Життя під час війни і після неї
- kreativ
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 635 разів
- Подякували: 1760 разів
- Контактна інформація:
Re: Життя під час війни і після неї
Жизнь на Кобылянской идёт дальше, вот чет новое откроется (помимо ещё как минимум 2 заведений, что сделали ремонт и запустились за военное время)
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 349 разів
- Подякували: 963 рази
"Не все так райдужно з продуктами" - я мав на увазі, що норми вмісти шкідливих речовин на деякі продукти більші чим у Європі, але хороша новина в тому, що тут строго дотримуються цих норм, ну і зовсім не так справи як з нормами в Україні). Продукти в штатах дорожчі чим по Європі, але по якості і по вибору все набагато краще (тут стільки всього є що купити, що я раніше про таке навіть не чув). Європейські продукти теж все є, але менший вибір.akinak писав: ↑01 жовтня 2022, 18:08Хз как в штатах, а вот в Чехии и Германии с едой печально. Еда есть, ее много, но она другая. Купить типа норм мясо - целое дело. Ну и то что норм идёт как натурал органик Хенд Мейд крафт и дорого. В плане еды Украина одна из лучших стран в мире, мы просто избалованные этим фактом и не ценим.
Овочі і фрукти - вибір величезний, є більше чим все і в декілька раз більший чим ми звикли бачити у нас на прилавках. Вибір томатів Вибір картоплі По морепродуктам вибір непоганий, але сильно залежить від штату і від міста, чим більше місто і ближче до океану - тим вибір більший, що логічно. Не подобається селедка яка тут продається - вся в оцеті, але є магазини де можна купити "нашу". По птиці - вибір дуже великий і по ціні і по якості, на смак набагато краще чим у нас, дома я практично не їв курятину з магазина, бо несмачна, а в штатах вона набагато смачніша.
Свинина - є всюди великий вибір, по смаковим якостям мені не подобається, купляю тільки щоб добавити у фарш з говядини для котлет чи пельменів. Шашлики, без яких в Україні не обходився жодний пікнік, в штатах не роблю зовсім. Проблема з салом.., далеко не в усіх магазинах воно є і не звичної нам якості, а в українських магазинах (вони є у всіх великих містах) воно є з цінником 40-50 дол за кг)
Говядина/телятина - просто неймовірно скільки всього є і наскільки воно все якісне і грамотно розфасовано згідно місцевих стандартів. Її в основному і купляю. Справжні стейки з правильних буйволів купиш в любому магазині, вони й замінили традиційний у нас шашлик. Ковбаси теж дуже смачні, нагадують саме той "радянський" смак, що і не дивно, враховуючи, що в Союзі ковбаси робились за американською рецептурою. Молочка теж на високому рівні, в магазинах продається справжнє молоко, яке можна пити із задоволенням. Вибір сирів неймовірний. Йогурти, сметана все добре. З творогом проблема, він нетрадиційний для американців, але в східних штатах його роблять аміші, а у північних з Канади завозять. Південь і Захід колись був мексиканським , а вони творог не роблять), приходиться робити самим, і завдяки натуральному молоку в магазинах легко виходиться з ситуації.
Соки, води, алкоголь - вибір нереально великий.
Отака х...ня, малята
- sergej1974007
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 1232 рази
- Подякували: 1307 разів
Ну і в Німеччині теж приблизно так само.Дід Панас писав: ↑01 жовтня 2022, 18:53"Не все так райдужно з продуктами" - я мав на увазі, що норми вмісти шкідливих речовин на деякі продукти більші чим у Європі, але хороша новина в тому, що тут строго дотримуються цих норм, ну і зовсім не так справи як з нормами в Україні). Продукти в штатах дорожчі чим по Європі, але по якості і по вибору все набагато краще (тут стільки всього є що купити, що я раніше про таке навіть не чув). Європейські продукти теж все є, але менший вибір.
Овочі і фрукти - вибір величезний, є все і в декілька раз більший чим ми звикли бачити у нас на прилавках.
По морепродуктам вибір непоганий, але сильно залежить від штату і від міста, чим більше місто і ближче до океану - тим вибір більший, що логічно. Не подобається селедка яка тут продається - вся в оцеті, але є магазини де можна купити "нашу".
По птиці - вибір дуже великий і по ціні і по якості, на смак набагато краще чим у нас, дома я практично не їв курятину з магазина, бо несмачна, а в штатах вона набагато смачніша.
Свинина - є всюди великий вибір, по смаковим якостям мені не подобається, купляю тільки щоб добавити у фарш з говядини для котлет чи пельменів. Шашлики, без яких в Україні не обходився жодний пікнік, в штатах не роблю зовсім. Проблема з салом.., далеко не в усіх магазинах воно є і не звичної нам якості, а в українських магазинах (вони є у всіх великих містах) воно є з цінником 40-50 дол за кг)
Говядина/телятина - просто неймовірно скільки всього є і наскільки воно все якісне і грамотно розфасовано згідно місцевих стандартів. Її в основному і купляю. Справжні стейки з правильних буйволів купиш в любому магазині, вони й замінили традиційний у нас шашлик. Ковбаси теж дуже смачні, нагадують саме той "радянський" смак, що і не дивно, враховуючи, що в Союзі ковбаси робились за американською рецептурою.
Молочка теж на високому рівні, в магазинах продається справжнє молоко, яке можна пити із задоволенням. Вибір сирів неймовірний. Йогурти, сметана все добре. З творогом проблема, він нетрадиційний для американців, але в східних штатах його роблять аміші, а у північних з Канади завозять. Південь і Захід колись був мексиканським , а вони творог не роблять), приходиться робити самим, і завдяки натуральному молоку в магазинах легко виходиться з ситуації.
Соки, води, алкоголь - вибір нереально великий.
Досить великий вибір всього.
І на різного покупця різна ціна і різна якість.
І дійсно——шашлик може би й хотів——але повністю потреба в ньому перекривається стейками.
І та ж сама молочка——абсолютно без проблем пив колись хороше молоко—— в Чернівцях побоявся би можливо.( навіть якесь хороше)
пс. Одна з небагатьох речей яких мені не вистачає——це цукерки Ромашка від Рошен. Але й та тяга до солодкого з часом забивається досить пристойними еквівалентами.
Кароче немає мені на що пожалітися((
- Дід Панас
- Адміністратор
Згадав за фотки, що колись робив...добавив. А продукція Рошен до речі в штатах є в руських/українських та навіть арабських магазинах.sergej1974007 писав: ↑01 жовтня 2022, 19:13Ну і в Німеччині теж приблизно так само.
Досить великий вибір всього.
І на різного покупця різна ціна і різна якість.
І дійсно——шашлик може би й хотів——але повністю потреба в ньому перекривається стейками.
І та ж сама молочка——абсолютно без проблем пив колись хороше молоко—— в Чернівцях побоявся би можливо.( навіть якесь хороше)
пс. Одна з небагатьох речей яких мені не вистачає——це цукерки Ромашка від Рошен. Але й та тяга до солодкого з часом забивається досить пристойними еквівалентами.
Кароче немає мені на що пожалітися((
Отака х...ня, малята
- sergej1974007
- Легенда Форуму
Я з початку війни не користуюсь "руськими" магазинами((
Хоча хазяі в магазі недалеко від дому досить проукраінсько налаштовані.
Але вже якось так((
- sergej1974007
- Легенда Форуму
По тих фотках що вище з Америки——
Все таке в принципі є і в Німеччині, але далеко не у всіх магазів такий асортимент.
Але у великих магазах є все.
Все таке в принципі є і в Німеччині, але далеко не у всіх магазів такий асортимент.
- Дід Панас
- Адміністратор
Ну у нас вони тепер "українські" називаються і з прапорами України при вході ))sergej1974007 писав: ↑01 жовтня 2022, 19:27Я з початку війни не користуюсь "руськими" магазинами((
Хоча хазяі в магазі недалеко від дому досить проукраінсько налаштовані.
Але вже якось так((
Отака х...ня, малята
- Master
- Легенда Форуму
- Дякував (ла): 2815 разів
- Подякували: 2868 разів
Злые языки говорят ,что и в рашке оно есть.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
Мое - это то, что я вижу в вас. ©
- sergej1974007
- Легенда Форуму
Ось тут——невеличкий магазин "під домом" ( один з трьох)——
( хто не бачив раніше))
( хто не бачив раніше))
- Дід Панас
- Адміністратор
Це фото одного з кращих магазинів, раніше просто жив через прямо біля нього. А є й інші звичайно, з асортиментом поменше, в деяких трохи інший асортимент, а є дешеві - той же німецький Лідл.sergej1974007 писав: ↑01 жовтня 2022, 19:33По тих фотках що вище з Америки——
Отака х...ня, малята