Потяг «Чернівці-Київ» курсуватиме через територію Молдови
- Tyrex7
- Експерт
- Дякував (ла): 179 разів
- Подякували: 173 рази
Потяг «Чернівці-Київ» курсуватиме через територію Молдови
Уряди України та Молдови 12 листопада підписали протокол про внесення змін до угоди про діяльність залізничного транспорту, якими передбачено проїзд потяга «Чернівці-Київ» територією Молдови без прикордонного і митного огляду.
Про це повідомив власкор ІА ZIK.
Після того, як угода набуде чинності в Україні, буде можливість спрямувати потяг «Чернівці-Київ» через територію Молдови без процедур прикордонного та митного огляду.
Потяг «Чернівці-Київ» рухатиметься за маршрутом Чернівці-Новоселиця-Мамалига. Потім перетинатиме кордон Молдови, а далі знову їхатиме територією України. Це дозволить користуватися сполученням зі столицею і жителям Кельменецького та Сокирянського районів Чернівецької області.
Також це скоротить час проїзду до Києва потягом на дві години.
У Молдові угода вже набула чинності.
В Україні вона має пройти ще погодження у 7 міністерствах та відомствах. Після цього постановою уряду буде направлена для ратифікації парламентом.
Сьогодні потяг «Чернівці-Київ» йде через Заліщики і Тернопіль.
http://zik.ua/ua/news/2013/11/14/potyag ... ovy_440162
Після того, як угода набуде чинності в Україні, буде можливість спрямувати потяг «Чернівці-Київ» через територію Молдови без процедур прикордонного та митного огляду.
Потяг «Чернівці-Київ» рухатиметься за маршрутом Чернівці-Новоселиця-Мамалига. Потім перетинатиме кордон Молдови, а далі знову їхатиме територією України. Це дозволить користуватися сполученням зі столицею і жителям Кельменецького та Сокирянського районів Чернівецької області.
В Україні вона має пройти ще погодження у 7 міністерствах та відомствах. Після цього постановою уряду буде направлена для ратифікації парламентом.
Si vis pacem, para bellum
Страшні московські воші, а ще страшніші українські гниди
Симон Петлюра
Страшні московські воші, а ще страшніші українські гниди
Симон Петлюра
- Midi-Fighter
- Досвідчений
- Дякував (ла): 75 разів
- Подякували: 9 разів
Re: Потяг «Чернівці-Київ» курсуватиме через територію Молдов
ну, не плохо, хоть быстрее ехать будет, ОПЯТЬ
- German
- Забанен навсегда
- Подякували: 1 раз
Самый лучший способ поднять свой авторитет - это что-то отнять у кого-то чужими руками, а потом собственными вернуть. :D Много лет назад - и при совдепе в частности - все поезда ходили именно через Молдову, и всем было удобно и хорошо, пока кто-то не додумался поставить 4 таможенных пункта (два украинских и два молдавских) - вот оттуда всё и началось...Tyrex7 писав:Уряди України та Молдови 12 листопада підписали протокол про внесення змін до угоди про діяльність залізничного транспорту, якими передбачено проїзд потяга «Чернівці-Київ» територією Молдови без прикордонного і митного огляду.
А сейчас - вернули, как было, но многие, кто не в курсе, радостно скажут: "Ой, какие же они молодцы, такое доброе дело всем сделали, как стало удобно!"
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)
- Rassel
- Експерт
- Дякував (ла): 174 рази
- Подякували: 240 разів
Ой, какие же они молодцы, такое доброе дело всем сделали, как стало удобно!
В жизни нет понятия совпадение, во всем есть причина
Тут запитання не до української сторони. А до молдаван. Саме вони і створили проблеми, як в плані того, що в Молдову потрібно їхати з закордонним паспортом, так і не пропуск потяга транзитом через перу сіл, там всього то Ларга , Медвежа, Липкани, Дрепкауци і Крива, між Медвежою і Липканами є наше село Подвірївка. Вся проблема була не митному догляді про який розказують, а в тому, що щоб заїхати на територію Молдови потрібен закордонний паспорт. Вийняток тільки мешканці Кельменецького і Сокирянського району.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.
- STREPS
- Постійний користувач
- Дякував (ла): 6 разів
я знаю другую правду.
молдоване гребли бабло и ставили палки в колеса на таможне, поезда задерживали на 1-3 часа. при этом отказывались ремонтировать путь на своей земле. из-за аварийности участка там поезд ехал соскоростью 5-15 км в час. на ходу заскакивали и выходили все кому не лень было. проводники рассказывали - пришел таможенник , (это кроме тех что идут по вагонам с проверкой) и требует пива, водки еще чего-то. не дал - все, весь вагон толпа уродов перевернет и поезд задержит на 5 часов.
молдоване гребли бабло и ставили палки в колеса на таможне, поезда задерживали на 1-3 часа. при этом отказывались ремонтировать путь на своей земле. из-за аварийности участка там поезд ехал соскоростью 5-15 км в час. на ходу заскакивали и выходили все кому не лень было. проводники рассказывали - пришел таможенник , (это кроме тех что идут по вагонам с проверкой) и требует пива, водки еще чего-то. не дал - все, весь вагон толпа уродов перевернет и поезд задержит на 5 часов.
- German
- Забанен навсегда
Возможно, идея пограничных пунктов исходила и от Молдовы, НО! почему тогда не только последняя, а и Украина установила там пограничные и таможенные посты, если не собиралась организовывать там "границу" -electron писав:Тут запитання не до української сторони. А до молдаван. Саме вони і створили проблеми, як в плані того, що в Молдову потрібно їхати з закордонним паспортом, так і не пропуск потяга транзитом через перу сіл, там всього то Ларга , Медвежа, Липкани, Дрепкауци і Крива, між Медвежою і Липканами є наше село Подвірївка. Вся проблема була не митному догляді про який розказують, а в тому, що щоб заїхати на територію Молдови потрібен закордонний паспорт. Вийняток тільки мешканці Кельменецького і Сокирянського району.
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо
- German
- Забанен навсегда
Конечно же свои не виноваты - всегда виноваты другие страны, непогода и инопланетяне. :DSTREPS писав:я знаю другую правду.
Любите пофлудити?German писав: Возможно, идея пограничных пунктов исходила и от Молдовы, НО! почему тогда не только последняя, а и Украина установила там пограничные и таможенные посты, если не собиралась организовывать там "границу" -![]()
Или так, чисто дать своим бедным-нищим "тамжам" немножко заработать на пропитание?
Але читати не хочете
Кордон між державами має бути і крапка. Повірте маю родичів на кордоні з Молдовою і знаю як звідти класно цигарки і інший контрабас женуть ФУРАМИ.electron писав:Тут запитання не до української сторони. А до молдаван. Саме вони і створили проблеми, як в плані того, що в Молдову потрібно їхати з закордонним паспортом, так і не пропуск потяга транзитом через перу сіл, там всього то Ларга , Медвежа, Липкани, Дрепкауци і Крива, між Медвежою і Липканами є наше село Подвірївка. Вся проблема була не митному догляді про який розказують, а в тому, що щоб заїхати на територію Молдови потрібен закордонний паспорт. Вийняток тільки мешканці Кельменецького і Сокирянського району.
Проблема не в митниці, мені в 90-х митниця не заважала, не раз їхав в Київ і митники мізки не парили. Чомусь потяг закрили в 2005 році, саме тоді коли ввели вїзд в Молдову за закордонним паспортом. Вам не здається дивним збіг, що потяг зняли не в 90-х коли зявились митниці, а в 2005???
Роби добро і кидай його в воду,
- German
- Забанен навсегда
Нет, просто кому-то стало выгоднее гонять составы другим путём, чтобы меньше тратиться на свои интересы - слишком дорого, видать, обходилось давать мзду таможням, а через территорию одной страны гонять что-то нелегальное - вообще никому платить не нужно.electron писав:Кордон між державами має бути і крапка. Повірте маю родичів на кордоні з Молдовою і знаю як звідти класно цигарки і інший контрабас женуть ФУРАМИ.
Проблема не в митниці, мені в 90-х митниця не заважала, не раз їхав в Київ і митники мізки не парили. Чомусь потяг закрили в 2005 році, саме тоді коли ввели вїзд в Молдову за закордонним паспортом. Вам не здається дивним збіг, що потяг зняли не в 90-х коли зявились митниці, а в 2005???