Чехія+

Вільне спілкування
kind
Забанен навсегда
Повідомлень: 16028
З нами з: 08 березня 2013, 13:30
Звідки: оттуда)
Дякував (ла): 1508 разів
Подякували: 2136 разів

Re: Чехия+

Повідомлення kind » 22 грудня 2021, 07:37

kreativ писав:
22 грудня 2021, 00:42
после суток в автобусе и с алкоголем - самое оно завтракать лёгким куриным супом.
это "прекрасно"(((
Зображення

Аватар користувача
zepellin
Експерт
Повідомлень: 6176
З нами з: 26 листопада 2012, 03:48
Дякував (ла): 374 рази
Подякували: 790 разів

Re: Чехия+

Повідомлення zepellin » 22 грудня 2021, 09:44

kreativ писав:
22 грудня 2021, 00:42
В польской кухни мне нравится журек. Но тут же обстоятельства играют роль, первый и лучший я ел в придорожном кафе под Краковом после суток в автобусе и с алкоголем - самое оно завтракать лёгким куриным супом. Последующие разы уже было не то, хотя вроде в ресторанах же...
Журек - это мой любимый суп польской кухни, но к легкому куриному он, вроде, не имеет никакого отношения))
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

Аватар користувача
kreativ
Легенда Форуму
Повідомлень: 19288
З нами з: 25 серпня 2013, 22:42
Дякував (ла): 635 разів
Подякували: 1760 разів
Контактна інформація:

Re: Чехия+

Повідомлення kreativ » 22 грудня 2021, 09:48

zepellin писав:
22 грудня 2021, 09:44
Журек - это мой любимый суп польской кухни, но к легкому куриному он, вроде, не имеет никакого отношения))
Ну куриный бульон же, не?
А яйцо и колбаса проверенные - это ж не шашлык с мангала

Аватар користувача
kreativ
Легенда Форуму
Повідомлень: 19288
З нами з: 25 серпня 2013, 22:42
Дякував (ла): 635 разів
Подякували: 1760 разів
Контактна інформація:

Re: Чехия+

Повідомлення kreativ » 22 грудня 2021, 09:49

Загуглил, не бульон)
Эх, так вот всегда думал неправильно

kind
Забанен навсегда
Повідомлень: 16028
З нами з: 08 березня 2013, 13:30
Звідки: оттуда)
Дякував (ла): 1508 разів
Подякували: 2136 разів

Re: Чехия+

Повідомлення kind » 22 грудня 2021, 10:35

kreativ писав:
22 грудня 2021, 09:49
Загуглил, не бульон)
Эх, так вот всегда думал неправильно
и это не только про журек(((
а если гугля не будет рядом)))
Зображення

Аватар користувача
kreativ
Легенда Форуму
Повідомлень: 19288
З нами з: 25 серпня 2013, 22:42
Дякував (ла): 635 разів
Подякували: 1760 разів
Контактна інформація:

Re: Чехия+

Повідомлення kreativ » 22 грудня 2021, 11:54

проходят годА без путешествий. но тому разные причины и не все плохие)

Аватар користувача
Дід Панас
Адміністратор
Повідомлень: 4841
З нами з: 10 серпня 2018, 00:31
Звідки: Чернівці
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Re: Чехия+

Повідомлення Дід Панас » 22 грудня 2021, 16:37

kreativ писав:
22 грудня 2021, 09:48
Ну куриный бульон же, не?
А яйцо и колбаса проверенные - это ж не шашлык с мангала
Журек має ще іншу назву - zupa wielkanocna, тобто зупа на Великдень по нашому можна тлумачити. Вона зазвичай готується на Великдень на другий день, і туди додається все що залищається зазвичай після святкового Великоднього столу - копчена грудинка, ковбаса, варені яйця. Ще один обов"язковий інгредієнт який забезпечує особливий кислий присмак, це - жур який в Польщі продається в любому продуктовому магазині, а в домашніх умовах робиться шляхом зквашування чорного хліба.
Отака х...ня, малята

Аватар користувача
Дід Панас
Адміністратор
Повідомлень: 4841
З нами з: 10 серпня 2018, 00:31
Звідки: Чернівці
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Re: Чехия+

Повідомлення Дід Панас » 22 грудня 2021, 16:44

А вепрово коліно, вона ж голонка у поляків, чи айсбан у німців - це як наш борщ, тільки - у німців чехів і поляків, які спорять між собою, чиє це блюдо ;-)
Отака х...ня, малята

Аватар користувача
Дід Панас
Адміністратор
Повідомлень: 4841
З нами з: 10 серпня 2018, 00:31
Звідки: Чернівці
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Re: Чехия+

Повідомлення Дід Панас » 22 грудня 2021, 16:50

Раніше в 1990-х, в Чехії і Словакії було розміщена за кафешках і ресторанах категорія націнок, тобто як на готелях - 1 2 3 4 чи 5 зірок і відповідно до них були ціни в закладах харчування і відповідно і якість. Цікаво, зараз збереглася ця система?
Отака х...ня, малята

kind
Забанен навсегда
Повідомлень: 16028
З нами з: 08 березня 2013, 13:30
Звідки: оттуда)
Дякував (ла): 1508 разів
Подякували: 2136 разів

Re: Чехия+

Повідомлення kind » 03 січня 2022, 20:40

Дід Панас писав:
22 грудня 2021, 16:50
Раніше в 1990-х, в Чехії і Словакії було розміщена за кафешках і ресторанах категорія націнок, тобто як на готелях - 1 2 3 4 чи 5 зірок і відповідно до них були ціни в закладах харчування і відповідно і якість. Цікаво, зараз збереглася ця система?
сейчас всё намного проще
чем дальше заведение от" туристических троп"
тем цена демократичнее ;-)
Зображення

Закрито

Повернутись до “Балачки”