У цьому році тарифи підвищать у рази

Обговорення подій які трапились в Україні
sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1235 разів
Подякували: 1312 разів

Re: У цьому році тарифи підвищать у рази

Повідомлення sergej1974007 » 19 лютого 2015, 14:03

akinak писав:Вот в то, что газ перемешивают - в это верю.
В Донецке ходил слух, что метан добавляют в природный газ (метана у нас дофига, его на шахтах просто сжигают), из-за чего пламя становится желтым (а не голубым как положенно).
Тоже обращал внимание на цвет пламени.
По моему есть разница немного как горел когда-то и теперь.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

vetal_cv
Активіст
Контактна інформація:

Повідомлення vetal_cv » 19 лютого 2015, 15:40

Всі про російський газ труть а про наш ніхто не згадав .
А газ закуповувався для підприємств тобто для бізнес цілей.
Також берете конституцію і читаєте що є таке ресурси держави і кому вони належать.
Також ціково, кому викачують наш газ як на мене його продають не нам а качають далі а з нас деруть шкіру і кажуть що так має бути.

Ми раби
Продаж нової та Б-У техніки з Європи та США, можна працювати під замовлення (приїжджає за 2-4 неділі)
Системи безпеки (відео - нагляд, сигналізація під ключ)

ICQ-650797408

Andliva
Досвідчений
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Andliva » 19 лютого 2015, 19:58

vetal_cv, а тепер спробуйте викинути з голови весь той популізм, який вам вклали політики, і трохи подумати...
1) Піднятття тарифів до ринкових- це дуже погано.
Є ціна на газ, умовно по 100 дол.. Зараз населенню ми продаємо умовно по 30, бізнесу по 130, і ще 40 за населення доплачує держбюджет.
В підсумку, бізнес закладає надлишкову ціну газу в продукт, який споживає населення, держава витрачає податки, які сплачує населення, і все це через корупційні схеми, з яких крадуться мільярди грн. А тепер скажіть, який стимул мені мінізувати витрату газу, якщо через вартість "продукту" та податки, повинен платити за газ, який ви використовуєте в рази більше?
2) Горда фраза НАШ ГАЗ :D
Ну це взагалі утопія... Не потрібно бути магістром з економіки, шоб розуміти, що якщо ви споживаєте 100 яблук в рік, при цьому зі свого дерева ви збираєте 5, собівартість яких 1 грн, а 95 купляєте по ціні 5 грн., то ціна яблука для вас- 4,80грн, а не 1 грн на сніданок, і 6 на вечерю.

Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 243 рази

Повідомлення Jillian » 19 лютого 2015, 21:23

В Донецке ходил слух, что метан добавляют в природный газ (метана у нас дофига, его на шахтах просто сжигают), из-за чего пламя становится желтым (а не голубым как положенно).
*balabol* Лучше удалить это сообщение.

Метан и природный газ это одно и тоже. Метан и называют природным газом потому как в процессе разложения органических соединений выделяется метан (СН4) и углерод (С) то есть уголь. Химия 9-й класс.

Вся разница при добыче угля или газа - в количестве. Если больше угля - открывают угольную шахту а метан сжигают как побочный продукт. Если больше газа - наоборот.

Во многих странах, к стати, уже давно используют комбинированные шахты в которых и метан выкачивают и уголь добывают. Или же сначала выкачивают метан, а потом продолжают разработку угля. А у нас нельзя - слишком дорогая технология... Лучше "побочный продукт" выкинуть.

п.с. В газ могут подмешивать только азот поскольку: его тяжело обнаружить, он не взрывоопасен, не повышает КПД сжигания газа, дешевый до безобразия... этим и объясняется желтизна пламени.
Востаннє редагувалось 19 лютого 2015, 21:25 користувачем Jillian, всього редагувалось 1 раз.
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 19 лютого 2015, 21:29

Jillian писав:
*balabol* Лучше удалить это сообщение.

Метан и природный газ это одно и тоже. Метан и называют природным газом потому как в процессе разложения органических соединений выделяется метан (СН4) и углерод (С) то есть уголь. Химия 9-й класс.

Вся разница при добыче угля или газа - в количестве. Если больше угля - открывают угольную шахту а метан сжигают как побочный продукт. Если больше газа - наоборот.

Во многих странах, к стати, уже давно используют комбинированные шахты в которых и метан выкачивают и уголь добывают. Или же сначала выкачивают метан, а потом продолжают разработку угля. А у нас нельзя - слишком дорогая технология... Лучше "побочный продукт" выкинуть.

п.с. В газ могут подмешивать только азот поскольку: его тяжело обнаружить, он не взрывоопасен, не повышает КПД сжигания газа, дешевый до безобразия...
Говорю же - ходил такой слух. Насколько достоверно судить не берусь, химию знаю на уровне 9-го класса или хуже. Может и азот добавляю, не спорю.
А то, что метан сжигают на шахтах - это факт, это я и сам видел.
Только на одной шахте, им. Засядько были проведены какие-то работы и газ начали использовать для отопления и внутренних нужд.

Jillian
Досвідчений
Дякував (ла): 81 раз
Подякували: 243 рази

Повідомлення Jillian » 19 лютого 2015, 21:47

:) Я понимаю. Химия тяжелый предмет. Моя мама до сих пор не понимает разницу между метаном и пропаном. Я просто объяснил что к чему. Обидно что огромные запасы того же газа просто сжигают вместо использования... Что ж... У нас такая страна.

К стати. Многие умелые хозяева давно добывают метан у себя дома. Система проста как и в природе. Органика гниет и выделят газ. Все что нудно это его собрать и направить куда нужно...

Сам уже года два мечтаю сделать себе такую установку для хоз.нужд. И человек есть с газовым образованием готовый все рассчитать ради эксперимента. Просто банальная нехватка дополнительных средств.
...Et vivre est dur
Toujours un choix
Mais je jure
Que le Monde est à moi...

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 19 лютого 2015, 21:49

Andliva писав:Стидно Дельфин, дуже стидно. :D
Може ти ще скажеш і склад того що йде із комфорки? Бажано в %-вому співвідношенні.

А потім подумаєш і скажеш чому при тому, що газ природній ЛЕГШЕ в 1,8 раза за повітря, він сам виходить іх комфорки... А?
О це чудо! Він сам виходить тому що він легше, а не тому що там тиск більше за атмосферний. І навіть якщо його ЧИСТИЙ будуть подавати в комфорку із тиском 0,7атм він, сцуко, сам все одно буде виходити звідти. От чудо то!

Його відсотків 30 можна змішати із чимось зробити тиск в трубах і суміш піде. І буде горіти. Але скільки там буде газу? Яка енергія тієї суміші? А платимо то ми за газ із певними характеристиками із певною енергією...
Востаннє редагувалось 19 лютого 2015, 21:52 користувачем Дельфин, всього редагувалось 2 разів.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

Astronom
Постійний користувач

Повідомлення Astronom » 19 лютого 2015, 22:07

...сьогодні тітка казала, що у них на будинку читала оголошення про зростання ціни за вивезення сміття...
...раніше було 6грн. з людини...з наступного місяця- 8.40грн...

Andliva
Досвідчений
Дякував (ла): 1 раз

Повідомлення Andliva » 19 лютого 2015, 22:16

Дельфин писав: І навіть якщо його ЧИСТИЙ будуть подавати в комфорку із тиском 0,7атм він, сцуко, сам все одно буде виходити звідти. От чудо то!
Дельфин, якщо подавати газ в комфорку АБСОЛЮТНИМ тиском 0,7атм, комфорка буде всмоктувати повітря, точно кажу. :D *cheer*

Все інше так і не зрозумів яким боком до теми, і чому адресовано мені, я в газ нічого не підмішую.

M.Yoda
Активіст

Повідомлення M.Yoda » 19 лютого 2015, 22:21

Jillian писав::) Я понимаю. Химия тяжелый предмет. Моя мама до сих пор не понимает разницу между метаном и пропаном. Я просто объяснил что к чему. Обидно что огромные запасы того же газа просто сжигают вместо использования... Что ж... У нас такая страна.

К стати. Многие умелые хозяева давно добывают метан у себя дома. Система проста как и в природе. Органика гниет и выделят газ. Все что нудно это его собрать и направить куда нужно...

Сам уже года два мечтаю сделать себе такую установку для хоз.нужд. И человек есть с газовым образованием готовый все рассчитать ради эксперимента. Просто банальная нехватка дополнительных средств.
Навоза, надо...
phpBB [video]

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”