європейського суду з прав людини адміністративне правопорушення прирівнюється до кримінального, наприклад, справа "Чернов проти Украіни" і цю практику виконує Верховний Суд (України):
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/974_f64#Text
https://verdictum.ligazakon.net/documen ... TUzMDM2NDU.
1. Є принцип римського права «non bis in idem», який означає заборону на притягнення двічі до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення. Цей принцип закладено у ч. 1 ст. 61 Конституції України і у Протоколі № 7 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року.
2. Зокрема, на виконання ч. 1 ст. 61 Конституції України ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.
При цьому за змістом ч. 2 ст. 64 Конституції України не може бути обмежено в умовах воєнного або надзвичайного стану право, в тому числі, за ст. 61 Конституції України.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254к/96-вр#Text
3. Окрім того, Україна ратифікувала Протокол № 7 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, в якому є стаття 4:
Стаття 4
Право не бути притягненим до суду або покараним двічі
1. Нікого не може бути вдруге притягнено до суду або покарано в порядку кримінального провадження під юрисдикцією однієї і тієї самої держави за правопорушення, за яке його вже було остаточно виправдано або засуджено відповідно до закону та кримінальної процедури цієї держави.
2. Положення попереднього пункту не перешкоджають відновленню провадження у справі згідно із законом та кримінальною процедурою відповідної держави за наявності нових або нововиявлених фактів чи в разі виявлення суттєвих недоліків у попередньому судовому розгляді, які могли вплинути на результати розгляду справи.
3. Жодних відступів від положень цієї статті не допускається на підставі статті 15 Конвенції ( 995_004 ).
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/994_804#Text
P.S. Відповідно до практики Європейського суду з прав людини адміністративне правопорушення прирівнюється до кримінального, наприклад, справа "Чернов проти Украіни" і цю практику виконує Верховний Суд (України):
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/974_f64#Text
https://verdictum.ligazakon.net/documen ... TUzMDM2NDU.
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
подожди, как в моей схеме это происходит:
1) выходит правило о необходимости обновить данные во время военного положения абсолютно всем
2) военное положение продлевается
3) уклонист не обновил данные и получил штраф за это правонарушение во время действия военного времени
4) через 90 дней выходит продление военного положение и согласно правила в 1 надо обновить данные
5) уклонист получает второй штраф за уже новое, второе нарушение во время нового периода военного положения
не вижу причин, почему эта схема не сможет так работать.
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
в законе нигде не указано, что после каждого продления ВП нужно обновлять данные, там вроде вообще нет про военное положение , а только про порядок учета военнообязанных.
если ты обновил данные , то тебе выставляют новый срок когда ты должен их обновить и пройти ВЛК , но в случае если они изменились (женился / переехал и т.д) ты обязан их тут же обновить опять. продление ВП никоим образом на этот порядок не влияет.
если ты обновил данные , то тебе выставляют новый срок когда ты должен их обновить и пройти ВЛК , но в случае если они изменились (женился / переехал и т.д) ты обязан их тут же обновить опять. продление ВП никоим образом на этот порядок не влияет.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- kreativ
- Легенда Форуму
- Контактна інформація:
Кстати да, вот непонятный вопрос, как часто надо данные обновлять, если ничего не изменилось. Здесь бывают разные трактовки, даже вот от сотрудников тцкMaster писав: ↑10 травня 2024, 11:47в законе нигде не указано, что после каждого продления ВП нужно обновлять данные, там вроде вообще нет про военное положение , а только про порядок учета военнообязанных.
- Master
- Легенда Форуму
пока надо обновить уже сейчас и до 18 июля
а там уже тебе скажут когда снова .
до 18 . 07 вроде как не штрафуют по новым тарифам .
как минимум тебя внесут в обериг и присвоят штрихкод , его вклеят в твой документ , и заверят печатью и подписью военкома.
там же могут проставить дату следующей явки в тцк.
я был там зимой и штрихкод уже имею.
влк тоже прошёл и сказали что больше не буду .
(вроде как раз в 5 лет)
- kreativ
- Легенда Форуму
- Контактна інформація:
- Nero
- Адміністратор
- Дякував (ла): 52 рази
- Подякували: 808 разів
в мене там теж написано в 2029 прийти. Але сказали, що під час воєнного стану - раз в рік.Master писав: ↑10 травня 2024, 12:45пока надо обновить уже сейчас и до 18 июля
а там уже тебе скажут когда снова .
до 18 . 07 вроде как не штрафуют по новым тарифам .
как минимум тебя внесут в обериг и присвоят штрихкод , его вклеят в твой документ , и заверят печатью и подписью военкома.
там же могут проставить дату следующей явки в тцк.
я был там зимой и штрихкод уже имею.
влк тоже прошёл и сказали что больше не буду .
(вроде как раз в 5 лет)
- Master
- Легенда Форуму
да уж...
- Master
- Легенда Форуму
чисто на словах сказали ?
по идее (закону) это должно быть где то прописано , а просто сказать можно всякое - хоть через недельку заходи.
а вот то что написано - то уже написано.
вот про год нигде не нашёл
везде пишут про 5 лет и 7 дней если что то изменилось .
- sim72pin
- Модератор
- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 140 разів
Близько 11 тисяч українських чоловіків нелегально перетнули кордон із Румунією на півночі цієї країни, щоб уникнути мобілізації після початку повномасштабного російського вторгнення.
Джерело: публікація румунської служби "Радіо Свобода", де наводять дані від румунської прикордонної поліції "Європейська правда"
https://www.pravda.com.ua/news/2024/05/ ... n=gravitec
А скільох упіймали наші прикордонники? Судячи по кількості успішних спроб перетину, у нас не кордон, а решето...
Джерело: публікація румунської служби "Радіо Свобода", де наводять дані від румунської прикордонної поліції "Європейська правда"
https://www.pravda.com.ua/news/2024/05/ ... n=gravitec
А скільох упіймали наші прикордонники? Судячи по кількості успішних спроб перетину, у нас не кордон, а решето...