У Карпатах люди зі зброєю відбирають землю у селян

Обговорення подій які трапились в Україні
Sl@vcheg
Адміністратор
Дякував (ла): 974 рази
Подякували: 1656 разів

У Карпатах люди зі зброєю відбирають землю у селян

Повідомлення Sl@vcheg » 29 жовтня 2013, 14:23

Люди налякані – їх весь час переслідують

У Карпатах розгорнулась війна за землю, що нагадує лихі 90-ті. У спокійне життя мешканців Поляниці нещодавно увірвалась справжня війна - за землі, які знаходяться поруч із гірськолижним курортом "Буковель". Лише одна сотка землі там коштує тисячі доларів.

Спочатку в село прийшли люди, які запропонували місцевим купити у них землю, пише ТСН. Близько десятка людей погодились. Але отримавши цінний чорнозем Карпат, невідомі ділки вирішили "кинути" селян.

- Вони пообіцяли, що на наступний день віддадуть гроші. Розрахуються з людьми - все, як має бути. Проходить день, два. Люди починають питати, Мар'яна, скажіть будь-ласка, що нам робити, бо з нами не розраховуються, - розповідає мешканка села Поляниця Мар'яна Цюпа.

Тим, хто насмілився підняти галас, погрожують смертю. Чоловіку на ім'я Іван довелось навіть переховуватись від злочинців. Від Івана вимагали згоди на безоплатну передачу 30 соток землі. Йому нічого не залишалось як погодитись.

- Ми не можемо, ми скоро будемо боятися з хат своїх виходити. Вони ходять зі зброєю, заходять до садків дитячих, шкіл, - каже місцева мешканка. І дійсно, в селі навколо приміщень вночі і вдень стоять невідомі.

Місцеві кажуть - за земельними оборудками може стояти міліція. Тим часом в прокуратурі Івано-Франківської області повідомили, що на міліцію приходять скарги.

- Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди посадовими особами Поляницької сільської ради. Надійшло звернення жителів села Поляниця з приводу неправомірних дій працівників правоохоронних органів, які проводять слідчі та розшукові дії по цьому провадженню, - повідомив прокурор відділу прокуратури Івано-Франківської області Роман Косовець.

Міліція тим часом повідомляє, що виконує перевірки на завдання прокуратури, а слідчі дії проводяться за рішенням суду.
Вид и До
Востаннє редагувалось 29 жовтня 2013, 14:23 користувачем Sl@vcheg, всього редагувалось 1 раз.
А в чем сила, брат?
- В правде..
- Нет, в телевизоре. Он может заставить миллионы людей поверить в то, чего нет

Wsevolod
Досвідчений

Re: У Карпатах люди зі зброєю відбирають землю у селян

Повідомлення Wsevolod » 29 жовтня 2013, 14:43

Донецкие рулят :twisted:

Maxi
Досвідчений

Повідомлення Maxi » 29 жовтня 2013, 14:46

а че они репу чухают,дать бой,как просить за сотку 10 косарей так они все герои,как захистити свой дом так в кусты

desperadoscv
Постійний користувач
Дякував (ла): 25 разів
Подякували: 43 рази

Повідомлення desperadoscv » 29 жовтня 2013, 15:22

:( странные люди . Я бы за свое стоял горой , а так как это моя частная собственность то и закон на моей стороне. Убил , ну да ладно , это захватчик, угроза жизни и имущества.
Там леса много , убил закопал , убил закопал. Кто найдет то? разве ток волки или мишки.... и то после них ниуя не останется
Течет крыша ? или уехала ? - Звони , поставим и залатаем)
0995544838 - Роман
Зображення

bodyabs
Активіст
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення bodyabs » 29 жовтня 2013, 16:04

Maxi писав:а че они репу чухают,дать бой,как просить за сотку 10 косарей так они все герои,как захистити свой дом так в кусты/quote]
[quote="desperadoscv":( странные люди . Я бы за свое стоял горой , а так как это моя частная собственность то и закон на моей стороне. Убил , ну да ладно , это захватчик, угроза жизни и имущества.
Там леса много , убил закопал , убил закопал. Кто найдет то? разве ток волки или мишки.... и то после них ниуя не останется
Я вважаю, що дані роздуми схожі на вислови підлітків надивившихся бойовиків про рембо, або просто байдужих людей (до проблем інших людей, типу моя хата з краю) а не дорослих людей.
У мільйонерів донецькі забирають заводи, землі, підприємства, ринки, ставки і вони нічого вдіяти не можуть, а тут декілька селян, (а може навіть там одні пенсіонери залишились), як вони мають з ними воювати?!!
А про захист запропонованими методами мабуть взагалі краще мовчати, посадять лише за те що погрожував, навіть не за дію, (як судять мажорів та простих людей думаю нікому не треба розказувати).
Закон ніколи не стоїть на стороні вбивці, адже існує велика кількість варіантів, щоб уникнути вбивства.
Вбивство на власній землі, ймовірніше, (в найкращому випадку) суд може визнати перевищенням необхідної оборони, та навіть якщо суд і виправдає особу, яка в цілях самозахисту позбавила іншого життя, як з цим жити??? Чи вартує воно тієї землі??? Чи краще декілька років посудитися і повернути її??
Крім того там не одна особа, а ймовірно декілька десятків, відповідно важче боротся...
Для захисту від бандитів існують правоохоронні органи, які повинні захищати, (хоча вони це роблять і не найкраще, а інколи взагалі не роблять).
Людям слід по можливості допомагати а не писати, да я би їх всіх перестріляв.. а за наслідки таких висловів та можливих дій задумались???
Страшно, що таке існує в нашій державі і ніхто на це адекватно не реагує.
Дійсно треба збирати мітинги, протести, писати заяви в міліцію, прокуратуру, до Верховної ради, до Президента, тощо, але не позбавляти життя і не пропагувати це як варіант вирішення даної проблеми.

Sl@vcheg
Адміністратор
Дякував (ла): 974 рази
Подякували: 1656 разів

Повідомлення Sl@vcheg » 29 жовтня 2013, 16:15

bodyabs писав: Для захисту від бандитів існують правоохоронні органи, які повинні захищати, (хоча вони це роблять і не найкраще, а інколи взагалі не роблять).
Самое страшное что сами менты и верхушка власти это и организовывают...
А в чем сила, брат?
- В правде..
- Нет, в телевизоре. Он может заставить миллионы людей поверить в то, чего нет

TAZIT
Доцент
Дякував (ла): 3858 разів
Подякували: 668 разів
Контактна інформація:

Повідомлення TAZIT » 29 жовтня 2013, 16:43

Люди конечно странные ... , но те у которых отбирают землю вряд ли страннее остальных ... ! *pioner*
Усл.успеха: 10% -- знания; 40% -- стратегия мышления ; 50% -- окружение . Точний час в Україні -- http://time.in.ua !!!
Домик: http://forumcv.net/viewtopic.php?f=64&t=57639 ;-)

zx_53
Досвідчений
Дякував (ла): 55 разів
Подякували: 45 разів

Повідомлення zx_53 » 30 жовтня 2013, 12:21

як на мене, - один із ключових моментів фільму "Білий птах з чорною ознакою" є вигук Ореста-Ступки: «Це мої гори! Я тут ґазда, і мені вирішувати, кому тут жити!»
Viribus Unitis

RaNsiD
Активіст
Подякували: 4 рази

Повідомлення RaNsiD » 30 жовтня 2013, 14:25

мдаааа, дочого ми котимося... Це просто людина би не організувала, за цим стоять люди які впевнени, що ïм за це нічого не буде (тобто мажори)...

allsoy
Досвідчений

Повідомлення allsoy » 30 жовтня 2013, 15:01

Для того щоб бандит зрозумів, треба говорити на його ж мові, і діяти його ж методами проти нього. Але проблема в тому, що кримінальні структури якраз і керують державою, і проста людина не має ніякого захисту.
Хочу, чтобы судьба взяла меня прямо за шиворот и мордой в счастье, в счастье, в счастье )))

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”