Проживаючи довгий час у Чехії я доволі часто зустрічаю закарпутців як їх тут називають... Так от ці хлоп*ята дуже надіються що скоро будуть з Угрощиною... Це ще одна область проблемна. Багато маю знайомих з Франківської області - ніхто не вірить у перемогу - всі розуміють одну просто річь - якщо москвовія забажає - то вдарить ядерною зброєю і буде хана...
Звичайно московія надіється на це. Угорщина і так у них союзниця, а от румунія дуже тихо - підбирається. Але таки підбирається.
Взагалі за кордоному дуже мало людей вірить у перемогу. Звичайно тут багато людей живуть десятиліттями і вже мають чеський побут.. Але... Навіть біженці зі сходу - а в мене серед них також багато знайомих вже не вирять у швидке вирішення конфлікту. Всі розуміють що війна переросла у холодний заморожений конфлікт який буде триматися .... ну ВІЧНО... для звичайної людини.. Також багато людей стверджують що на війні одні дуачки і що ця війна це лише ГРОШІ, ГРОШІ та знову ГРОШІ...
Взагалі тут люди помішані на грошах... Я то сам майже нічног не заробив.. :( ... але є люди які заради 1000 корун... незнаю готові мати рідну продасти..
Також чув про так званих збирачів допомоги до ЗСУ - такі люди купують своїм дружинам дорогі автівкі,... короче крадуть допомогу зібрану для ЗСУ... Дуже багато аферистів всіляких... Короче дупак повний тутка.. :(
Ну я вам відверто скаду останнім часом - пессимістів (я про війну) зрозсло суттєво. Я думаю якщо раніше було 30% песимістів то зараз 70%... Також іде постійна гризотня у соцмережах Чехії, Італії та Німеччини через мову... Адже на сході багато розмовляють російською... Це не робить з них кацапів але все рівно. Багато знаю відданих (я маю на увазі віруючих у перемогу та світле майбутнє) російськомовних , як наприклад моя знайому Маринка з попереднього місця роботи. Вона врпям уперта що буде перемога... А от Ваня та Сергій - думають що це буде "вічно", ну ви зрозуміли що я мав на увазі... номери їхніх телефонів дам після,... _))) , я жартую... всі мають параво на свободу висловлення власної думки.
П.С.. Ваня дорчі втратив усе... його брат зараз у росіян - отримає непгану зарпалатню, а він не хоче у кацапні жити,... І вимушена людина маючи вищу освіту працювати на цих заводах у країні де він не знає мови та ЗАВЖДИ БУДЕ ЧУЖИМ... І навіть він не знає чи вистачить йому грошей аби заплатит за наступний місяць за квартиру де він живе... Жінка у нього працює. І вони у двох ледь тягнуть.. ще і донька у них.