Думаю шанс є - ось уже Петю запостив в темі про мобілізацію
Мобілізація під час Війни
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
Re: Недвижимость в Черновцах и по стране
ну как тебе Петя?
понравился ?
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- Master
- Легенда Форуму
вот свежая новость о том какие же будут штрафы .
как то не думаю , что при таких суммах штрафа дойдет до конфискации квартиры да ещё и с детьми.
как то не думаю , что при таких суммах штрафа дойдет до конфискации квартиры да ещё и с детьми.
- sim72pin
- Модератор
- Дякував (ла): 8 разів
- Подякували: 140 разів
Побачимо які будуть механізми реалізації.
Як варіант,
- не подав в строк дані в ел. кабінет військово зобов'язаного - постанова про накладення штрафу 25500 грн - виконавча служба - арешт рахунків та майна, примусове стягнення.
- не з"явився за повісткою, яку Тобі відправили за зареєстрованим місцем проживання - постанова про накладення штрафу 25500 грн - виконавча служба - арешт рахунків та майна, примусове стягнення.
А якщо таких повісток в подальшому буде дві, три... десять.
Стосовно конфіскації квартири...
Згідно Закону України "Про виконавче провадження" (ст. 50. ч. 1) "якщо рухомого майна або грошових коштів не вистачає, то стягнення може торкнутися й об'єктів нерухомого майна."
На нерухомість може бути накладено арешт. Далі визначають вартість майна, після чого відбувається його реалізація.
У разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (зараз це 160 000 грн.), звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому разі виконавець зобов’язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника. (ч.7 ст.48 Закону)
Стосовно стягнення на квартиру з зареєстрованими там дітьми...
Відповідно до ст.12 закону «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей» держава охороняє й захищає права та інтереси дітей під час учинення правочинів щодо нерухомого майна. Неприпустиме зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час учинення будь-яких правочинів щодо жилих приміщень. Органи опіки та піклування здійснюють контроль за дотриманням батьками та особами, які їх замінюють, житлових прав і охоронюваних законом інтересів дітей відповідно до закону. Для вчинення будь-яких правочинів щодо нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, необхідний попередній дозвіл органів опіки та піклування, що надається відповідно до закону. Посадові особи органів опіки та піклування несуть персональну відповідальність за захист прав та інтересів дітей при наданні дозволу на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, яке належить дітям.
- Master
- Легенда Форуму
побачимо. тоді і поговоримо.
а пока понагнетаємо
а пока понагнетаємо
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
раз в 90 дней продлевается военное положение и запускаются новые 60 дней. кароч, это может повторяться с завидной регулярностью. и при регулярной не_оплате сумма в 160к набежит за те же полгода-год.
- Master
- Легенда Форуму
а если платить ? то ненабежит ?
да ну и в одной квартире могут жить не один а хоть 10 мужиков , тогда все это Х10 !
но , есть же и другие виды штрафов и неуплат за которые можно попасть в реестр должников с последствиями , и их немало .
та же коммуналка , не уплата налогов и т.д.
но обсуждаем не их , а то чего пока нет .
и на рынок недвижимости влияют только эти штрафы а не другие .
да уж...
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
Та хоть циганский табор проживает. Собственник зачастую один. Хотя и бывают варианты, ага.Master писав: ↑09 травня 2024, 15:08а если платить ? то ненабежит ?
да ну и в одной квартире могут жить не один а хоть 10 мужиков , тогда все это Х10 !
но , есть же и другие виды штрафов и неуплат за которые можно попасть в реестр должников с последствиями , и их немало .
та же коммуналка , не уплата налогов и т.д.
но обсуждаем не их , а то чего пока нет .
и на рынок недвижимости влияют только эти штрафы а не другие .
да уж...
- Master
- Легенда Форуму
Re: Мобілізація під час Війни
- Master
- Легенда Форуму
Re: Мобілізація під час Війни
Кабінет міністрів змінив порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану, передбачений постановою №76. Тепер затверджувати списки заброньованих буде не Генеральний штаб Збройних Сил України, а Міністерство оборони, йдеться в змінах, затверджених урядом 8 травня.
Рішення передбачає, що центральні органи виконавчої влади, отримавши від підприємств списки заброньованих, після перевірки повноти переліку, наявності обґрунтування і дотримання вимог щодо кількості, подаватимуть його на погодження Міністерству оборони.
Інших суттєвих змін поки що немає.
Як і раніше, бронювання здійснюється за рішенням Мінекономіки.
7 травня Кабінет міністрів продовжив на місяць термін всіх чинних бронювань від мобілізації.
18 травня в Україні набуде чинності новий закон про мобілізацію, що передбачає зміни в законодавстві щодо бронювання військовозобов’язаних. Уряд працює над розробленням відповідних урядових актів.
Після закінчення дії відстрочення підприємства повинні будуть бронювати працівників вже за оновленими правилами.