Темний ювілей Volkswagen - 75 років автомобілю для німецького народу
+фото:
http://gazeta.ua/articles/business/_tem ... odu/515062
У цьому році Volkswagen виповнилося 75 років, проте ювілей вирішено не відзначати, оскільки народження марки пов'язано з безліччю дуже незручних історичних фактів.
Історія концерну Volkswagen почалася восени 1933 року в одному із залів готелю "Кайзерхоф" у Берліні. Співрозмовників було троє: Адольф Гітлер, Якоб Верлін, представник "Daimler- Benz", і Фердинанд Порше . Гітлер висунув вимогу: створити для німецького народу міцний і надійний автомобіль, вартістю не більше 1000 рейхсмарок.
Також, автомобіль повинен збиратися на новому, який бы уособлював нову Німеччину, заводі. На листку паперу він накидав ескіз, позначив основні пункти програми і попросив назвати ім'я конструктора , хто буде нести відповідальність за виконання урядового замовлення . Якоб Верлін запропонував кандидатуру Фердинанда Порше. Майбутній автомобіль так і назвали - " Volks - Wagen " ("народний автомобіль").
Керівництво Volkswagen всіляко підкреслює, що справжня виробнича історія підприємства почалася лише в 1945 році, а про дату 1933 не згадує.
Темний ювілей Volkswagen - 75 років
- oberig
- Модератор
- Дякував (ла): 181 раз
- Подякували: 110 разів
Re: Темний ювілей Volkswagen - 75 років
Мало вірю,що Гітлер сам вигадав це "зближення з народом" ,намалював ескіз,хоч він і був художником. Тут швидше за все за рахунок компанії Бенц і конструктора Порше він підсилював свій статус, Ви значить шось придумайте а я буду добрий герой- чародійник. Те саме що Ленін і лампочка, лампочка то Ілліча але він же її не вигадав.
після прочитаного, надалі, щоб сісти в фольц.треба перед тим крикнути "Хай Гітлер" :)чи "Гітлер капут" :D ?, а в мене міцубіші то тепер певне за кермо сяду тільки після чайної церемонії і в кімоно.
після прочитаного, надалі, щоб сісти в фольц.треба перед тим крикнути "Хай Гітлер" :)чи "Гітлер капут" :D ?, а в мене міцубіші то тепер певне за кермо сяду тільки після чайної церемонії і в кімоно.
Востаннє редагувалось 07 вересня 2013, 13:28 користувачем oberig, всього редагувалось 2 разів.
- sasa
- Досвідчений
- Дякував (ла): 21 раз
- Подякували: 5 разів
Re: Темний ювілей Volkswagen - 75 років
согласен.но работало?-работало! а сейчас ,скажешь ЗАЗу - хай?oberig писав:Мало вірю,що Гітлер сам вигадав це "зближення з народом" ,намалював ескіз,хоч він і був художником. Тут швидше за все за рахунок компанії Бенц і конструктора Порше він підсилював свій статус, Ви значить шось придумайте а я буду добрий герой- чародійник. Те саме що Ленін і лампочка, лампочка то Ілліча але він же її не вигадав.
на МТах ездим до сих пор?!а это BMW 33года)
Темний ювілей Volkswagen - 75 років