SOS! Лелеки потребують допомоги!

Обговорення останніх новин в регіоні
superNick
Активіст
Дякував (ла): 3 рази
Подякували: 2 рази

SOS! Лелеки потребують допомоги!

Повідомлення superNick » 22 березня 2013, 18:51

На Буковині від негоди потерпають лелеки
У Глибоцькому та Кіцманському районах десятки лелек голодні мокнуть під мокрим снігом у гніздах та на полях.
Небайдужість людей може врятувати птахів: їх потрібно годувати дрібною рибою та м’ясом, при можливості зігріти у сараї... Спеціалісти намагаються направити птахів на дослідну станцію, однак ті утікають. А тому важливою є небайдужість людей, які бачать замерзлого бузька.
Читачі розповіли, що на Рогізну прилетіло близько сотні бузьків: люди годують їх.

Також кореспонденти molbuk.ua виїхали на трасу між селами Валя-Кузьмин та Волока у район птахофабрики. На полі можна побачити приблизно три десятка мокрих замерзлих птахів.

- Ніколи у нас не було, щоби лелеки потрапили у таку негоду, - розповідає сільський голова Валя-Кузьмина Наталія ГРОНІК. - Наші односельчани носять птахам хліб, пшеницю, гречку... Лелеки до себе не підпускають: лише підходять до залишеної їжі.

- Люди у селі уже бачили близько двадцяти лелек, - розповідає 65-літня мешканка села Мамаївці Єлизавета ПОДІЛЬЧУК, яка влітку під час посухи врятувала двох лелек. - Я все виглядаю двох своїх лелек, за якими доглядала, але вони ще не прилетіли... Бачу інших лелек високо у гніздах на стовпах. Боже, що це з ними має бути, як ударить мороз? Давно такого не пам’ятаю, щоби птахи прилетіли на таку погану погоду. Аби вони злетіли вниз на землю, то люди б заманили їх до себе у сараї. Я і сама би взяла у свій сарай бузька - їсти їм є що дати, зігріти також є де.
- Якщо негода триватиме до трьох днів, птахи її перебудуть. Але якщо вдарять морози, дуже важливо годувати лелек, - пояснює завідувач відділу природи краєзнавчого музею, орнітолог Ігор СКІЛЬСЬКИЙ. - Наразі основне для птахів - це їжа. Треба розуміти, що лелеки не вживають рослинну їжу - їх потрібно підгодовувати дрібною рибою, при можливості м’ясом.

Що робить для порятунку лелек Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Чернівецькій області?

- В область виїхали наші спеціалісти, - пояснює представник держуправління в районних центрах Василь ЛАШКІБА. - Наше завдання - доставити птахів на дослідну станцію, що знаходить на вулиці Моріса Тореза. Однак є проблема - птахи не підпускають до себе, уже за декілька метрів побачивши людину, злітають у повітря. Можливо, як вдарить мороз, ми зможемо їх впіймати.
Неподалік від мене теж у гнізді мерзнуть лелеки. Навіть незнаю як їм допомогти... Телефонував у Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Чернівецькій області - записали адресу, подякували за дзвінок і сказали що беруть під контроль вказану мною адресу.

Doctor Who
Забанен навсегда

Re: SOS! Лелеки потребують допомоги!

Повідомлення Doctor Who » 22 березня 2013, 19:37

а когда динозавров пылью от астероида накрывало вы где были?
Однак є проблема - птахи не підпускають до себе
природа сама разберется как ей быть :!:

Romanuch
Активіст

Повідомлення Romanuch » 22 березня 2013, 20:03

Я теж бачив в Садгорі ключ з 30 лелек,летіли проти вітру,снігу( Дуже жаль пташок,зараз холодно,голодно!!
Вони навідмінну від людей ніколи не зраджують одне одного,тому не рівняйте лелек з холоднокровними динозаврами,порівнюйте людей з динозаврами,більшість з нас такі ж холоднокровні *facepalm
Востаннє редагувалось 22 березня 2013, 20:39 користувачем Romanuch, всього редагувалось 1 раз.
Не будь жмотом — дай человеку второй шанс. Не будь идиотом — никогда не давай третий.

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 22 березня 2013, 21:22

Навіть незнаю як їм допомогти...
кілограм-два дрібної риби їм би дуже допоміг. Не знаю як так, щоб вони побачили, але...
Може в таз поставити серед городу, щоб вони побачили і прилетіли? А коли звикнуть що там їда самі туди прилітатимуть.
От якось так вони би 3-4 дня і пережили. Але що вони робитимуть при мінус 15??? *facepalm

Природній відбір ніби і так, ніби і вірно. Але от втручання людини в природу, цей самий відбір і порушує.

Якщо завтра зможу виїхати - візьму малу і поїдем на Валя Кузьміна лелек кормити. У мене на Комарова дрібна риба по 8-10грн буває.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

AntohaCV
Поважний користувач
Дякував (ла): 761 раз
Подякували: 69 разів

Повідомлення AntohaCV » 22 березня 2013, 22:27

Doctor Who писав: природа сама разберется как ей быть :!:
Она то сама разберётся. Но так, как мы её зас*раем, то ей уже тяжело самой разбираться.
Всё будет хорошо - я узнавал:)

superNick
Активіст

Повідомлення superNick » 22 березня 2013, 22:58

Doctor Who писав:а когда динозавров пылью от астероида накрывало вы где были?
Однак є проблема - птахи не підпускають до себе
природа сама разберется как ей быть :!:
Тут не тільки моя особиста ініціатива, а більше сусідів, які сьогодні приходили, телефонували, щоб організувати якусь допомогу якось цим гарним птахами. Люди звикли до них, їм подобається зустрічати їх приліт весною, спостерігати за їхнім життям ціле літо, слідкувати за їхніми пташенятами і проводжати осінню.

Юджин
Досвідчений
Подякували: 3 рази
Контактна інформація:

Повідомлення Юджин » 23 березня 2013, 07:28

Сейчас уже мороз около 10 , может их куда то укрыть в тепло , а если не подпускают ? ведь погибнут ......

Doctor Who
Забанен навсегда

Повідомлення Doctor Who » 23 березня 2013, 09:17

Юджин писав:Сейчас уже мороз около 10 , может их куда то укрыть в тепло , а если не подпускают ? ведь погибнут ......
викличте мнс, вони їм палатку поставлять і чаєм напоять *facepalm
це ж дикі тварини, і тільки тому що у вас до них милі асоціації це не означає що вони добріші за вовків будуть

superNick
Активіст

Повідомлення superNick » 23 березня 2013, 09:28

Вчора вечором були ще у гнізді, зранку вже їх там не видно....або замерзли, або злетіли і десь заховались.

Romanuch
Активіст

Повідомлення Romanuch » 23 березня 2013, 13:26

Doctor Who писав:
Юджин писав:Сейчас уже мороз около 10 , может их куда то укрыть в тепло , а если не подпускают ? ведь погибнут ......
викличте мнс, вони їм палатку поставлять і чаєм напоять *facepalm
це ж дикі тварини, і тільки тому що у вас до них милі асоціації це не означає що вони добріші за вовків будуть
Таке враження,що колись вас осквернив якийсь лелека і ви тепер їх недолюблюєте!!!Дикі,ну тоді ми також дикі,я сумніваюсь,що ви б до зграї вовків сміло підійшли,навіть якби вони з добрми намірами до вас прийшли!Ви б ще трактор з деу матіз зрівняли :D Мені в сто раз більшу радість і позитив приносять лелеки яких я бачу в небі ніж якийсь наворочений хамер на дорозі,а якби не взаємодопомога,то і ми уже б повиздихували поодинці,це один із законів природи *facepalm
Не будь жмотом — дай человеку второй шанс. Не будь идиотом — никогда не давай третий.

Відповісти

Повернутись до “Новини Чернівців”