Податок з доходів на депозит (змінено)

Обговорення подій які трапились в Україні
Astronom
Постійний користувач

Re: Податок на депозит

Повідомлення Astronom » 09 квітня 2014, 15:23

Bublik писав:
Astronom писав:При тому, що люди які підтримали гривню....яка значно девальвувала...ще й податок згодом будуть сплачувати...Ну, придумали... *gun*
Ага, вот люди у нас прям альтруисты :lol: Есть доход, значит должен быть и налог на доход. А то получается что люди которые влаживают свои деньги в дело, создают рабочие места должны платить налог а те кто ничего не делает и получает доход не должны.
Тут медалька має 2 сторони...

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 09 квітня 2014, 15:49

Bublik писав:Есть доход, значит должен быть и налог на доход. А то получается что люди которые влаживают свои деньги в дело, создают рабочие места должны платить налог а те кто ничего не делает и получает доход не должны.
Доход доходу рознь...
Если человек получает 20% годовых по депозиту а в стране инфляция превышает эти 20% - разве это доход? Это попытка человека хоть немного уменьшить свои потери вызванные прежде всего неэффективной работой власти. Ведь сама инфляция именно этим и вызвана. Неэффективной работой властей в области экономики а иногда и политики. Так что логичнее было бы при вычислении дохода сделать поправку на % инфляции.

А теперь "богатые буратины" задумаются и скорее всего вместо того чтобы держать деньги в национальной валюте в банке переведут ее в более стабильную валюту и будут держать под подушкой :)
Врядли кто в такой ситуации как сейчас рискнет вкладывать в новый бизнес.

В общем, не вижу в чем выигрыш... Так, отчаянные попытки хоть как-то хоть чем-то наполнить бюджет
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

bandera77
Поважний користувач
Дякував (ла): 80 разів
Подякували: 39 разів
Birthday

Re: Податок з доходів на депозит (змінено)

Повідомлення bandera77 » 09 квітня 2014, 16:10

А дохід в 20 тис. грн - це сума річного доходу за відсотками по депозиту чи разова (місячна)? Іншими словами, щоб не попасти під цю норму мені (умовному мені) треба прорахувати скільки я маючи депозит отримаю за рік доходу з відсотків за депозит? Так?
Бог там, де всім добре.....

adik
Досвідчений

Повідомлення adik » 09 квітня 2014, 16:14

Я так понял это прибыль в год.
Например: если я ставлю депозит на 100 000 грн. под 20%, в год я получу 20 000 грн., значит должен заплатить налог.
Точно не знаю.

bandera77
Поважний користувач
Birthday

Повідомлення bandera77 » 09 квітня 2014, 16:15

Bublik писав:
Astronom писав:При тому, що люди які підтримали гривню....яка значно девальвувала...ще й податок згодом будуть сплачувати...Ну, придумали... *gun*
Ага, вот люди у нас прям альтруисты :lol: Есть доход, значит должен быть и налог на доход. А то получается что люди которые влаживают свои деньги в дело, создают рабочие места должны платить налог а те кто ничего не делает и получает доход не должны.
Чекай. Я - вкладник. Приніс гроші в банк. Ці гроші працюють (в кінцевому випадку) і на економіку країни також (опосередковано). Тому що якщо не буде депозитів - ніхто не видасть кредитів, ніхто не погасить бонди/облігації держави. Так от я - інвестор. І за це я маю ще сплатити податок... І ще один важливий момент - потрібно перед тим як вводити такий податок - подивитися хто вкладник. Багато пенсіонерів роблять такі вклади. Тому щоб якось компенсувати не дуже класну пенсію....

Bublik
Постійний користувач
Дякував (ла): 67 разів
Подякували: 326 разів

Повідомлення Bublik » 09 квітня 2014, 16:15

.
Востаннє редагувалось 08 вересня 2021, 15:07 користувачем Bublik, всього редагувалось 1 раз.

bandera77
Поважний користувач
Birthday

Повідомлення bandera77 » 09 квітня 2014, 16:15

Astronom писав:Шановний! Змініть назву теми на " Податок на доходи з депозитів"... на даний час по цьому питанню - податок розпочне дію з 1 липня 2014....
ДЯкую - змінив

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 09 квітня 2014, 16:16

Поперше чекаємо тлумачення від податкової. Якщо вступає в силу з 1 липня, то оподатковується дохід З 1 ЛИПНЯ. Так можна в грудні підняти якийсь податок і заставити заплатити за минулий рік. Закони не мають зворотньої дії. Це ж аксіома.
Хоча не відомо як будуть вираховувати сам цей прибуток саме в цьому році. Допустимо в мене є депозит нехай на 1 000 000 грн під 20% річних. Закінчується в серпні в серпні я отримаю 200 000 УРА в податкову, але з 1 липня я за цей дохід всього то 20/12=1,66% округлимо до 1,7. І того маємо всього 17 тисяч. Відсотки то нараховуються кожного місяця, і значить прибуток то отримуємо кожного місяця...
Відносно доходу. OlegLOA все вірно розписав. Для багатьох депозит був способом убезпечення своїх статків від інфляції. Дехто на депозиті накопичував гроші на купівлю чогось дорогого, чи як заначку на чорний день.
Відносно наповнення бюджету. Теж далееееко не профіт, відтік грошей з банків отримаємо зараз, а податок не відомо чи отримаємо в наступному році. Це скоріше спроба зараз закласти якусь суму на бюджет ВИКЛЮЧНО 2015 року, щоб потім показати, от бачите надходження зросли.
Тому для економіки гремуча суміш зростання курсу валюти, проблеми з зняттям грошей з депозитів (а зараз вже є цуриси зі зняттям навіть після закінчення депозиту), та ще і податок, призведуть до відтоку грошей з банків під подушку. А значить і з економіки ці гроші також виведуть під ту саму подушку...
Востаннє редагувалось 09 квітня 2014, 16:18 користувачем electron, всього редагувалось 1 раз.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Astronom
Постійний користувач

Повідомлення Astronom » 09 квітня 2014, 16:24

по даному питанню ще буде дуже багато уточнень від законотворців... По факту виходить так: дохід від депозитів+дохід від акцій, облігацій, дохід від коштів розміщених у спілках+дохід від здачі в найм приміщень та житла...
= Пасивний дохід -15%(-17%),(-25%)...

Bublik
Постійний користувач
Дякував (ла): 67 разів
Подякували: 326 разів

Повідомлення Bublik » 09 квітня 2014, 16:24

.
Востаннє редагувалось 08 вересня 2021, 15:07 користувачем Bublik, всього редагувалось 2 разів.

Відповісти

Повернутись до “Новини України та світу”