Чи варто допомагати людям?
- oberig
- Модератор
- Дякував (ла): 181 раз
- Подякували: 110 разів
Re: Чи варто допомагати людям?
Проблема часто в тому, що ті в кого біда не визнають того. А потім суспільство розгрібає наслідки.
На днях їхали за місто, бачимо машину,яка добре що без наслідків з"їхала з дороги,там вже стояли 2 авто щоб допомогти витягти то бмв на трасу, я якщо чесно мала намір їхати далі,мовляв там і так вже є кому тягти машину, але чоловік мій став і пішов теж допомагати. Мені в той момент якось не по собі стало,а раптом би в тих всіх не було буксировочного тросу,а в мене ж він є,а я ж думала їхати далі. І соромно визнавати,що я йому не казала не зупинятися і вийшло типу я теж хороша,але ж в цій ситуації це не так.
Давайте ми хоча б в простих речах будемо допомагати іншим. Відкрити двері жінці,або і чоловіку в під"їзд,якщо в нього руки зайняті пакетами речами і т.д., чи просто одинокій пенсіонерці сусідці може їй кран який закрутити треба чи проста увага їй потрібна. Допомога ж це не завжди гроші,а прості дії ми можемо робити всі абсолютно. Ми всі в якихось випадках допомагаємо,а часто просто не вважаєм за потрібне. Якщо кожен почне з себе,то це вже відсоток в майбутнє, діти онуки вчаться на наших з вами прикладах,а теорію без практики вони не сприйматимуть.

На днях їхали за місто, бачимо машину,яка добре що без наслідків з"їхала з дороги,там вже стояли 2 авто щоб допомогти витягти то бмв на трасу, я якщо чесно мала намір їхати далі,мовляв там і так вже є кому тягти машину, але чоловік мій став і пішов теж допомагати. Мені в той момент якось не по собі стало,а раптом би в тих всіх не було буксировочного тросу,а в мене ж він є,а я ж думала їхати далі. І соромно визнавати,що я йому не казала не зупинятися і вийшло типу я теж хороша,але ж в цій ситуації це не так.
Давайте ми хоча б в простих речах будемо допомагати іншим. Відкрити двері жінці,або і чоловіку в під"їзд,якщо в нього руки зайняті пакетами речами і т.д., чи просто одинокій пенсіонерці сусідці може їй кран який закрутити треба чи проста увага їй потрібна. Допомога ж це не завжди гроші,а прості дії ми можемо робити всі абсолютно. Ми всі в якихось випадках допомагаємо,а часто просто не вважаєм за потрібне. Якщо кожен почне з себе,то це вже відсоток в майбутнє, діти онуки вчаться на наших з вами прикладах,а теорію без практики вони не сприйматимуть.
- Туман
- Клон всех и вся
- Дякував (ла): 145 разів
- Подякували: 83 рази
От це той випадок, КОЛИ ЛЮДИНА НЕ МОЖЕ САМА ЩОСЬ ЗРОБИТИ ФІЗИЧНО, і коли допомога справді допомога.
Інше часто наше уявлення, що ми допомагаємо. А це знімає почуття провини, дарує ейфорію, що ми хороші люди. Ми допомагаємо СОБІ почувати себе краще.
Людина часто соромиться просити про допомогу. Вона боїться, що люди подумають, що вона слабка. Запропонуєш піднести сумку - а у відповідь захисна реакція. Потім іде, стогне, каже що дура, але прийняти допомогу не змогла. Значит сама фізично може.
Із машиною, там не до захисної реакції. Страх, стрес, адреналін відключає зайві емоції і вмикає інстинкт виживання на повну. Людина думає лише, як вижити, виправити. Розуміє свою безпомічність, не до комплексів. Тому допомогу приймає охоче.
Дитина впала. Один раз дитина прийме допомогу. Інший раз - я сама-сама!! Що я маленька?
Це тонка межа розуміння допомоги. І часто допомогою можна тільки зіпсувати все. Тому краще запитати.
Якщо вимахується - значить може сама.
Проблема в тому, що людина сує свій ніс до інших, бо точно знає як кому жити правильно. Хоча її ніхто не просить вчити інших. Але цінності в кожного свої. Кожен бачить життя по своєму. Що з того, що ти заставиш протрезвіти, якщо він не може трезвим на це дивитись? А може поп"є і пройде йому, а так трезвим подивиться , піде і повіситься.
Це проблема життя скопом. Можна жити окремо. Але не хочеться. Бо проблеми сусіда то розвага. Можна над ним посміятись, поспівчувати, навчити жити "правильно"
Це в тебе щось гормональне. Або сезонне. Погода плаксива. Пройде. Перша же хамка, якій ти захочеш допомогти все виправить.
Зробив добро-забудь, отримав добро - пам"ятай.
UA
Що ми любимо найбільше, те і знищує нас. (с)
- TAZIT
- Доцент
- Дякував (ла): 3858 разів
- Подякували: 668 разів
- Контактна інформація:
Людина під алкоголем нічого не потребує з її точки зору ... !
Дитина що не вміє говорити нічого не попросить ... !
Людина на ранніх стадіях раку не розуміє навіщо вона має так мучитися під хіміотерапією ... якщо без неї їй значно краще за відчуттями ... .
Ви що справді дідусеві котрий ледве ходить і на ладан дихає ... теж посмієте сказати що він дарма дерева саджає коли його ніхто не просить ... !?
Часто допомога потрібна саме тому хто її ніколи не попросить , не усвідомлюючи саму необхідність і/чи можливість допомоги ... . Але ж у багатьох випадках просто достатньо вказати на ймовірність кращого ... щоб допомогти ... , практично нічого особисто не втрачаючи і не витрачаючи ... !
В багатьох випадках можна вбити своє життя ... заради чийогось ніякого ... і втратити життя як воно є для обох сторін ... !
Дитина що не вміє говорити нічого не попросить ... !
Людина на ранніх стадіях раку не розуміє навіщо вона має так мучитися під хіміотерапією ... якщо без неї їй значно краще за відчуттями ... .
Ви що справді дідусеві котрий ледве ходить і на ладан дихає ... теж посмієте сказати що він дарма дерева саджає коли його ніхто не просить ... !?
Часто допомога потрібна саме тому хто її ніколи не попросить , не усвідомлюючи саму необхідність і/чи можливість допомоги ... . Але ж у багатьох випадках просто достатньо вказати на ймовірність кращого ... щоб допомогти ... , практично нічого особисто не втрачаючи і не витрачаючи ... !
В багатьох випадках можна вбити своє життя ... заради чийогось ніякого ... і втратити життя як воно є для обох сторін ... !
- Туман
- Клон всех и вся
- Дякував (ла): 145 разів
- Подякували: 83 рази
Як ти зібрався допомогти людині, яка сама не усвідомлює в чому допомога. Ти краще знаєш як їй жити?
Ти будеш визначати що краще для нього? А ти впевнений, що твоє краще він усвідомить? Не лізь в чужу ОСОБИСТУ справу. І буде тобі щастя.
Через таких альтруістів, що лізуть без потреби куди не треба, і виникає проблема. Одні сподіваються, що само прийде, люди побачуть, хтось допоможе - і рота боїться відкрити, щоб попросити допопомоги.
Інші шлють куди подла, бо задовбали вже ті що лізуть допомогти вміру свого розуміння допопоги.
99% інвалідів терпіти не можуть щоб їм допомагали. Тому, що люди не роблять те, що треба інвалідам. А роблять те, що хочуть зробити для себе дуже активні допомагачі. Але роблять це для себе, а не для них.
І так кругом. Перед тим, як ти кинешся допомагати комусь, бо він НЕ ТАК живе і йому треба срочно допомогти, на твою думку, стань і подумай... подумай він не може це зробити, чи йому так добре?
UA
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
Ви , ТУМАН , всіх застервгаєте від себе самого ж ... , думаючи що всі такі ж ... !
Я вас дуже прошу хоча б спочатку читати що саме я пишу і про що ... , а вже в останню чергу намагатися аналізувати ... , і дуже бажано без зайвих фантазій ... , на котрі у вас точно реальних підстав бути не може ... , і особливо відносно того кому саме ви адресуєте посилання і в якій формі ... !
. . .
Між іншим ті відео від АТБ -- чисте НЛП ... , результати якого ми вже і тут бачимо ... від людей від яких нічого подібного навіть не очікували ... .
Я вас дуже прошу хоча б спочатку читати що саме я пишу і про що ... , а вже в останню чергу намагатися аналізувати ... , і дуже бажано без зайвих фантазій ... , на котрі у вас точно реальних підстав бути не може ... , і особливо відносно того кому саме ви адресуєте посилання і в якій формі ... !
. . .
Між іншим ті відео від АТБ -- чисте НЛП ... , результати якого ми вже і тут бачимо ... від людей від яких нічого подібного навіть не очікували ... .
- TAZIT
- Доцент
- Контактна інформація:
- oberig
- Модератор
- Дякував (ла): 181 раз
- Подякували: 110 разів
можливо,я якраз проходжу лікуваня гормонами.