Велика війна (обговорення)

Вільне спілкування

Що буде далі?

Продовження війни на виснаження
18
58%
Заморожування війни
7
23%
Перемога
6
19%

Всього голосів: 31

Дерзкий
Доцент
Дякував (ла): 491 раз
Подякували: 722 рази

Re: Велика війна вже один рік (обговорення)

Повідомлення Дерзкий » 13 березня 2023, 20:50

Дід Панас писав:
13 березня 2023, 20:34
Твоєму життю теж нічого не загрожує, але бесіда була про виконання наказу. Що пропонуєш робити воїнам з передової - саботувати наказ, здатися в полон, втекти з поля бою чи може все таки виконувати накази від вищестоящого командира?
Бесіда була про доцільність захисту Бахмута і конфлікт довкола цього.
Я пропоную зеленому клоуну, який нічого непетрає в військовій справі, залишити прийняття таких важливих рішень, від яких залежать життя і здоров'я наших солдат, людям, які розуміються на війні. Наприклад, генералу Залужному.
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 13 березня 2023, 20:58

Дерзкий писав:
13 березня 2023, 20:50
Бесіда була про доцільність захисту Бахмута і конфлікт довкола цього.
Я пропоную зеленому клоуну, який нічого непетрає в військовій справі, залишити прийняття таких важливих рішень, від яких залежать життя і здоров'я наших солдат, людям, які розуміються на війні. Наприклад, генералу Залужному.
Майже на 100% впевнений, що ти перебуваючи на посту який зараз займає діючий президент, володіючи при цьому всією повнотою інформації, то так само вчинив би і ті самі непрості рішення приймав би теж.
...
Бахмут у військовому значенні на має сильно великого значення, а в політичному - надзвичайно велике.
Отака х...ня, малята

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 13 березня 2023, 20:59

Дід Панас писав:
13 березня 2023, 20:34
Твоєму життю теж нічого не загрожує, але бесіда була про виконання наказу. Що пропонуєш робити воїнам з передової - саботувати наказ, здатися в полон, втекти з поля бою чи може все таки виконувати накази від вищестоящого командира?
Ну про залишення позицій чи невиконування наказів мова не йде.
Мова йде про цю статтю - https://www.bild.de/politik/ausland/pol ... .bild.html
яка була 6го березня. Там кажуть, що деякі люди в Київі за вивід війск за Бахмута, а деякі - проти. В принципі то нормально, коли різні думки. Станом на зараз, наскількі мені відомо, відбулася деяка ротація, якісь частини відвели, якісь завели.

Але ще є політична складова. Деяка частна наших шановних громадян радісно підхоплює будь що, що якось критикую чинного президента, бо дуже його не люблять. І зараз активно форсять тезу, нібито Зеленскьй політично давить на Залужного, бо бачить в ньому конкурента. Хоча сам Залужний про таке ніколи не казав. Думаю, про то, чи тисне чи ні ми дізнаємось вже після перемоги.

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 13 березня 2023, 21:07

akinak писав:
13 березня 2023, 20:59
Ну про залишення позицій чи невиконування наказів мова не йде.
Мова йде про цю статтю - https://www.bild.de/politik/ausland/pol ... .bild.html
яка була 6го березня. Там кажуть, що деякі люди в Київі за вивід війск за Бахмута, а деякі - проти. В принципі то нормально, коли різні думки. Станом на зараз, наскількі мені відомо, відбулася деяка ротація, якісь частини відвели, якісь завели.

Але ще є політична складова. Деяка частна наших шановних громадян радісно підхоплює будь що, що якось критикую чинного президента, бо дуже його не люблять. І зараз активно форсять тезу, нібито Зеленскьй політично давить на Залужного, бо бачить в ньому конкурента. Хоча сам Залужний про таке ніколи не казав. Думаю, про то, чи тисне чи ні ми дізнаємось вже після перемоги.
Я вище написав про політичне значення Бахмуту, але я мав на увазі не внутрішні розбірки, а про фінансову підтримку із за кордону. Тобто коли в закордонних новинах скажуть, що Україна відступає, то і допомога може зменшитись бо який зміст допомагати тому хто програє, краще вже шукати політичне рішення закінчення війни, а от коли бачать, що Україна тримається, то й підтримка більша стає. Буквально вчора в новинах якогось американського каналу бачив сюжет про те як обороняється Бахмут. Тому політики , яким і є діючий президент, мають робити свою роботу, а військові свою.
Отака х...ня, малята

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 13 березня 2023, 21:14

Дід Панас писав:
13 березня 2023, 21:07
Я вище написав про політичне значення Бахмуту, але я мав на увазі не внутрішні розбірки, а про фінансову підтримку із за кордону. Тобто коли в закордонних новинах скажуть, що Україна відступає, то і допомога може зменшитись бо який зміст допомагати тому хто програє, краще вже шукати політичне рішення закінчення війни, а от коли бачать, що Україна тримається, то й підтримка більша стає. Буквально вчора в новинах якогось американського каналу бачив сюжет про Бахмут. Тому політики , яким і є діючий президент, мають робити свою роботу, а військові свою.
Так, в цьому є певна правда.
Хоча трошки дивно це в Украіні бачити. В грудні була анансована домога масштабна, вона ще технічно в дорозі, на фронт ще нічого з тих пакетів не доїхало, а вже чути щось на кшалт "а чого ви не атакуєте, а де перемога"? В мене тільки матюки у відподвідь, але здається то просто психологія на заході така, типу як тільки анонсували, то одразу телепортується і вже має бути результат.

Дерзкий
Доцент

Повідомлення Дерзкий » 13 березня 2023, 21:14

Дід Панас писав:
13 березня 2023, 20:58
Майже на 100% впевнений, що ти перебуваючи на посту який зараз займає діючий президент, володіючи при цьому всією повнотою інформації, то так само вчинив би і ті самі непрості рішення приймав би теж.
...
Бахмут у військовому значенні на має сильно великого значення, а в політичному - надзвичайно велике.
З чого ти взяв, що я б чинив так само?
Кожен повинен бути на своєму місці і займатися тим в чому він компетентний. Тобто політики мають займатися політикою, а військові війною. А коли політики починають втручатися в військові справи, гинуть люди. Ось, що я мав на увазі.
Яке значення має Бахмут в політичному плані?
Человеческие споры бесконечны не потому, что не возможно найти истину - а потому, что спорящие ищут не истину, а самоутверждение.
Не спрашивайте, что ваша страна может сделать для вас, спрашивай, что вы можете сделать для своей страны. (с) Джон Кеннеди

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 13 березня 2023, 21:19

Дерзкий писав:
13 березня 2023, 21:14
З чого ти взяв, що я б чинив так само?
Кожен повинен бути на своєму місці і займатися тим в чому він компетентний. Тобто політики мають займатися політикою, а військові війною. А коли політики починають втручатися в військові справи, гинуть люди. Ось, що я мав на увазі.
Яке значення має Бахмут в політичному плані?
Яке значення - читай мій пост вище.
...
Ну то поділись як би ти вчинив на місці президента?
Отака х...ня, малята

Дерзкий
Доцент

Повідомлення Дерзкий » 13 березня 2023, 21:34

Дід Панас писав:
13 березня 2023, 21:07
Я вище написав про політичне значення Бахмуту, але я мав на увазі не внутрішні розбірки, а про фінансову підтримку із за кордону. Тобто коли в закордонних новинах скажуть, що Україна відступає, то і допомога може зменшитись бо який зміст допомагати тому хто програє, краще вже шукати політичне рішення закінчення війни, а от коли бачать, що Україна тримається, то й підтримка більша стає. Буквально вчора в новинах якогось американського каналу бачив сюжет про те як обороняється Бахмут. Тому політики , яким і є діючий президент, мають робити свою роботу, а військові свою.
Питання фінансової, військової підтримки, поставок зброї вже давно вирішено і йде повним ходом, то як відступ з Бахмута може вплинути на це, якщо рішення вже прийняті? Буданов ще в минулому році заявляв, що війна закінчится в літку цього року, це значить що він знав, що зброю нам дадуть.
Зброю нам дають не тільки для оборони, а і для масштабного контрнаступу, а оборона Бахмута забирає в армії резерви, які могли б бути використані для цього контрнаступу. То яке політичне значення має оборона Бахмута, окрім амбіцій зеленського?

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 13 березня 2023, 21:36

Отака х...ня, малята

Дід Панас
Адміністратор

Повідомлення Дід Панас » 13 березня 2023, 21:39

Дерзкий писав:
13 березня 2023, 21:34
Питання фінансової, військової підтримки, поставок зброї вже давно вирішено і йде повним ходом, то як відступ з Бахмута може вплинути на це, якщо рішення вже прийняті? Буданов ще в минулому році заявляв, що війна закінчится в літку цього року, це значить що він знав, що зброю нам дадуть.
Зброю нам дають не тільки для оборони, а і для масштабного контрнаступу, а оборона Бахмута забирає в армії резерви, які могли б бути використані для цього контрнаступу. То яке політичне значення має оборона Бахмута, окрім амбіцій зеленського?
Ти не відповів на задане мною питання.
...
Політику обговорюєм і відповідному розділі, не тягни її сюди, вона буде видалена.
Отака х...ня, малята

Відповісти

Повернутись до “Балачки”