У Чернівцях хочуть зберегти історичну назву скверу

Обговорення останніх новин в регіоні
zepellin
Експерт
Дякував (ла): 374 рази
Подякували: 790 разів

Re: У Чернівцях хочуть зберегти історичну назву скверу

Повідомлення zepellin » 29 грудня 2023, 01:24

Дід Панас писав:
29 грудня 2023, 00:29
Міністр фінансів говорить що Із державного бюджету України щодня на потреби ЗСУ виділяється по 5 млрд грн. І він не розуміє для чого волонтери збирають гроші
А в міських бюджетах раз є гроші то краще вже хай роблять щось для міста чим мали б їх розікрасти по дорозі на фронт, а в нашому випадку сквер профінансували меценати тому зовсім не бачу проблеми
Тобто, в даний час, ти вважаєш, що краще вкласти грощі в бруківку в рідному місті (частину з яких вкрадуть), ніж задонатити на дрони, тому що теж частину можуть вкрасти?

Є такий древній вислів -" пир во время чумы", мені здається, доволі точний.
Свобода не в том, чтобы делать то, что хочешь, а в том, чтобы не делать того, чего не хочешь.
phpBB [video]

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 29 грудня 2023, 02:22

zepellin писав:
29 грудня 2023, 01:24
Тобто, в даний час, ти вважаєш, що краще вкласти грощі в бруківку в рідному місті (частину з яких вкрадуть), ніж задонатити на дрони, тому що теж частину можуть вкрасти?
І дрони потрібні і бруківка , то чому не робити порядок в місті якщо є за що?
А якщо не вистачає дронів чи ще чогось то потрібно задавати ці питання владі чому не забезпечили всім необхідним. Можна ж вже було набудувати заводів по виробництву патронів снарядів дронів .
Отака х...ня, малята

Master
Легенда Форуму
Дякував (ла): 2815 разів
Подякували: 2868 разів

Повідомлення Master » 29 грудня 2023, 08:33

Центральна експозиція в сквері Дня вишиванки в Чернівцях - світлова стрічка - символізує комір чоловічої вишитої сорочки. У ній використані буковинські орнаменти з різних куточків області.

Про це журналістам розповіла засновниця Всесвітнього дня вишиванки Леся Воронюк, передає molbuk.ua

"Центральна композиція – це орнамент із різних частинок Чернівецької області. Адже буковинська вишивка неймовірно різноманітна. Вона різниться не лише в кожному районі, а навіть чи не в кожному селі. Тому, якщо уважно придивитися, ви побачите фрагменти різних орнаментів", - зауважила Леся Воронюк.

Вона також розповіла, що для втілення проєкту користувалися автентичними орнаментами з книги Еріха Кольбенгаєра (Еріх Кольбенгаєр - інженер, педагог та громадський діяч Буковини початку ХХст – ред.).

Читайте також: У сквері Дня вишиванки встановили світлову стрічку: який вигляд вона має ввечері - фото та відео

На думку громадської діячки, оновлений сквер справжньою родзинкою міста:

"Цей простір максимально відповідає науково-освітній складовій. Тут немає жодних випадкових рішень - як у смисловому наповненні, так і дизайнерському. Приємно, що до цього проєкту долучалися фахівці із Чернівців, Львова, Києва та Дніпра. Від них чуємо відгуки, що сквер є цікавим новітнім явищем.

Колеги з інших міст України дивуються тому, як у старих історичних центрах можна робити сучасні динамічні простори, які підкреслюють максимально довколишнє середовище. Місця, які є культурною спадщиною, необхідно зберігати. Але вони повинні оживати і наповнюватися сучасними змістовими контекстами", - переконана Леся Воронюк.

Як відомо, в ансамблі скверу знаходяться 25 стовпчиків з орнаментами, кожен із яких символізує вишивку областей України та Криму. Сквер реконструйований та облаштований за меценатські кошти. Його вартість - близько 10 мільйонів гривень. Основним меценатом є міський голова Роман Клічук.

Раніше molbuk.ua писав про те, що чернівчани по-різному відреагували на конструкцію.
Все, что вы видите во мне - это не мое, это ваше.
Мое - это то, что я вижу в вас. ©

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 29 грудня 2023, 11:14

голод это большая семья , вот спроицируйте его на свою семью и задумайтесь ....
можно купить молоко , хлеб и крупу и все остальное отдать на армию?
можно ... но вряд ли кто то так делает .
если ничего не делалось бы в городе то прикиньте на что бы он уже был бы похож ? и какая бы была депрессия у жителей ...

sergej1974007
Легенда Форуму
Дякував (ла): 1231 раз
Подякували: 1307 разів

Повідомлення sergej1974007 » 29 грудня 2023, 11:49

На рахунок того що "робилося на кошти меценатів"——

Якби я був поганою людиною——як би я вкрав звідти грощі?( або "заробив" на тому)——

1.По перше всі підряди йдуть фірмам моіх знайомих—— за це я отримаю від них 10—20% відкату плюс якийсь бонус екстра тільки за рішення взяти іх.
2. Всі будівельні матеріали закуповуються на моіх( або моіх партнерів) фірмах—— я збуваю туди весь неліквід по завищених цінах.—— отримую ще десь 20—30% від суми проекту.
3. При розробці проекту використовую дизайнерів та інших фахівців——з якими працюю на умовах "відкату" теж. Тобто домовляюся з ними за іх мінімальний гонорар——а в "смєту" записуємо якісь нереальні цифри як за високофахових штучних спеців.
4. Домовляюся в податковій як оформити своє "меценатство"—— так щоб це все було списано з прибутків моіх фірм ——звичайно по завищеній "смєті"
5. Вже по дрібничкам—— заключаю договори обслуговування проекту по мінімальним цінам підрядчиків—— при цьому записую в "смєту" на довгострок максимальні можливі суми.

Кароче якби я був поганою людиною——я би з цього проекту навіть дивіденди би набув(
Плюс декілька пунктів в політичному та іміджевому сенсі.
Я всегда себя хвалю.
Очень я себя люблю.

Я красив, как древний бог.
Я скульптурой быть бы мог!

Я умнее, чем Ньютон,
Лишь чуть-чуть умнее он.

Как певцу мне равных нет,
Я еще пойду в балет!

Первый я во всем всегда.
Настоящая звезда!!!

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 29 грудня 2023, 11:55

sergej1974007 писав:
29 грудня 2023, 11:49
На рахунок того що "робилося на кошти меценатів"——

Якби я був поганою людиною——як би я вкрав звідти грощі?( або "заробив" на тому)——

1.По перше всі підряди йдуть фірмам моіх знайомих—— за це я отримаю від них 10—20% відкату плюс якийсь бонус екстра тільки за рішення взяти іх.
2. Всі будівельні матеріали закуповуються на моіх( або моіх партнерів) фірмах—— я збуваю туди весь неліквід по завищених цінах.—— отримую ще десь 20—30% від суми проекту.
3. При розробці проекту використовую дизайнерів та інших фахівців——з якими працюю на умовах "відкату" теж. Тобто домовляюся з ними за іх мінімальний гонорар——а в "смєту" записуємо якісь нереальні цифри як за високофахових штучних спеців.
4. Домовляюся в податковій як оформити своє "меценатство"—— так щоб це все було списано з прибутків моіх фірм ——звичайно по завищеній "смєті"
5. Вже по дрібничкам—— заключаю договори обслуговування проекту по мінімальним цінам підрядчиків—— при цьому записую в "смєту" на довгострок максимальні можливі суми.

Кароче якби я був поганою людиною——я би з цього проекту навіть дивіденди би набув(
Плюс декілька пунктів в політичному та іміджевому сенсі.
и кто же мешал попередникам ?
или они хорошие , по тому ничего не трогали и не делали ?
превратили город в трущебы .

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 29 грудня 2023, 16:30

Сквер - лише частина проєкту: у Чернівцях планують реконструкцію всієї Соборної площі

Її об'єднають та зроблять підземний паркінг

Усі деталі тут: https://molbuk.ua/news/302113-skver-lys ... shchi.html

Дід Панас
Адміністратор
Дякував (ла): 349 разів
Подякували: 963 рази

Повідомлення Дід Панас » 29 грудня 2023, 17:00

Master писав:
29 грудня 2023, 16:30
Сквер - лише частина проєкту: у Чернівцях планують реконструкцію всієї Соборної площі

Її об'єднають та зроблять підземний паркінг

Усі деталі тут: https://molbuk.ua/news/302113-skver-lys ... shchi.html
Ще при Федоруку були ці розмови, але тодішня влада не хотіла вкладати свої кошти, але хотіла все контролювати при цьому. Теперішній мегаплан з підземними паркінгами і Гойрою посередині більш реалістично виглядає, теперішнє керівництво міста вже хоч не стидиться показувати що не "бідна церковна миша" і можна побачити що в місті щось робиться і не тільки бари-ресторани-супермаркети. От тільки хотілося б ще, щоб більше робилося у напрямку вдосконалення інфраструктури міста.
Отака х...ня, малята

Master
Легенда Форуму

Повідомлення Master » 29 грудня 2023, 18:00

У сквері Чернівців з'явиться пам'ятник Івасюку: світлова стрічка гармонійно його доповнить

Усе облаштовують за меценатські кошти

Усі деталі тут: https://molbuk.ua/news/302120-u-skveri- ... ovnyt.html
Вкладення
FB_IMG_1703865565867.jpg

KVadik
Доцент
Дякував (ла): 1067 разів
Подякували: 1466 разів
Контактна інформація:

Повідомлення KVadik » 07 березня 2024, 21:34

Вкладення
Screenshot_2024-03-07-21-32-39-701-edit_org.telegram.messenger.jpg
˙иʞuɐv ʁнǝw ʎ ɐ
‘˙˙˙ʁɔvʎнdǝвǝdǝu dиw – ɐwʎ ɔ vǝmоɔ dиw