Бухарест оголосив буковинців, молдован та бессарабців румуна

Обговорення подій які трапились в Україні
Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Re: Бухарест оголосив буковинців, молдован та бессарабців ру

Повідомлення Дельфин » 18 травня 2013, 10:52

Roll писав:По перше ніхто нікого вже давно не воює!-Це вчорашній день.Територіальні претензії залишилися в минулому і політики прекрасно розуміють, що достатньо одного прецеденту для того, щоб почалася війна без переможців.
Приклад із війною був для того щоб показати, як ідеологічно налаштовані регіони до своїх сусідів, а відповідно як ми програли ідеологію ВСІМ. У нас патріотизм це вже тільки пусте поняття. Така країна не потрібна більшості населення, і кожен вірить, що в сусіда краще. А політику у нас "танцють" під більшість, нажаль... А ця більшість... *facepalm
А територіальні притензії не будуть в минулому до часу єдиного світового правління. Тому, що завжди є щось цікаве в сусіда, що згодилось би сильнішому. Росія багато би віддала, щоб керувати зараз цією територією - трубопровід, ринок збуту, ресурси, дешева робоча сила, заводи, родючі землі, заблокувати сланцевий газ і так далі...
Та й Югославія чи Лівія, чи Сірія зовсім не вважають що війни не можливі. Правда "їх воювали" чужими руками, але від цього розвал держави не перестає бути таким. У нас наприклад не буде стільки патріотів, щоб як в Сирії, 2 роки воювати за свою державу.
Тому ніколи ні Румунія, ні інші країни не нападуть на Україну!
Танками, звісно, не нападуть. Захват територій такої країни не роблять зараз військами. Ми не Іран і не Сирія із сильною ідеологією населення. Поступово роблячи цю територію лояльною до себе, ти нею керуєш. Наступним кроком в румунів буде доведення, що тут живе більше 30% румунів, і далі по процедурі - регіональна мова, культурні центри, вплив, вигідні економічні угоди на цій лояльній території... Те, що і робить зараз Росія - возєднуйтесь, бо ми всі росіяни...
Тай румунам багато не треба, в них не геополітичні мотиви, а звичайні територіальні.
Є маса слабких держав, які нормально живуть.
Наприклад? Може вони "хорошо живуть" тому що вже підпали під протекторат сильнішої держави, там поставили кого треба і там тихо? Чи є слабенькі маленькі, які грають в незалежність? Наприклад?
Україна знаходиться в полі змагань двох монстрів, Росії та Заходу. Циганська Румунія це навіть менше ніж нічого в порівнянні з бажаючими затягнути нас до якого небудь союзу.
Захопити територію - це мати на неї вплив і використовувати собі на користь. Нас все одно затягнуть до якось союзу. Так весь світ побудований. І ми точно не монстри геополітики, і не визначаємо політику в світі. Бачиш, кіпіш піднімає тільки Буковина, тому що Україні по-барабану ці зазіхання - вони маленькі. Це не геополітична боротьба, а шматок відкусити у слабкої держави. І це не значить, що сюди зайдуть війська румунів і будуть тут ставити свої кордони. Так само як і Європа не буде тут вводити танки, щоб контролювати країну. Тай Росії тут танки не потрібні - здайте під контроль що їй цікаво, і сидіть в своєму болоті далі. Нехай вами хоть зек керує, аби виконував вказівки.
Повторюю - ми не та країна, яку треба силою "демократизувати". У нас не релігійних, ні національних, ні культурних, ні ідеологічних спільних переконань. Взагалі ніяких переконань нема в 90% населення, окрім матеріальних. А це задовільнити дуже просто. Навіть румунам. МИ вже давно готові здатись. Керівницто просто торгується... От і вся країна...
П.С. Напевно здивую, якщо скажу що й серед буковинців є патріоти, але це так.
П.С. Здивую ще раз: серед мої знайомих, а їх не мало, немає бажаючих отримати румунський (російський) паспорт.
Я тебе також сильно здивую, але ця жменька патріотів НІЧОГО уже не вирішує. 1-5% це НІЧОГО на фоні 95% іншодумаючих. Тому, точка "невозврата" пройдена. 90% населення вже не є українцями, чи фанатами цієї держави, а просто жителями цієї території. Для яких, де дешевша ковбаса і більша зарплата - там і батьківщина. Хто більше наобіцяв - той і батько. А відповідно наступний етап перефомування цієї території, не за горами. НІ, звісно не танками. Просто чернівецька влада змушена буде вивчити румунську регіональну, як вивчили російську на сході... І вивіски скоро будуть на румунській, як на російській на сході.
Що, не видно що українець не відстоює своє, а підлаштовується під сильнішого???
Востаннє редагувалось 18 травня 2013, 11:38 користувачем Дельфин, всього редагувалось 1 раз.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

Игорь В.
Постійний користувач

Повідомлення Игорь В. » 18 травня 2013, 11:08

electron писав: Скажіть, я десь писав що я виробляю цемент? До речі цемент в нашій області не виробляється, це так для загального розвитку.
Круто, держите нас в курсе (с)
electron писав: А якщо я був би власником цементного заводу то Ви серйозно думаєте я би сидів на форумі???? Я чомусь думаю що в таких людей є багато інших проблем і приорітети в житті явно не в бік форумів ;)
Вы таки не поверите, но толковые руководители порой и на форумах, и на бордочках сидят )
electron писав: Також скажіть де я писав що маю найманих працівників???? Так я даю частину роботи іншим людям на строну, але не так вже і багато, щоб цих людей наймати на роботу і вони роботу роблять не тільки мені а і багатьом іншим, тому реєструватися і платити податки мають вони.
То бишь, фактически вы ФОП? А с наемными работниками договор, как по закону, составляете на выполнение работ? Ну, чтоб они в случае чего были защищены страной от несчастных случаев и т.д? Или все договора *на словах*? )
electron писав: Відносно податків на відміну від 90% моїх прямих конкурентів я зареєстрований і сплачую податки (з конкурентами знайомий тому знаю про що кажу). Фріланс і податки то вже запитання не до мене, а до самих фрілансерів чому вони не сплачують податки з прибутків.
Ну, так сказать мне по работе известно довольно много фирм, и я вам хочу сказать что плательщиков налогов полно, это вы скорее утрируете про 90%.
А фрилансеры, как и некоторые другие, не платят налоги потому что часто не выгодно в этой стране платить налоги и работать в белую, и вот по этому я и говорю что это плохой у вас пример качества жизни в этой стране. Это не нормально и так быть не должно, страна должна такое дело контролировать.
electron писав: Скажіть що конкретно зробили ви (звернення не до конкретної людини а до тих хто каже що тут погано і поф де жити) щоб жити нормально тут, а не чекати поки прийде хтось інший (Румунія, ЄС, Росія, та хоча б марсіани не важливо) і Вам стало нормально жити?
Своими силами получил высшее образование и даже некоторые сопутствующие плюшки. Самостоятельно устроился на работу не по протекции и таки со временем добился официального найма, не за деньги получил сертификат специалиста в своей области. Плачу налоги, не ворую, стараюсь заниматься самообразованием и помогать по возможности друзьям чем могу. Мышек летучих иногда спасаю@компьютеры починяю )
И все равно есть объективные причины почему тут конкретно для меня, и многих мне знакомых, таки плохо в определенном смысле.
electron писав: Я наприклад з дружиною вкалуємо з 9 до 24, а буває що і до 2-3 ночі. І вкалуємо 6 днів на тиждень. Маючи авто, палатку снасті гроші на пальне я за минулий рік на Дністрі був 2 рази в суботу з дому в неділю назад, бо робота. На рибалці був всього раз 7-8 за рік, це я про виїзд на світловий день. І я не чекаю поки прийде хтось і зробить мені добре, я це добре собі роблю сам, але повірте то не так просто і класно як здається збоку....
Дада, саксес стори, вот только не нужно обобщать - не все хотят тратить все свое время на работу да и не у всех это вообще возможно, кому-то хочется нормально провести время с любимыми, с детьми видеться чаще чем час перед сном, да на ту же рыбалку махнуть, и в большинстве случае *не тут* это таки возможно сделать без необходимости отдавать 100% своего времени и сил только на работу.
А так да, работать нужно много, чтобы чего-то добиться, да достижения даются только через большие трудности.

Вкратце я в общем к чему веду - ваше мнение не единственное и уж точно не единственно верное. Вы живете так как подходит вам, это в свою очередь не значит что все хотят или могут жить подобно вам, в том числе ваш образ жизни не показатель хорошей обстановки в этой стране.
Востаннє редагувалось 18 травня 2013, 11:27 користувачем Игорь В., всього редагувалось 1 раз.
iMolodetc!
Профиль на старом форуме - тыц
Компьютерные комплектующие

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 18 травня 2013, 11:37

Про нещасні випадки не варто говороти взагалі, в мене їх впринципі бути не може, навіть по дорозі на роботу (я людям додому роботу розвожу). Це раз. Два, якщо людина надає послуги десятку інших людей то мабуть вона сама має реєструватися ППшником?
Я не писав що я керівник, я писав що я виробник, а значить власник..... Тому про керівників не зовсім доречно писати цитуючи мій пост.
Про 90% повірте не утрирую, це сумний факт.
Освіта теж є і ЧПТ і ЧНУ (вчився сам) і сам своєю роботою підвищив розряд з 3 (я працював ще тоді коли вчився, тому був всього 3 розряд, причому працював офіційно....) до 6 і ще багато чого, тому Ви не один такий ;)
Про те скільки я працюю я написав тільки тому щоб було зрозуміло, що я працюю над тим щоб нормально жити, зараз планую таки наймати людей і тоді буде і час і все інше. Написав щоб було зрозуміло я не сиджу на форумахї і пускаю соплі як погано жити, а працюю щоб жити нормально. Звісно не всі розуміють що можна працювати багато хто хоче все і одразу. І якщо це одразу ПООБІЦЯЮТЬ то все тут фігня, а там супер. Але повірте (тема якщо не забули про Румунію) їм ми не потрібні в них самих теж не зовсім все чудово....
І не потрібно жити так як я. Просто потрібно не кричати всюди в Україні погано, а робити щось задля того щоб ВАМ було добре. От Ви ж змогли
Игорь В. писав: Своими силами получил высшее образование и даже некоторые сопутствующие плюшки. Самостоятельно устроился на работу не по протекции и таки со временем добился официального найма, не за деньги получил сертификат специалиста в своей области. Плачу налоги, не ворую, стараюсь заниматься самообразованием и помогать по возможности друзьям чем могу. Мышек летучих иногда спасаю@компьютеры починяю )
И все равно есть объективные причины почему тут конкретно для меня, и многих мне знакомых, таки плохо в определенном смысле.
А от що Вам таки погано в певному сенсі не зовсім зрозуміло? Тут варіантів може бути багато.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Игорь В.
Постійний користувач

Повідомлення Игорь В. » 18 травня 2013, 12:26

electron писав:Про нещасні випадки не варто говороти взагалі, в мене їх впринципі бути не може, навіть по дорозі на роботу (я людям додому роботу розвожу).
Не стоит так утрировать, вы прекрасно понимаете что я имел ввиду не только несчастные случаи, составляют договор не только для этого.
electron писав:Це раз. Два, якщо людина надає послуги десятку інших людей то мабуть вона сама має реєструватися ППшником?
В общем плане выполнять работу и предоставлять услуги несколько разные вещи и внезапно - и в том и в том случае вы как бы обязаны заключить какой либо договор за действующим КЗоТ'ом с наемным работником. Разница между устной и письменной формой хотя бы в том, что в случае устной договоренности в случае *кидка* практически нереально будет отстоять свои права в суде, как вам так и работнику.
electron писав: Я не писав що я керівник, я писав що я виробник, а значить власник..... Тому про керівників не зовсім доречно писати цитуючи мій пост.
Вы действительно считаете что от названия суть моей фразы поменяется? )
electron писав: Про 90% повірте не утрирую, це сумний факт.
Чего мне вам верить, я же говорю что в курсе ситуации.
electron писав: Освіта теж є і ЧПТ і ЧНУ (вчився сам) і сам своєю роботою підвищив розряд з 3 (я працював ще тоді коли вчився, тому був всього 3 розряд, причому працював офіційно....) до 6 і ще багато чого, тому Ви не один такий ;)
Это радует, вы молодец, серьезно.
electron писав: Про те скільки я працюю я написав тільки тому щоб було зрозуміло, що я працюю над тим щоб нормально жити, зараз планую таки наймати людей і тоді буде і час і все інше. Написав щоб було зрозуміло я не сиджу на форумахї і пускаю соплі як погано жити, а працюю щоб жити нормально. Звісно не всі розуміють що можна працювати багато хто хоче все і одразу. І якщо це одразу ПООБІЦЯЮТЬ то все тут фігня, а там супер. Але повірте (тема якщо не забули про Румунію) їм ми не потрібні в них самих теж не зовсім все чудово....
Ну, у меня допустим время есть и на форуме посидеть, выразить свое мнение, я не опускаю руки со словами все фигово и делать ничего не буду, я говорю что определенные моменты могли бы и должны были бы быть по другому.
Кроме того, я нигде не говорил что там супер и работать не нужно, да и лично я к такому не стремлюсь, я хочу работать. Я говорю о том, что в определенных условиях там работать действительно проще и не в Румынии конкретно.
Игорь В. писав: І не потрібно жити так як я. Просто потрібно не кричати всюди в Україні погано, а робити щось задля того щоб ВАМ було добре. От Ви ж змогли
Думаете мои фразы были на столько эмоциональны? )
Нет же, я просто поделился своим мнением о текущем положении вещей. Я стараюсь, быть может и другие будут стараться и со временем что-то изменится. Я ж не против.
Игорь В. писав: А от що Вам таки погано в певному сенсі не зовсім зрозуміло? Тут варіантів може бути багато.
Хм, да много чего, если хорошо подумать.

К примеру что касается работы я описал как оно происходит в посте о местном менталитете. В частности допустим по моей специфике, это полное нежелание работодателя (и клиентов, как не странно) вкладывать деньги в нематериальные активы. Я вам гарантирую, что в большинстве по крайней мере Черновицких, а по словам знакомых и например Киевских фирм, любое необходимое внедрение вместо какого-то планирования, обучения, тестирования и обкатки сводится примерно к *ненуачо мы на троих и так не сообразим?!* или *ой да ладно, походу дела разберемся, запускаем в продакшен уже*. Исключения в основном только филиалы зарубежных контор, либо же крупные аутсорсеры, желающие плюшками привлечь перспективных работников.
Про поиски работы вообще не стоит упоминать - выпускник вышки в общем не нужен особо никому, большинство хотят уже с опытом 2+ года, уже знание %дофига технологий% зачастую вообще из разных сфер, а зарплату предложат в 2К гривен + опционально офф трудоустройство на мин. ставку (остаток в конверте), либо же регистрацию ФОП'ом и в случае чего полный отказ от ответственности. И это реальные вакансии )
Даже на нашем форуме похожее уже предлагалось.
К слову, вот такие конторы меняют этих работников "как носки", а каждый следующий пытается доделать то, чего предудищий не осилил и то, что еще предстоит, фейлит и так по кругу. Результат - все недовольны, всем не комфортно, но кое-как, кое что все таки делается, деньги пилятся, а что еще тут надо, да? Причем в этих условиях это действительно выгодно работодателю - платить много не нужно, что кто не доволен так плевать, всегда можно нанять следующего студента за копейки.

Если вы спрашиваете в общем, то могу например упомянуть замечательную медицину - не так давно у близкого человека внезапно случилась проблема со здоровьем, три врача поставили неправильный диагноз и как результат уйма потраченного времени (не бесплатно, кстати), которое в данной ситуации было критично. Стоит ли говорить что только четвертый *специалист* поставил диагноз верный, а потом пришлось еще и подсобить где и кому нужно, чтобы лечили как надо. Да и что греха таить, я еще сидел перепроверял назначения этих отнюдь не бесплатных (хехе) специалистов чтобы не допустить ошибки, вел с ними беседы, предварительно почитав соответствующую тематику, чтобы понимать что, как, почему и не дать возможности навешать мне лапшу. И таки в этот раз практически обошлось, но ведь я мог не оказаться рядом, либо же у меня могло бы не найтись нужных денег или же все могло сложится по другому, а никакой ответственности здесь никто ни за что не несет. Мне вот страшно будет растить детей в таких условиях.
Ежели глобально - вы посмотрите на эту страну, тут уже практически нету никакого серьезного крупного производства, мы давно отстали в технике, медицине да и вообще во всех остальных областях от большинства европейских стран. Коррупция кругом,, без благодатное образование, беспредел, разруха и театр абсурда. Чего только стоит недавняя новость о скорой и сиренах.

В итоге,я бы мог много чего рассказать про внутреннюю кухню контор связанных с ИТ да и не только, но это уже разве что в личной беседе.
Я считаю что в плане жизни эта страна мало перспективна и предваряя ваш возможный вопрос, сразу отвечаю - если будет возможность уехать заграницу на интересную мне работу, я туда поеду. Пока я врядли представляю серьезный интерес для иностранных работодателей, но я над этим работаю. С другой стороны если каким-то чудом здесь ситуация изменится, я конечно же останусь, но какие-то кардинальные изменения мне слабо верится.
Востаннє редагувалось 18 травня 2013, 12:56 користувачем Игорь В., всього редагувалось 4 разів.
iMolodetc!

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 18 травня 2013, 13:21

Ви пишете що в курсі ситуації, а пару постів назад навіть близько не вказали сферу моєї діяльності....
Скажіть Ви багато знаєте моїх ПРЯМИХ конкурентів? Я маю на увазі тих хто робить те саме що і я, а не суміжну продукцію? Я в сій час займався ремонтом обладнання своїх конкурентів, але потім зрозумів що то не варте уваги, ніхто з тих хто на одиниці обладнгання (в той час) заробляв пару сотень в день, не платив за роботу навіть сотку, навіть враховуючи те що відправлення в авторизований сервісний то від 2 тижнів до місяця часу (я відправляв своє по гарантії) і втрати там великі від простою, майстер з сервісу не приїде, вірніше за приїзд майстра заплатите всього то 500-600 дол, оплатите готель і добові, плюс сам ремонт теж не безкоштовний. Тому я точно знаю про що я кажу, а Ви просто припускаєте.
Але ми відхилилися від теми Румунія і українці Буковини. Румуни самі по ЄС на заробітки їздять, то чому в нас стане краще коли нас приєднають, а до цього потроху йде.

Игорь В.
Постійний користувач

Повідомлення Игорь В. » 18 травня 2013, 13:50

electron писав:Ви пишете що в курсі ситуації, а пару постів назад навіть близько не вказали сферу моєї діяльності....
Я в курсе ситуации потому что клиентами организации в которой я работаю являются представители всевозможных сфер и направлений деятельности, от мелких изготовителей какой-нибудь плитки до государственных органов. И этих клиентов много, а у них еще куча клиентов и все это попадается мне на глаза. Ваша заявки о 90% процентах теневого бизнеса в вашей сфере выглядят надуманными, на фоне моих наблюдений. Разве что вы занимаетесь чем-то незаконным и большинство ваших конкурентов не паляться )
Впрочем, в жизни всякое может быть, возможно вы где-то близко от истины, но о том ниже.
electron писав: Скажіть Ви багато знаєте моїх ПРЯМИХ конкурентів?
Скажите, а вам просто нравится играть в угадайку?
Или называть себя громким словом производитель как-то возвышенней чем писать чем занимаетесь на самом деле? )
electron писав: Я в сій час займався ремонтом обладнання своїх конкурентів, але потім зрозумів що то не варте уваги, ніхто з тих хто на одиниці обладнгання (в той час) заробляв пару сотень в день, не платив за роботу навіть сотку, навіть враховуючи те що відправлення в авторизований сервісний то від 2 тижнів до місяця часу (я відправляв своє по гарантії) і втрати там великі від простою, майстер з сервісу не приїде, вірніше за приїзд майстра заплатите всього то 500-600 дол, оплатите готель і добові, плюс сам ремонт теж не безкоштовний. Тому я точно знаю про що я кажу, а Ви просто припускаєте.
То есть верно ли предположить, что как вас на нанимали на работу за копейки от прибыли, так и вы теперь нанимаете людей на какие-то работы на словах и врядли платите им вменяемые деньги за это по сравнению с вашей прибылью. И вы то точно отличаетесь в лучшую сторону от своих конкурентов, которые на 90% сплошь нарушители закона, и конечно же вы делаете эту страну лучше своей работой и своей позицией? )
Алсо, спасибо я в курсе о мало-прибыльных предприятиях, пустой декларации о доходах, дележке доходов по нескольким предпринимателям и прочим фокусам с тем как как-бы и официально, но в тоже время с хитростью..

Кроме того, в той же Канаде, если бы кто-то из ваших *знакомых* узнал что вы уклоняетесь от налогов - вас бы тут же заложили и сдали с потрохами властям. Это называется социальной сознательностью, это одна из причин почему там все несколько иначе и часто еще и в лучшую сторону для среднестатистического человека, хотя это и диковато для нас. Тут же, вы зная где, кто и как совершает незаконную деятельность только на форуме и рассказываете об этом, куда следует не сообщаете и вообще ваша хата з краю, вы себе свою жизнь стараетесь сделать лучше. Да, это красиво вяжется с призывами помогать делать эту страну лучше. Можете прям собой гордится, честно.

Ну и в общем вы со мной не согласны что у этой страны есть серьезные проблемы?
electron писав: Але ми відхилилися від теми Румунія і українці Буковини. Румуни самі по ЄС на заробітки їздять, то чому в нас стане краще коли нас приєднають, а до цього потроху йде.
Например безвизовым режимом, если уже на то пошло.
Лично я тащем-то не из-за Руминии встрял в разговор, да и вообще считаю что страна должна защищать свой суверенитет и как-то адекватно реагировать на такие законы, да и вообще к подданству Румынии не стремлюсь. Ну а в реальности никто и не шевелится, что лишний раз намекает на то как здесь все отлично.
Востаннє редагувалось 18 травня 2013, 14:22 користувачем Игорь В., всього редагувалось 2 разів.
iMolodetc!

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 18 травня 2013, 21:53

Игорь В. писав: Разве что вы занимаетесь чем-то незаконным и большинство ваших конкурентов не паляться )
Впрочем, в жизни всякое может быть, возможно вы где-то близко от истины, но о том ниже.
Ага і я займаюсь незаконним зареєструвавшись ППшником :lol:
Палити чим займаюсь не буду, навіщо це робити, я в Чернівцях своєю продукцією не торгую, тому реклама мені не потрібна. А на Калинці повно такої самої продукції яку під реалізацію перекупам несуть от ті 90%.
Про Канаду, то вже точно не до мене, я ж написав що податки і збори сплачую. Тому запитувати що я роблю для цієї країни не зовсім коректно. А от відносно настучати в податкову і тд. Як там про колоду в оці? Ви писали що Вашого знайомого не правильно лікували 3 лікарі, скажіть Ви звертались кудись? Все вірно Ви самі чудово знаєте що толку не буде. Ну не піде податківець шукати людину яка не заплатила 220 грн. Ну і не забувайте що в Канаді не було ГУЛагу, Сталіна, Берії і їм подібних з доносчиками, тому там капку інше ставлення до доносів ніж в нас. Тому я роблю те що можу сплата податків то не єдиний спосіб. Але я не буду доносити на своїх зщнайомих тільки тому що вони не сплачують їх. То вже вибір кожного. Також не варто рахувати мої гроші які я плачу людям. Повірте нормального робочого в Чернівцях знайти дуже важко. Тому платня їм відповідна. Те що у Вашій сфері бардак не означає що всі роботодавці такі погані...
Якщо маєте бажання поспілкуватись про податки чи мою громадянську позицію давайте в приват. Не думаю що іншим участникам форуму то вельми цікаво.

SLAVON
Забанен навсегда
Дякував (ла): 71 раз
Подякували: 79 разів

Повідомлення SLAVON » 18 травня 2013, 22:11

Дельфин писав:
Roll писав:По перше ніхто нікого вже давно не воює!-Це вчорашній день.Територіальні претензії залишилися в минулому і політики прекрасно розуміють, що достатньо одного прецеденту для того, щоб почалася війна без переможців.
Приклад із війною був для того щоб показати, як ідеологічно налаштовані регіони до своїх сусідів, а відповідно як ми програли ідеологію ВСІМ. У нас патріотизм це вже тільки пусте поняття. Така країна не потрібна більшості населення, і кожен вірить, що в сусіда краще. А політику у нас "танцють" під більшість, нажаль... А ця більшість... *facepalm
А територіальні притензії не будуть в минулому до часу єдиного світового правління. Тому, що завжди є щось цікаве в сусіда, що згодилось би сильнішому. Росія багато би віддала, щоб керувати зараз цією територією - трубопровід, ринок збуту, ресурси, дешева робоча сила, заводи, родючі землі, заблокувати сланцевий газ і так далі...
Та й Югославія чи Лівія, чи Сірія зовсім не вважають що війни не можливі. Правда "їх воювали" чужими руками, але від цього розвал держави не перестає бути таким. У нас наприклад не буде стільки патріотів, щоб як в Сирії, 2 роки воювати за свою державу.
Тому ніколи ні Румунія, ні інші країни не нападуть на Україну!
Танками, звісно, не нападуть. Захват територій такої країни не роблять зараз військами. Ми не Іран і не Сирія із сильною ідеологією населення. Поступово роблячи цю територію лояльною до себе, ти нею керуєш. Наступним кроком в румунів буде доведення, що тут живе більше 30% румунів, і далі по процедурі - регіональна мова, культурні центри, вплив, вигідні економічні угоди на цій лояльній території... Те, що і робить зараз Росія - возєднуйтесь, бо ми всі росіяни...
Тай румунам багато не треба, в них не геополітичні мотиви, а звичайні територіальні.
Є маса слабких держав, які нормально живуть.
Наприклад? Може вони "хорошо живуть" тому що вже підпали під протекторат сильнішої держави, там поставили кого треба і там тихо? Чи є слабенькі маленькі, які грають в незалежність? Наприклад?
Україна знаходиться в полі змагань двох монстрів, Росії та Заходу. Циганська Румунія це навіть менше ніж нічого в порівнянні з бажаючими затягнути нас до якого небудь союзу.
Захопити територію - це мати на неї вплив і використовувати собі на користь. Нас все одно затягнуть до якось союзу. Так весь світ побудований. І ми точно не монстри геополітики, і не визначаємо політику в світі. Бачиш, кіпіш піднімає тільки Буковина, тому що Україні по-барабану ці зазіхання - вони маленькі. Це не геополітична боротьба, а шматок відкусити у слабкої держави. І це не значить, що сюди зайдуть війська румунів і будуть тут ставити свої кордони. Так само як і Європа не буде тут вводити танки, щоб контролювати країну. Тай Росії тут танки не потрібні - здайте під контроль що їй цікаво, і сидіть в своєму болоті далі. Нехай вами хоть зек керує, аби виконував вказівки.
Повторюю - ми не та країна, яку треба силою "демократизувати". У нас не релігійних, ні національних, ні культурних, ні ідеологічних спільних переконань. Взагалі ніяких переконань нема в 90% населення, окрім матеріальних. А це задовільнити дуже просто. Навіть румунам. МИ вже давно готові здатись. Керівницто просто торгується... От і вся країна...
П.С. Напевно здивую, якщо скажу що й серед буковинців є патріоти, але це так.
П.С. Здивую ще раз: серед мої знайомих, а їх не мало, немає бажаючих отримати румунський (російський) паспорт.
Я тебе також сильно здивую, але ця жменька патріотів НІЧОГО уже не вирішує. 1-5% це НІЧОГО на фоні 95% іншодумаючих. Тому, точка "невозврата" пройдена. 90% населення вже не є українцями, чи фанатами цієї держави, а просто жителями цієї території. Для яких, де дешевша ковбаса і більша зарплата - там і батьківщина. Хто більше наобіцяв - той і батько. А відповідно наступний етап перефомування цієї території, не за горами. НІ, звісно не танками. Просто чернівецька влада змушена буде вивчити румунську регіональну, як вивчили російську на сході... І вивіски скоро будуть на румунській, як на російській на сході.
Що, не видно що українець не відстоює своє, а підлаштовується під сильнішого???
"попахивает" разлагающимся трупом

Roll
Зацікавлений

Повідомлення Roll » 18 травня 2013, 23:53

Дельфіну.
В дійсності не все так похмуро як здаеться на перший погляд.
Ну по перше Румунію вважаю найслабкішою державою Європи після Албанії.
Тільки протекторат ЄС та НАТО надає нахбства цій відсталій країні плести інтриги відносно нас.
І відносна економічна стабільність, завдяки вступу в ЕС, не приховує образ класичного румуна в очах європейця.
Що стосовно запитання : яка країна може бути прикладом?-яка завгодно-Польша, Хорватія, Словакія і т.д.
В який би союз не вступила Україна-румуни з календариками в прольоті..
На рахунок процентного відношення байдужих (за гроші хоч лайно черпати) і нормальних-свідомих людей, теж не погоджуся.
Просто у нас з тобою напевно, різні кола спілкування..

-KN-
Постійний користувач
Дякував (ла): 22 рази
Подякували: 215 разів

Повідомлення -KN- » 19 травня 2013, 01:02

Друзья мои.Не ищите проблемм там, где их нет.Я недавно гулял лесами возле Красноильска.... Маеток на маетке. Прямо в горах. Стоимостью даже не сотни тысяч. Владельцы не заморачиваются. А нам что делить? Носки рваные???
Храни нас Бог от дураков с активной жизненной позицией.

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”