Чернівчани - проти будинкових газових лічильників

Обговорення останніх новин в регіоні
Асман
Забанен до 31 грудня 2099, 02:00
Дякував (ла): 6 разів
Подякували: 22 рази

Чернівчани - проти будинкових газових лічильників

Повідомлення Асман » 18 серпня 2016, 15:09

У Чернівцях – конфлікт довкола газових лічильників. "Чернівцігаз" розпочав встановлення будинкових лічильників на багатоповерхівки. Це викликало протести у частини мешканців.
http://molbuk.ua/chernovtsy_news/114304 ... nykiv.html
Як повідомили "МБ" у прес-службі "Чернівцігазу", це не у Чернівцях вигадали, а є рішення щодо встановлення будинкових лічильників Національної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунпослуг датоване кінцем 2015 року. Його мета – вести повний облік спожитого газу. В інших містах лічильники почали встановлювати раніше, у нас – нещодавно.

– Наразі в області 26 тисяч помешкань не мають газових лічильників, це переважно у Чернівцях у багатоквартирних будинках, – пояснили у "Чернівцігазі". – Підприємство не має достатньо коштів, що встановити всім лічильники. Тому НРКЕП вирішила забезпечити облік газу через будинкові прилади обліку.

У Чернівцях цього року планують встановити приблизно 70 будинкових лічильників.

Газовики пояснюють, що людям тепер доведеться платити за показами загального лічильника, розділеними на всіх мешканців, а не як зараз – за нормами. Якщо ж у будинку частина квартир уже мають свої лічильники, то від спожитого всім будинком віднімуть спожите квартирами з окремими лічильниками, а решту розділять на всіх, залежно від кількості зареєстрованих.
Саме це і викликає невдоволення людей.

– Ми проти такого лічильника, бо через нього доведеться платити більше за газ, – каже пенсіонерка Наталія ЛЕБЕДЄВА з вулиці Небесної Сотні. – У нашому під’їзді є трикімнатна квартира, де прописана лише одна людина. А там насправді живе шестеро студентів. Господар лічильник собі встановити не поспішає – то що, нам доведеться платити за його квартирантів? Я записалася на чергу на безкоштовний лічильник, сказали, що треба довго чекати. А 3400 гривень на лічильник не маю, бо отримую лише тисячу пенсії.

На вулиці Небесної Сотні мешканці однієї з багатоповерхівок заявили, що не пустять газовиків встановити лічильник. В іншому будинку лічильник вже є, але поки що не підключений. То біля нього чергують люди, щоби не дозволити підключити.

А "Чернівцігаз" попереджає: у разі відмови встановлення будинкового лічильника газу, абоненти без індивідуальних лічильників газу будуть переведені на граничні норми споживання, що становить 18,3 м3 на людину в місяць.
Зображення

13ый воин
Експерт
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 390 разів

Re: Чернівчани - проти будинкових газових лічильників

Повідомлення 13ый воин » 18 серпня 2016, 17:27

против те, кто привык все на шару. у каждого должен быть счетчик и каждый должен платить только за то, что потребляет.
А не один за пол подьезда шаровиков
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 18 серпня 2016, 18:12

Причем тут "привык все на шару"?
Это фирташгаз решил что самый хитро*опый.
По постановлению правительства они должны всем поставить индивидуальные счетчики.
А "счетчик на дом" - это им так выгодно. Чтоб люди сейчас за свой счет побежали ставить.
Почему если я экономлю, должен платить за соседа?
Именно поэтому люди возмущены.
А я б на месте тех людей кому уже поставили, еще б разломал к е***ям эти счетчики.
"Хулиганы"
Пускай ставят заново. И так 10 раз...
Или может население должно сторожить те счетчики чтоб с ними ничего не случилось?
Они ж на улице... Бомжи захотели на металлолом сдать...
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

OlegLOA
Доцент
Дякував (ла): 1076 разів
Подякували: 1016 разів

Повідомлення OlegLOA » 18 серпня 2016, 18:13

И, кстати, правильно на млбуке в комментах написали:
пусть ставят на счётчики газоанализаторы ,тогда люди будут платить меньше.Так как впаривают нам не газ,а бодягу наполовину разбавленую азотом!!!
Сервіс-центр "ЕКСПЕРТ" - РЕМОНТ аудіо/відео техніки,комп'ютерів,моніторів та іншої електроніки
м.Чернівці, вул.Комарова,9АА(вхід з вул.Івасюка,100м від Комарова) тел.(МТС)0506027068, (КС)0975931050
https://goo.gl/mvzvhy

Асман

Повідомлення Асман » 18 серпня 2016, 18:18

13ый воин писав:против те, кто привык все на шару.
Cам додумался или кто подсказал?
Какая нах шара? В тариф включена стоимость и счетчика и его установки. А против те люди, которые будут платить еще и за тех кто печет круглосуточно торты, печенье и прочее. Монополист четко все продумал. Если кто-то имея только газовую плиту не захочет платить бешеные деньги за используемый тетей Машей для бизнеса газ, или установит за свой счет (3400 грн) счетчик (полный идиотизм) или просто откажется от газа. Баллон газа стоит около 300 гривен. Для семьи из 3-х человек его хватает на 6-8 месяцев (проверено).
Так что еще не ясно кто выиграет от установки домовых счетчиков. А от угроза взрывов и разрушений многоэтажек в городе прибавится :(
То ли дело в Конятине! Красота, чистый воздух, чистая вода и никакого монополиста!
Зображення

akinak
Адміністратор
Дякував (ла): 269 разів
Подякували: 1476 разів

Повідомлення akinak » 18 серпня 2016, 18:20

Асман писав: Cам додумался или кто подсказал?
Какая нах шара? В тариф включена стоимость и счетчика и его установки. А против те люди, которые будут платить еще и за тех кто печет круглосуточно торты, печенье и прочее. Монополист четко все продумал. Если кто-то имея только газовую плиту не захочет платить бешеные деньги за используемый тетей Машей для бизнеса газ, или установит за свой счет (3400 грн) счетчик (полный идиотизм) или просто откажется от газа. Баллон газа стоит около 300 гривен. Для семьи из 3-х человек его хватает на 6-8 месяцев (проверено).
Так что еще не ясно кто выиграет от установки домовых счетчиков. А от угроза взрывов и разрушений многоэтажек в городе прибавится :(
То ли дело в Конятине! Красота, чистый воздух, чистая вода и никакого монополиста!
Баллоны имеют свойство взрываться. Не советую их ставить в домах, экономия может получится кровавой.

Асман

Повідомлення Асман » 18 серпня 2016, 18:40

akinak писав:
Асман писав: угроза взрывов и разрушений многоэтажек в городе прибавится :(
Баллоны имеют свойство взрываться. Не советую их ставить в домах, экономия может получится кровавой.
Вот-вот. А ведь ставить будут. Один поставит, а 3-4 подъезда останутся без жилья...это в лучшем случае. А монополисту пох!
Монополист в ответ на запрет местной власти подорожания тарифов вот такое себе надумал. Они что не в курсе, что на том свете карманов нету?!!
Зображення

13ый воин
Експерт

Повідомлення 13ый воин » 18 серпня 2016, 21:13

Асман писав:
13ый воин писав:против те, кто привык все на шару.
Cам додумался или кто подсказал?
в конятине вроде ты у нас обитаешь, а я лично поставил счетчик бесплатно, не сейчас, раньше. до конца прошлого года предупреждали чтобы люди БЕСПЛАТНО писали заявы и устанавливали счетчики, прощелкали - их проблемы.
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,

Асман

Повідомлення Асман » 18 серпня 2016, 21:47

13ый воин писав:я лично поставил счетчик бесплатно, не сейчас, раньше. до конца прошлого года предупреждали чтобы люди БЕСПЛАТНО писали заявы и устанавливали счетчики, прощелкали - их проблемы.
Ты опять что-то путаешь. Ставили бесплатно тем, у кого колонки газовые. Я же веду беседу о многоквартирных домах, где газ идет только на приготовление пищи (газовые плиты). Мои соседи давным давно подали заявки на установку счетчиков по программе государственной - но очередь огромнейшая...да и монополист не спешит ставить за так... снимись с ручника! Что ты все об одном и том же, не владея ситуацией...
Зображення

13ый воин
Експерт

Повідомлення 13ый воин » 18 серпня 2016, 21:55

нет не путаю, у меня нет колонки, счетчик поставили, просто надо было это сделать сразу, а не ждать, потом конечно все ломанулись и очереди ппц.
(с чего ты взял что я не владею ситуацией? я себе сделал все, и проблемы других меня мало интересуют, я же сказал что можно было сделать раньше, мне все равно веришь или нет, я себе лично все сделал и договор переоформил сразу же) дальнейших букв на эту тему не вижу смысла писать. удачи

Закрито

Повернутись до “Новини Чернівців”