Чи треба святити ікони?
- Дід Панас
- Адміністратор
- Дякував (ла): 352 рази
- Подякували: 966 разів
Re: Чи треба святити ікони?
Святити ікони не потрібно, якщо вони куплені у церкві чи в монастирі, адже ж вони виготовляються людьми які отримали благословіння на їх виготовлення.
Якщо ж куплені на базарі чи в магазині, тоді треба принести їх до церкви, щоб священник оцінив їхню канонічність і освятив їх, адже їх міг виготовити хороший майстер, але бути при цьому з чорною душею, а такі ікони благодать не будуть нести.
Якщо ж куплені на базарі чи в магазині, тоді треба принести їх до церкви, щоб священник оцінив їхню канонічність і освятив їх, адже їх міг виготовити хороший майстер, але бути при цьому з чорною душею, а такі ікони благодать не будуть нести.
Отака х...ня, малята
- StartUp
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 33 рази
- Подякували: 170 разів
Я вам "відкрию" однин секрет, те що продається в церквах та монастирях - це made in china. Знаю не зі слів.Дід Панас писав: ↑07 квітня 2019, 20:13Святити ікони не потрібно, якщо вони куплені у церкві чи в монастирі, адже ж вони виготовляються людьми які отримали благословіння на їх виготовлення.
https://azbyka.ru/forum/threads/pravosl ... ina.20267/
- Дід Панас
- Адміністратор
Можливо є якась частина з китаю , не спорю, але в православному храмі не купиш католицьку ікону, чого не скажеш про базар.StartUp писав: ↑07 квітня 2019, 20:16Я вам "відкрию" однин секрет, те що продається в церквах та монастирях - це made in china. Знаю не зі слів.Дід Панас писав: ↑07 квітня 2019, 20:13Святити ікони не потрібно, якщо вони куплені у церкві чи в монастирі, адже ж вони виготовляються людьми які отримали благословіння на їх виготовлення.
Отака х...ня, малята
- kind
- Забанен навсегда
- Дякував (ла): 1508 разів
- Подякували: 2136 разів
Почему в православной церкви,а не храме,как вы пишите,должна продаваться католическая икона?Зачем вообще приплетать базар?Дід Панас писав: ↑07 квітня 2019, 20:25Можливо є якась частина з китаю , не спорю, але в православному храмі не купиш католицьку ікону, чого не скажеш про базар.StartUp писав: ↑07 квітня 2019, 20:16
Я вам "відкрию" однин секрет, те що продається в церквах та монастирях - це made in china. Знаю не зі слів.

- Дід Панас
- Адміністратор
Ви не зрозуміли мій текст, прочитайте ще раз уважніше.
Отака х...ня, малята
- Дід Панас
- Адміністратор
Навіть якщо ви уважно прочитали Біблію, це не означає що її можна одразу взяти і зрозуміти.
p.s.
Якщо би ви були християнином, то ще в дитинстві отримали б відповідь на своє питання.
Отака х...ня, малята
- Сулейман
- Rescue Ranger

- Дякував (ла): 170 разів
- Подякували: 241 раз
- Контактна інформація:
Можно указать где написано, хотя бы косвенно?
- KirillKraft
- Новачок
- Дякував (ла): 1 раз
- Подякували: 3 рази
Варіантів тут справді два: або так, або ні. Як на мене, то відповідь залежить від вас і ваших поглядів. Ми коли кумі на ювілей старовинну ікону на Віоліті купили, то питали священика, як бути. Він порадив освятити. Ми в неділю прийшли з нею на богослужіння і після служби священик посвятив. Бачив, багато хто на Йордан, у Вербну неділю і на інші свята приносять ікони, хрестики різні так само. У нас вдома взагалі нема ікон, тому і святити нічого.Night_mare писав: ↑04 квітня 2019, 09:46Бабуся каже, треба посвятити. Питання, а чи це обов'язково? Як це зробити, може можна на Великдень з кошиком разом до церкви взяти?