Повідомлення
hazajin » 14 червня 2015, 11:13
Прокуратура Чернівецької області
58001, м. Чернівці
вул. Кордуби, 21
СКАРГА
Предметом моєї скарги, є неправомірні дії керівництва УДАІ в Чернівецькій області.
Суть справи:
Мною, в управління ДАІ в Чернівецькій області, був направлений інформаційний запит з приводу того що, інспектор ДПС ДАІ Перепелюк Р.В., неодноразово порушував правила зупинки та стоянки службового автомобіля під час несення служби у місті Чернівці, та як він був покараний за це порушення правил дорожнього руху. До свого інформаційного запиту я надав в управління ДАІ відео та фото фіксацію даних порушень ПДР. Також, це питання я задавав у прямому ефірі на телеканалі «Промінь» п. Добровольському, який пообіцяв втрутитись у дану ситуацію та розібратися, чому інспектор Перепелюк Р.В. постійно ігнорує елементарні норми поведінки на дорозі.
У своїй відповіді, керівництво УДАІ в Чернівецький області в особі В.В.Сушинського, відповіло мені, що вказаний інспектор був покараний тільки дисциплінарно, та протокол про адміністративне правопорушення щодо інспектора Перепелюк Р.В. не складався. Керівництво УДАІ рахує що, на той момент «трафік» пішоходів, які були вимушені обходити його автомобіль по дорозі з інтенсивним рухом (на той момент вул. Червоноармійська, в день) був не надто щільним, та складав 10-20 пішоходів в мінуту, тобто кожні три секунди, «завдяки» інспектору Перепелюк Р.В., громадяни нашого міста, вагітні жінки, інваліди або пенсіонери, були вимушені, ризикуючи своїм здоров’ям, виходити на проїзну частину вулиці. Цю обставину, незаконно, врахували, як пом’якшуючу, та яка не містить суспільної небезпеки та є малозначною.
Дані висновки керівництва УДАІ в Чернівецький області вважаю ганебними, та які не відповідають нормам чинного законодавства з наступних причин:
1. В Кодексі України про адміністративні правопорушення, в частині, що стосується покарання водіїв за порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів, взагалі мова не йдеться про якісь «трафік» пішоходів. В ньому чітко сказано про відповідальність за дане адміністративне правопорушення.
2. Перед законодавством України всі громадяни, у тому числі, співробітники ДАІ рівні, та повинні нести однакову відповідальність.
3. Дуже обурює той факт, що міліція знову вигадує для своїх працівників «відмазки», з метою уникнення покарання за скоєнні адміністративні правопорушення.
4. Неодноразовість вчинення даного адміністративного правопорушення з боку інспектора Перепелюк Р.В.
ПРОШУ
Ретельно розібратись у фактах викладених мною, надати правову оцінку діям керівництва УДАІ в Чернівецький області та змусити його поступити в даній ситуації згідно чинного законодавства України.
Відповідь прошу направити мені у письмовому вигляді на вказану адресу.
Додатки:
- копія відповіді УДАІ в Чернівецькій області на мій інформаційний запит.