Німеччина надасть 17млн€ «Чернівціводоканалу»

Обговорення останніх новин в регіоні
dan8t
Новачок

Німеччина надасть 17млн€ «Чернівціводоканалу»

Повідомлення dan8t » 06 лютого 2015, 15:58

Немного позитива подкину:
6 лютого в приміщенні Міністерства фінансів України було підписано пакет угод по проекту реконструкції системи водопостачання у Чернівцях.

Угоди підписані між Міністром фінансів України Наталією Яресько, Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем, членом Управлінського комітету банку розвитку KfW Роландом Зіллером та в.о. Директора комунального підприємства «Чернівціводоканал» Юрієм Рихлем.

Так, Німеччина фінансуватиме реконструкцію системи питного водопостачання Чернівців шляхом надання кредиту у розмірі 17 мільйонів євро через німецький банк розвитку KfW. Кредит має підтримати модернізацію міської мережі водопостачання. Наступним етапом передбачається відновлення частини системи водовідведення міста.

Міністр фінансів України Наталія Яресько під час церемонії підписання сказала, що проблема оновлення комунікаційних мереж для України – одна з найбільш пріоритетних. За її словами, лише 9% мереж водопостачання в Україні не є аварійними, і їх період експлуатації не перевищує 25 років.

«Більше 35% всіх мереж використовуються вже понад 35 років. Проект реконструкції муніципального водного господарства в Чернівцях дозволить знизити технологічні та фізичні втрати води, підвищити енергоефективність виробництва. Ми сподіваємося, що досвід співпраці по модернізації комунальних мереж в Чернівцях згодом наші країни зможуть розширити й на інші міста України», - зауважила Міністр.

Посол Німеччини, д-р Крістоф Вайль у свою чергу відмітив, що його країна підтримує проведення реформ в Україні, в тому числі і у покращенні житлово-комунальних послуг.

«Німеччина залишає незмінною тверду прихильність підтримувати Україну в ході подолання її величезних викликів з реформування. Надання кращих комунальних послуг за доступними цінами є важливим елементом таких зусиль, спрямованих на модернізацію», - сказав Крістоф Вайль.

Член Управлінського комітету банку розвитку KfW Роланд Зіллер підкреслив, що KfW має широкий досвід по всьому світу з надання допомоги у покращенні систем питного водопостачання з одночасним скороченням енергоспоживання: «У рамках нашого партнерства з Чернівцями ми маємо можливість вперше використати цей досвід на благо країнських людей. Більше того, ми сподіваємося, що цей проект буде пілотним і у майбутньому будуть проекти і з іншими містами України».

Як пояснив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, сьогодні через зношеність мереж місцевого водоканалу собівартість чернівецької води є однією з найвищих в Україні, при тому, що місто знаходиться в межиріччі двох потужних річок – Дністра та Прута.

«Проект реконструкції муніципального водного господарства дозволить знизити технологічні та фізичні втрати води, підвищити енергоефективність виробництва. Для нас це не лише економічне, а й політичне питання. Бо сьогодні Україна прагне стати енергонезалежною державою. І наш спільний проект – це ще один крок в цьому напрямку», - запевнив Каспарук.

«Проект оновлення системи водопостачання в Чернівцях є комплексним, і передбачає реконструкцію як окремих об’єктів водного господарства міста, так і оптимізацію всієї системи водопостачання Чернівців, - роз’яснив в.о. Директора комунального підприємства «Чернівціводоканал» Юрій Рихло. - Завдяки йому компанія зможе поставляти споживачам якісну воду за економічно обґрунтованими цінами».
Зображення

Зображення

p.s Отмечу что проект - пилотный. Т.е. начали с Черновицкой области)

Арсений хлопочет? ;)
Востаннє редагувалось 06 лютого 2015, 16:03 користувачем dan8t, всього редагувалось 1 раз.

German
Забанен навсегда
Подякували: 1 раз

Re: Німеччина надасть 17млн€ «Чернівціводоканалу»

Повідомлення German » 06 лютого 2015, 16:15

Ну всё, теперь цены на воду точно подскочат - руководство водоканала будет с населения добирать к взятому кредиту до округления суммы... *facepalm
Троллям: упейтесь на радостях, что меня тут больше нет, а потом залейтесь желчью, когда не сможете метнуть в мою сторону говнецо *Dopovid*
Нормальным форумчанам: сюда я больше не захожу, но меня можно найти на Форуме газеты "Вид И До" ;)

dan8t
Новачок

Повідомлення dan8t » 06 лютого 2015, 16:37

Все с вами ясно)) *nurse*

asin
Активіст

Повідомлення asin » 06 лютого 2015, 17:22

украдут все и скажут нам мало

13ый воин
Експерт
Дякував (ла): 556 разів
Подякували: 390 разів

Повідомлення 13ый воин » 06 лютого 2015, 17:23

Вот это натырят в этот раз. Наши наверное уже таж жестко забухали, как только могли. Это жа надо, - само упало
Куплю виниловые пластинки, запечатанные аудио кассеты, бобины для катушечного магнитофона,

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1234 рази
Подякували: 1309 разів

Повідомлення sergej1974007 » 06 лютого 2015, 17:50

А че вы так все накинулись?
Там тоже люди работают--проследят куда деньги идут.
Да и нужно это для города.
Да и вообще---Майдан за что стоял?--Чтобы не воровали в том числе.
Может люди реально в этот раз подумают про Город.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

eclipsoid
Досвідчений
Дякував (ла): 2 рази

Повідомлення eclipsoid » 06 лютого 2015, 17:53

Та да, присоединюсь к вышенаписавшим, цена на воду после этого точно не упадет.
Возможно немецкая сторона будет контролировать растраты, но в этом я сомневаюсь.. и да, не забываем, что это КРЕДИТ! в евро! а евро у нас сеня по чем? Вроде за 30 уже перевалило, отдавать-то тоже в евро надо будет! Пакращення!

sergej1974007
Какое у вас тонкое чувство сарказма :)
Востаннє редагувалось 06 лютого 2015, 17:55 користувачем eclipsoid, всього редагувалось 1 раз.

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 06 лютого 2015, 17:59

та що там упало нам? поки дійде з Києва до Чернівців, залишиться 1,7млн.
За ці гроші побілять очисну споруду і скажуть - все тепер віддавайте кредит. Ну люди ж ті самі пилять...
Востаннє редагувалось 06 лютого 2015, 18:01 користувачем Дельфин, всього редагувалось 1 раз.
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1234 рази
Подякували: 1309 разів

Повідомлення sergej1974007 » 06 лютого 2015, 18:05

Написал ОК-ею в личку.
Накидал видео про Майдан.
Написал что я за ним слежу.
Не ответил---но возможно задумается. :D :D
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.