якщо вихідна потужність 100Вт, а колонки 4 Ом, то 4+4=8 Ом. То потужність впаде у 2 раза. Але якщо 2 колонки підключити паралельно то по закону Ома 1/(1/4)+(1/4)=2 Ом. То потужність виросте у 2 раза, значить можна з усілка витягнути 200 Вт.TAZIT писав:Насправді якщо підключити як я казав (4 в 2 канали) то потужність звуку навпаки впаде в чотири рази ... .
Питання про усілок - тільки для знаючих !!!
- tarik
- Поважний користувач
- Дякував (ла): 37 разів
- Подякували: 63 рази
- Контактна інформація:
Re: Питання про усілок - тільки для знаючих !!!
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
ТАРІК ! я ж малював послідовне з'єднання і висновки чисто відносні - тобто у співвідношеннях ... . 
- tarik
- Поважний користувач
- Контактна інформація:
так я ж кажу, при послідовному з'єднанні потужність падає в 2 раза, а при паралельному виростає в 2 раза...TAZIT писав:ТАРІК ! я ж малював послідовне з'єднання і висновки чисто відносні - тобто у співвідношеннях ... .
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Ну виростає і падає , але ми маємо підсилювач на 110 ват і колонки на 90 і прямо їх включити по-любому не можемо ні по одній ні паралельно тим більше , оскільки маємо Ямаху з 8-омним виходом ... ! І коли я кажу "по сравнению с максимумом для колонок" то саме це і маю на увазі ... !
Тим більше що 4-омні такі колонки можуть бути лише в нечастих старих модифікаціях ... ! А перевантажити ми не можем ні колонки ні підсилювач ... .
Тим більше що 4-омні такі колонки можуть бути лише в нечастих старих модифікаціях ... ! А перевантажити ми не можем ні колонки ні підсилювач ... .
- tarik
- Поважний користувач
- Контактна інформація:
якщо 100 ват і 8 ом, то з колонками на 4 ома буде 200 ват. Якщо врахувати що S-90 мають 90 ват по стандартах СССР, то в сучасних підсилювачах потужність міряється в попугаях. Ще як варіант не давати на підсилювачі звук на повну і все буде добре :D
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Я все таки в своїх "мріях" тут мав на увазі більш стандартний і ймовірний опір у 8 Ом ... , з яких ми всього біля 50 ват і могли б витягнути в тому разі ... . А поки по факту колонок у нас пусто ... .
Щодо підсилювачів то все таки стосовно потужності воно відповідає приблизно ... , чого не можна сказати про зарубіжні АС ... !
якщо дивитися вже і рахувати аж до стандартів HiFi , то реально на кожну таку колонку треба подавати по 10 Вт/35 (середньої/пікової) потужності ... і навіть ті 4 Ом -ні варіанти нікого не спасають ... .
Щодо підсилювачів то все таки стосовно потужності воно відповідає приблизно ... , чого не можна сказати про зарубіжні АС ... !
якщо дивитися вже і рахувати аж до стандартів HiFi , то реально на кожну таку колонку треба подавати по 10 Вт/35 (середньої/пікової) потужності ... і навіть ті 4 Ом -ні варіанти нікого не спасають ... .
tarik писав:якщо вихідна потужність 100Вт, а колонки 4 Ом, то 4+4=8 Ом. То потужність впаде у 2 раза. Але якщо 2 колонки підключити паралельно то по закону Ома 1/(1/4)+(1/4)=2 Ом. То потужність виросте у 2 раза, значить можна з усілка витягнути 200 Вт.TAZIT писав:Насправді якщо підключити як я казав (4 в 2 канали) то потужність звуку навпаки впаде в чотири рази ... .
И как ты только технику чинишь..
Если вы думаете, что сможете — вы сможете, если думаете, что нет — вы правы.
099 03 999 80
Алексей
099 03 999 80
Алексей
- tarik
- Поважний користувач
- Контактна інформація:
поясніть...Magnum писав: И как ты только технику чинишь..
Востаннє редагувалось 24 червня 2013, 02:41 користувачем tarik, всього редагувалось 1 раз.
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Та вын маэ на увазі , ТАРІК , що ти підвищив потужність усілка в два рази ... .
Те ж майже спиш .. ?! :D
Востаннє редагувалось 24 червня 2013, 02:41 користувачем TAZIT, всього редагувалось 1 раз.
- tarik
- Поважний користувач
- Контактна інформація:
ну і? по суті якщо замість 4 ОМних колонок поставити 2-х ОМні, то потужність виросте в 2 раза...TAZIT писав:Та вын маэ на увазі , ТАРІК , що ти підвищив потужність усілка в два рази ... .