это "прекрасно"(((
Чехія+
- kind
- Забанен навсегда
- Повідомлень: 16028
- З нами з: 08 березня 2013, 13:30
- Звідки: оттуда)
- Дякував (ла): 1508 разів
- Подякували: 2136 разів
- zepellin
- Експерт
- Повідомлень: 6176
- З нами з: 26 листопада 2012, 03:48
- Дякував (ла): 374 рази
- Подякували: 790 разів
Re: Чехия+
Журек - это мой любимый суп польской кухни, но к легкому куриному он, вроде, не имеет никакого отношения))kreativ писав: ↑22 грудня 2021, 00:42В польской кухни мне нравится журек. Но тут же обстоятельства играют роль, первый и лучший я ел в придорожном кафе под Краковом после суток в автобусе и с алкоголем - самое оно завтракать лёгким куриным супом. Последующие разы уже было не то, хотя вроде в ресторанах же...
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
- kreativ
- Легенда Форуму
- Повідомлень: 19288
- З нами з: 25 серпня 2013, 22:42
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
- kreativ
- Легенда Форуму
- Повідомлень: 19288
- З нами з: 25 серпня 2013, 22:42
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
- kind
- Забанен навсегда
- Повідомлень: 16028
- З нами з: 08 березня 2013, 13:30
- Звідки: оттуда)
- Дякував (ла): 1508 разів
- Подякували: 2136 разів
- kreativ
- Легенда Форуму
- Повідомлень: 19288
- З нами з: 25 серпня 2013, 22:42
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
- Дід Панас
- Адміністратор
- Повідомлень: 4841
- З нами з: 10 серпня 2018, 00:31
- Звідки: Чернівці
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Re: Чехия+
Журек має ще іншу назву - zupa wielkanocna, тобто зупа на Великдень по нашому можна тлумачити. Вона зазвичай готується на Великдень на другий день, і туди додається все що залищається зазвичай після святкового Великоднього столу - копчена грудинка, ковбаса, варені яйця. Ще один обов"язковий інгредієнт який забезпечує особливий кислий присмак, це - жур який в Польщі продається в любому продуктовому магазині, а в домашніх умовах робиться шляхом зквашування чорного хліба.
Отака х...ня, малята
- Дід Панас
- Адміністратор
- Повідомлень: 4841
- З нами з: 10 серпня 2018, 00:31
- Звідки: Чернівці
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Re: Чехия+
А вепрово коліно, вона ж голонка у поляків, чи айсбан у німців - це як наш борщ, тільки - у німців чехів і поляків, які спорять між собою, чиє це блюдо
Отака х...ня, малята
- Дід Панас
- Адміністратор
- Повідомлень: 4841
- З нами з: 10 серпня 2018, 00:31
- Звідки: Чернівці
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
Re: Чехия+
Раніше в 1990-х, в Чехії і Словакії було розміщена за кафешках і ресторанах категорія націнок, тобто як на готелях - 1 2 3 4 чи 5 зірок і відповідно до них були ціни в закладах харчування і відповідно і якість. Цікаво, зараз збереглася ця система?
Отака х...ня, малята
- kind
- Забанен навсегда
- Повідомлень: 16028
- З нами з: 08 березня 2013, 13:30
- Звідки: оттуда)
- Дякував (ла): 1508 разів
- Подякували: 2136 разів
Re: Чехия+
сейчас всё намного проще
чем дальше заведение от" туристических троп"
тем цена демократичнее