ти не розумієш принцип роботи підмісу ;)
це не значить що котел постійно повинен працювати.
в інструкціі по експлуатаціі чітко написано ( для звичайних котлів ) що температура на котлі повинна бути не нижче 60 градусів ( у більшості випадків ).
Для твердопаливних ще вище. У мене дома газовий постійно на 60, твердопаливний на 75, на обьекті два твердопаливних в малому колі на температурі 80 градусів ( перолізні атмоси ).
Якщо більш серйозно підійти то встановлюється сервопривід на трьохходовий кран з виносним блоком керування у приміщення і кран пускає з 60 градусів малого кругу тільки ту кількість горячої води, яка потрібна для підримання температури у приміщення, наприклад 20 градусів.
У мене на об"єкті взагалі складна система з чотирьох стокиловатних котлів ( два газових і два твердопаливних ) і двох електричних. Все працює через гідрострілку, повністю автоматизовано через складну систему електронного управління - включаються у каскадному режимі всі по черзі при потребі + нагрів бойлерів на 2500 літрів горячої води.... ну коротше, довго розказувати.
З двухконтурними котлами мабуть треба подумати, бо я маю справу з котлами напольними не менше 50кВт потужності.
Маю надію що пічка також на газу!? Бо сажа и сірка не сімістні у одному каналі.electron писав: До речі питання з конденсатом в мене вирішено просто, під моєю квартирою в підвалі живуть люди і котел включений в той же канал що і їхня пічка, тому канал прогрівається пічкою знизу, і в теплому каналі просто немає конденсату.
Кожна система індивідуальна і дреба все дивитись і пробувати на місці.
Так як ТС написав то більше ніж впевнений що котел експлуатується дуже на малих температурах, не здивуюся якщо під самим котлом теж вологість з"являється.