З 1 жовтня, виїжджаючи за місто, водії повинні вмикати фари.

Обговорення останніх новин в регіоні
Tyrex7
Експерт
Дякував (ла): 179 разів
Подякували: 174 рази

Re: З 1 жовтня, виїжджаючи за місто, водії повинні вмикати ф

Повідомлення Tyrex7 » 05 листопада 2013, 17:05

maratura писав:Если фары включить лень,
По-любому,ты олень.
:lol: :lol: :lol:
Пушкін нервово курить.
Si vis pacem, para bellum

Страшні московські воші, а ще страшніші українські гниди
Симон Петлюра

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 05 листопада 2013, 17:19

Bodya_Hollywood писав:Ребята ну что вы розпыхтелись... Нововведение отличное! Так как я человек не из лучшим зрением скажу что на трасе стало намного проще заметить встречку..)
Та тут в темі більшість підтримують нововведення, є тільки деякі які проти і називають всіх оленями.
Правда я в неділю нарвався на один не продуманий момент.
Буксирував я авто десь 20 км до СТО. Раніше я б ввімкнув фари і виділив би своє авто на дорозі, зараз всі на дорозі з включеними, тому як виділяти авто в потоці не відомо, задній включить аварійку, а от з переднім не продумали, можливо варто і йому вмикати, але в ПДР, наскільки памятаю, сказано ввімкнути ближнє.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Bodya_Hollywood
Постійний користувач
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 103 рази

Повідомлення Bodya_Hollywood » 05 листопада 2013, 17:55

electron писав:
Bodya_Hollywood писав:Ребята ну что вы розпыхтелись... Нововведение отличное! Так как я человек не из лучшим зрением скажу что на трасе стало намного проще заметить встречку..)
Та тут в темі більшість підтримують нововведення, є тільки деякі які проти і називають всіх оленями.
Правда я в неділю нарвався на один не продуманий момент.
Буксирував я авто десь 20 км до СТО. Раніше я б ввімкнув фари і виділив би своє авто на дорозі, зараз всі на дорозі з включеними, тому як виділяти авто в потоці не відомо, задній включить аварійку, а от з переднім не продумали, можливо варто і йому вмикати, але в ПДР, наскільки памятаю, сказано ввімкнути ближнє.
В любой непонятной ситуации врубаешь аварийку и тапки в пол!))
У меня вот пятая недавно барахлила ехать больше 120 не хотель, так как меня насторожили что это мотор стучит при нагрузке... *hammer*
Я включил аварийку и все акуратно обгоняли через сплошные :D

Buxx
Поважний користувач
Дякував (ла): 21 раз
Подякували: 30 разів

Повідомлення Buxx » 05 листопада 2013, 18:15

треба було червону люстру почепити!

electron
Постійний користувач

Повідомлення electron » 05 листопада 2013, 20:36

Buxx писав:треба було червону люстру почепити!
Червоний миготливий ліхтар, замінює знак "аварійна зупинка", або встановлюється якщо не справна аварійка, вона в мене працює ;)
А от водій ТЗ який буксирує згідно ПДР http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/130 ... 0%BF/page2 має виконати такі дії
9.8. Під час руху механічних транспортних засобів у світлу пору доби з метою позначення транспортного засобу, що рухається, ближнє світло фар повинно бути увімкнене:
ґ) на транспортному засобі, що буксирує;
Bodya_Hollywood писав: В любой непонятной ситуации врубаешь аварийку и тапки в пол!))
У меня вот пятая недавно барахлила ехать больше 120 не хотель, так как меня насторожили что это мотор стучит при нагрузке... *hammer*
Я включил аварийку и все акуратно обгоняли через сплошные :D
Не правильно, не в любій не зрозумілій ситуації, а в доволі таки обмеженому колі випадків. У Вас був пункт 9,9 в)
9.9. Аварійна світлова сигналізація повинна бути ввімкнена:

а) у разі вимушеної зупинки на дорозі;

б) у разі зупинки на вимогу працівника міліції або внаслідок засліплення водія світлом фар;

{Підпункт "б" пункту 9.9 в редакції Постанови КМ № 1029 від 26.09.2011}

в) на механічному транспортному засобі, що рухається з технічними несправностями, якщо такий рух не заборонено цими Правилами;

г) на механічному транспортному засобі, що буксирується;

ґ) на механічному транспортному засобі, позначеному розпізнавальним знаком "Діти", що перевозить організовану групу дітей, під час їх посадки чи висадки;

д) на всіх механічних транспортних засобах колони під час їх зупинки на дорозі;

е) у разі скоєння дорожньо-транспортної пригоди.
До речі помітив одну закономірність в нас деякі водії вважають, що аварійка відмінює дію ПДР. Сьогодні один олень втикнув аварійку, і задом проїхав перехрестя. Відїхав назад, подумав пару секунд і здав вперед висунувши морду Спринтера на перехресття, перекривши пішохідний, за ним 200 метрів пустої дороги *facepalm . Я переходив дорогу, зробив зауваження, на що водій щось промукав собі під ніс, включив задню, але нікуди не поїхав, я вийшов з дитиною на проїзжу частину і обійшов дятла. І такого бидла є купа, з аварійкою паркуються де попало, їдуть під знаки, їдуть зустрічною.
Востаннє редагувалось 05 листопада 2013, 20:38 користувачем electron, всього редагувалось 1 раз.
Роби добро і кидай його в воду,
воно не пропаде - добром до тебе повернеться.

Bodya_Hollywood
Постійний користувач
Дякував (ла): 61 раз
Подякували: 103 рази

Повідомлення Bodya_Hollywood » 05 листопада 2013, 20:54

electron
ну спасибо друг... Хотя бы сдесь правила посмотрим))
До речі помітив одну закономірність в нас деякі водії вважають, що аварійка відмінює дію ПДР. Сьогодні один олень втикнув аварійку, і задом проїхав перехрестя.
- ну так задом это отличный ход... Один высокоуважаемый человек так учил!))
Востаннє редагувалось 05 листопада 2013, 20:57 користувачем Bodya_Hollywood, всього редагувалось 1 раз.

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 06 листопада 2013, 23:06

electron, ти спиш в обнімку із правилами? Бо вже стільки нацитатив... Але то добре, нехай читають.

Стосовно оленів - ти або не хотів зрозуміти, або знайшов привід прикинутись. Олені - всі хто з переляку включив світло і так їздить БО почув, що "за містом" треба їхати із фарами. І їздить із ними в НАСЕЛЕНИХ пунктах. Я не кажу про фури, автобуси, тих хто їде далеко і тих хто так їздив взагалі. ТАК зрозуміліше?

Стосовно зручності. Знову таки, напевно, як і фломастери. Оцінити відстань до машини на око в яокї увімкнене світло-неможливо точно. Ти не бачиш машини і динаміки наближення. Ти бачиш світлову точку, вона сліпить, вона закриває машину, і оцінити відстань і швидкість стало НАБАГАТО важче. Але напевно як кому. Може хтось добре оріжнтується по світловому пятну і оцінює відстань до неї, не знаю. Зручності не бачу в цьому зовсім. Побачити машину, може і краще стало, тому що там пятно світиться. Але з хорошим зором, який вимагається ПДР, це ті так можна було зробити. Але при обгоні стало важче. Те що було ввидно і так видно, а те що було зручно - забрали, тепер пялишся на світло і намагаєшся хвилину зрозуміти що з ним.

Можеш в метрах сказати, який розрив між населеними пунктами тими, що назвав? ;)
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Повідомлення Дельфин » 06 листопада 2013, 23:08

Andliva писав:+1, на трасах, як мамаївська, і взагалі при поїздках на дистанції, не по місту тобто, завжди їхав і їду з увімкненими фарами, так як це моя безпека, а після закону виявляється оленем став.., логіка..! :?
Ти почав їздити із фарами з переляку вмикаючи їх за містом, і не знаючи точно де їх вмикати, чи вмикав їх завжди заради своєї безпеки?
Яка логіка без логіки мене читати?
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

oberig
Модератор
Дякував (ла): 181 раз
Подякували: 110 разів

Повідомлення oberig » 29 вересня 2014, 16:32

Підніму тему,аби нагадати - 1 жовтня на носі :!: :!:
згідно змін до Правил дорожнього руху, із 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар"
дик, може й вам нагадувати не треба звичайно, а мені як "бабе за рулем" це новина з розряду "йоклмн .... точно....фари", а головне голову не забути ввімкнути всім ;)
Востаннє редагувалось 29 вересня 2014, 16:48 користувачем oberig, всього редагувалось 1 раз.

Сулейман
Rescue Ranger
Rescue Ranger
Дякував (ла): 170 разів
Подякували: 241 раз
Контактна інформація:

Повідомлення Сулейман » 29 вересня 2014, 17:04

Обращаемся ко мне, помогу забывчивым установить, или просто продать блок дальний свет в пол накала.

Подробнее в моей теме

Відповісти

Повернутись до “Новини Чернівців”