Робота в ПОЛЬЩІ та не тільки

Вільне спілкування
TwixoGen
Активіст
Дякував (ла): 107 разів
Подякували: 37 разів

Re: Работа в ПОЛЬШЕ - обсуждание

Повідомлення TwixoGen » 20 листопада 2023, 18:17

kreativ писав:
20 листопада 2023, 17:02
мои знакомые такие же заробитчане с довоенного периода в польше - в канаду по CUAET переехали. хз, работает ли еще.

не прям шибко довольные, говорят работать надо в разы больше и эффективнее, чем это было на заводе в польше. подумывают, куда дальше ехать, однако вот 3+ месяца уже там и пока только планы о переезде.
3 місяці це не показник, так як вони ще не відчули всього та не змінили кілька робіт
Канада, як варіант може бути. Все впираеться в знання мови та знайомих, які готові допомогти.
Взагалі то розглядаю варіанти ЕС , так як мені буде зручніше переїхати кудись ближче а не летіти через океани

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2815 разів
Подякували: 2868 разів

Повідомлення Master » 20 листопада 2023, 21:19

немного про поляков и немцев ,
может не совсем в тему , но актуально.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

TwixoGen
Активіст

Повідомлення TwixoGen » 21 листопада 2023, 00:46

Важливе нагадування для тих, хто перебуває або планує їхати до Чехії
Штрафуватимуть тих українців, які не зареєстрували свої транспортні засоби.

Зазначимо, що зробити це можна до кінця грудня 2023 року.
Адже вже із 1 січня 2024 року за керування українським автомобілем без реєстрації призначатимуть чималий штраф у розмірі близько 30 000 крон (понад 48 тисяч гривень)
Реєстрація автомобілів наразі безкоштовна. Її проводять у тих муніципалітетах, в яких є транспортний реєстр. Тому варто поспішити, аби встигнути зареєструвати машини вчасно.

Водночас тих, хто лише планує приїхати в Чехію і отримати тимчасовий захист, попередили, що вони мають зареєструвати свої українські транспортні засоби впродовж 7 днів після отримання візи тимчасового захисту.

https://radiotrek.rv.ua/news/krayina-ie ... 17452.html

TwixoGen
Активіст

Re: Робота в ПОЛЬЩІ та не тільки

Повідомлення TwixoGen » 14 березня 2024, 16:15

Дещо напишу для майбутніх емігрантів стосовно Польщі
Плюси: наявність роботи(до 1,5к), економіка така як і всюди в ЕС
Мінуси: деградація суспільства, заздрість, расизм, обман з приводу наживи

Напищіть в цій темі, які мінуси та плюси ви помітили в інших країнах ЕС

kreativ
Легенда Форуму
Дякував (ла): 635 разів
Подякували: 1760 разів
Контактна інформація:

Повідомлення kreativ » 14 березня 2024, 20:09

TwixoGen писав:
14 березня 2024, 16:15
деградація суспільства
а что за этим скрывается? типа 5 лет назад народ был культурнее, чем сейчас?

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1232 рази
Подякували: 1307 разів

Повідомлення sergej1974007 » 14 березня 2024, 20:35

TwixoGen писав:
20 жовтня 2021, 20:52
Польща більше не топ: заробітчан кличуть на роботу за 3000 євро навіть без освіти
https://gsminfo.com.ua/61995-polshha-bi ... svity.html
Українські заробітчани, які раніше віддавали перевагу найближчому сусіду Польщі, отримали шанс на значно більші заробки. Зокрема все більше вакансій нашим співгромадянам пропонує Німеччина. Середній заробіток трудових мігрантів у цій країні становить 100 тис. грн, тобто понад 3 тис. євро. Причому претендувати на таку зарплатню може навіть працівник без вищої освіти.
Найбільшою популярністю у німців наразі користуються робочі спеціальності: зварювальник, плиточник тощо. Чимало таких пропозицій можна знайти на популярних українських кадрових порталах. За даними сайту для пошуку роботи work.ua, за таку роботу українці можуть отримувати до 140 тис. грн, або близько 4,5 тис. євро.
Три найприбутковіші вакансії для українських заробітчан у Німеччині
Зварювальник – 70-140 тис. грн
Працедавець пропонує кандидатам оформлення робочої візи у Латвії з наступним відрядженням до Німеччини за візою «Van der elst visa». Українцям гарантують оплату всіх витрат на проїзд та оформлення необхідних документів коштом компанії. Житло також буде безкоштовним, із розселенням по двоє працівників у кімнату.
Вимоги:
стаж роботи від 5 років методом 135;
зварювання при напрузі 280-300 Ампер;
сертифікат зварювальника, український або європейський (видають у Харкові).
Зварювальник аргону – 92-117 тис. грн
Робота з металевими конструкціями, трубами тощо.
Умови:
6-денний робочий тиждень;
з ПН по ПТ – робочий день 11 год, СБ – 8 год, НД – вихідний;
робота за трудовим договором;
наявність водійських прав буде плюсом.
Плиточник – 67-100 тис. грн
Працівник буде займатися укладкою клінкерної плитки. Від кандидата вимагається досвід роботи, професійні навички та акуратність.
Умови:
робота на будівництві повний день;
роботодавець забезпечує житлом, робочим одягом та транспортом;
інструменти видаються безпосередньо на робочому місці;
контракт терміном на 6 місяців;
харчування власним коштом (житло обладнане кухнею).

Варто зауважити, що серед працедавців та агентів, які кличуть українців на роботу за кордон, нерідко трапляються й шахраї. Їх ціль – виманити у заробітчанина якомога більше грошей буцімто на оформлення документів, квитки тощо. А отримавши свій куш вони зникають без сліду.

Ось тут напевно не все так райдужно як описано в цих "рекламних" брошурках.
По перше——
Ця вся "відпустка" по "візі ван дер ельст"——це не так все працює як описано.——
Якщо вас перевірить Цоль——то скоріш за все буде депорт.
По друге——
На рахунок "робочого тиждня"——
Нормований німецький "робочий тиждень"—— це 5 днів по 9 годин( з яких оплачується 8( година пауза)
Субота——дуже рідко коли працюють офіційно. Це вже рахується переробка ——і в ідеалі має оплачуватися +25%.
Далі——
На рахунок зарплатні——
Звичайний середній німець на будівництві буде отримувати 2—2,3 кілоевро за 200 годин в місяць.
Можна працювати по суботам додатково.( але це скорш за все буде або "на чорно"—або не буде)

пс. Ну і є ще деякі питаннячка до тих "працедавців".

ппс. Кому цікаво про Німеччину——запитуйте.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

TwixoGen
Активіст

Повідомлення TwixoGen » 15 березня 2024, 00:04

kreativ писав:
14 березня 2024, 20:09
а что за этим скрывается? типа 5 лет назад народ был культурнее, чем сейчас?
Були культурніші але через великий прилив біженців з України після 2022р. ставлення змінилось в гіршу сторону.
Якщо ти українець значить ти такий самий, як і ті які приїхали пізніше тебе

TwixoGen
Активіст

Повідомлення TwixoGen » 15 березня 2024, 00:08

sergej1974007 писав:
14 березня 2024, 20:35
На рахунок зарплатні——
Звичайний середній німець на будівництві буде отримувати 2—2,3 кілоевро за 200 годин в місяць.
Можна працювати по суботам додатково.( але це скорш за все буде або "на чорно"—або не буде)

пс. Ну і є ще деякі питаннячка до тих "працедавців".

ппс. Кому цікаво про Німеччину——запитуйте.
Це зп в Кельні така і в околицях на будівництві?!
Чув, що в українців така сама зп це правда?!

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1232 рази
Подякували: 1307 разів

Повідомлення sergej1974007 » 15 березня 2024, 07:06

TwixoGen писав:
15 березня 2024, 00:08
Це зп в Кельні така і в околицях на будівництві?!
Чув, що в українців така сама зп це правда?!
Це напевно всюди така зарплатня.Плюс-мінус.
А украінець ти чи ні-- немає різниці якщо мова йде про офіційне працевлаштування.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Від українця з Польщі

Повідомлення Дід Панас » 15 серпня 2024, 00:05

Текст не мій, розміщую на прохання учасника форуму опублікувати цей пост анонімно
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Працював в Легніці на одному закладі біля 2-х років. Через деякий час вирішив "похвастатись" показати малюнки на своему телефоні одному співробітнику поляку, він подумав що в мене проекти на мільйони злотих та можна на цьому заробити. Через деякий час на вулиці, кожного дня прогулюючись по Легніці за мною стежили дивні люди та фотографували мене.

Одного дня, коли я гуляв з собакою до мене почав підходити чоловік розмовляючи по телефону на глосномовцю - направив на мене телефон та запитав чи то він чи не він, той з ким він розмовляв відповів, що це "я" кого він шукає і він сказав, щоб той підійшов та стукнув мене по голові і забрав мій телефон, що він знає пароль для розблокування мого телефону - я не розгубився і був готовий до атаки - але він побачив, що зі мною собака і зразу відійшов в сторону та зайшов до підїзду де голосно кричав тому в телефон, що в мене собака... Цим все і закінчилось на перший погляд того дня.

Одного вечора я почув під вікном розмову, щось говорили про моє авто - вирішив вийти на вулицю та подивитись, що там робиться. Під передньою частиною мого автом лежав один хлопчина, а інший стояв поруч мого авто - побачивши мене, той що стояв гукнув йому вставати, підійшовши до авто я відкрив двері та витягнув відеореєстратор, який миттю ввімкнувся сполохавши тих двох хлопців, які одразу втікли. Наступного дня, коли завів авто не праювали подушки безпеки - був відєднаний кабель.

Я був наляканий тим що сталось і одразу відправив ссилку (відео) тій людині, якій показував малюнки з мого телефону - надеякий час все затихло, я не здався та пішов до юриста і розповів цю історію - юрист мені сказав, щоб я звільнявся з того закладу і нікому нічого не казав де я буду жити і де буду працювати.

Через деякий час знову пішов до того юриста за порадою (мене не хотіли звільняти), а він мені сказав, щоб я вже не звільнявся з того закладу і що вони мене відправлять на лікарняний по психології на пів-року і будуть мені платити 2600зл. за мое мовчання - що це за країна де юрист взговорі з хз ким...

Мені вдалось всеж таки звільнитись з того закладу та не працювати там. Не розголошував свое місце перебування, але за півроку до мене позвонили з того закладу, та запитали чи мій номер належить мені - нічого не підозрюючи я відповів що так, я власник цього номеру телефону.

Не знаю, як але мене відстежили де я живу - одній й ті самі люди, кричали під вікнами посеред ночі, що пробьють колеса в моему авто, щоб я зробив або дав їм якиїсь проект, от і зробив генератор з трансформатора та викинув його у смітник посеред дня.... Але цим все не закінчується

В поліцію не можу звернутись по одній причині, що ті хто звертаються в поліцію по побідних ситуаціях, в якій я опинився - їм ніхто не вірить в польській поліції, вони пишуть різні заяви, ходять з тими заявами по судах і в кінці кінців їм роблять папері від психіарта, що в них не все впорядку з головою.
Отже якщо Ви хочете поїхати до Польщі, то добре подумайте до кого ви тут будете їхати, це польське суспільство використовує нас Українців, як рабів, знущаючись з нас різними способами - мобінг на виробництві, цькування дітей в польських школах за те що ми Українці... При зверненні в польську поліцію, суд чи інші органи, які мають захищати нас і всіх - бачуть, що ти українець і чхати вони хотіли на нас, просто ігнорують,(((( Ганьба цій державі - гавноевропейській державі.
Отака х...ня, малята

Відповісти

Повернутись до “Балачки”