Домашні кури

Вільне спілкування
Дельфин
Поважний користувач
Дякував (ла): 15 разів
Подякували: 10 разів

Re: М'ясо домашніх курей

Повідомлення Дельфин » 16 травня 2013, 13:42

Враховуючи вразливість користувачів форуму і неоднозначне ставлення до того, що "мясо" бігало перед тим, як стати тушкою і мало "усі-пусі" вигляд в малому віці, я вирішив не викладати фото молодняка.

Тема актуальна.
Курчата освоюються на новому місці. Враховуючи цьогорічні погодні умови - це дуже не просто і забирає занадто багато сил. Але...
Все йде по плану. ;)
Если мяса с ножа ты не ел ни куска,
Если руки сложа наблюдал свысока,
И в борьбу не вступил с подлецом, с палачом,
Значит в жизни ты был - Ни при чём, ни при чём!

Дельфин
Поважний користувач

Повідомлення Дельфин » 17 травня 2013, 13:25

Хоча, є одне відхилення від плану. Посидів із вагою і калькулятором у вільний час. Підрахунок показав, що зараз курчата зїдають 120-140гр зерна в сутки на одного. В планах було приблизно 100. Хоча могли би зїдати 150гр і більше. Але тоді вони би лише сиділи біля кормушки, їли-спали і не гуляли. А таке м'ясо мені не потрібне. Воно рихле і не смачне. А так їм дають можливість погуляти, попастись. Приходиться їх перевчати до природнього способу життя, а не тільки сидіти під кормушкою. Весь корм між годівлями зїдають в кормушці повністю, і чекають наступної годівлі. А в цей час йдуть в сад бігати, кусатись, літати, шукати травички - тобто жити повноцінним курячим життя. Повні кормушки спеціально не тримаємо, тому що тоді молодняк на вулицю не виженеш. :D А набір "швидкої ваги" мені не потрібний.

Дельфин
Поважний користувач

Повідомлення Дельфин » 17 травня 2013, 14:26

Хочеться в двух словах описати незамінного помічника у виробництві домашнього комбікорму, оскільки він таки заслуговує уваги.
Це Кормоизмельчитель "Еликор1" виробництва Полтавського ПАО "Електромотор". Просто кажучи - дробілка для зернових. У мене повна комплектація - Елікор1, виконання "8"
395339.jpeg
На фото: Елікор1 із приєднаним дозатором для зернових і поруч насадка-терка для фруктів/овочів.

Пошуки такого "прибора" привели мене на їх сайт. Замовив у них, отримав посилкою через "Нічний експрес". Знайшов невеличкий брак, посварився по телефону, написав листа, домовились - відправив назад за їх рахунок. Отримав назад за їх рахунок вже виправлений.
Залишився задоволений оперативністю і бажанням виправитись. Брак невеличикий - не правильно виточена шпонка. Насадку для овочів надів на вал легко, а зняти вже не зміг. На шпонці заклинило. Так в зборі і відправив назад. Прислали інший нормальний назад швидко. Більше притензій в роботі не було. Однак була інша притензія - РІЖУТЬ РУКИ АБСОЛЮТНО ВСІ МЕТАЛЕВІ КРАЯ ВСЬОГО що там є. Края дозатора, сіток, насадок, всі кути, пази - все це могли би і самі зачистити після різки металу. Прийшлось взяти наждачку і обробити ВСІ края самому.

Робота.
Вже другий рік допомагає в господарстві. Для невеличкого господарства дробілка добре підходить. Зараз знову робив свій комбікорм. Продуктивність невелика. 40-45кг готового комбікорму отримав десь за годину.
Двигун однофазний, 1,7кВт, тому намагався не перевантажувати сильно і подавав зерно через дозатор потроху. Щоб він не гудів від перевантажень.
Подрібнює Елікор добре, навіть трохи задрібно. З пшениці виходить як крупа, так і крупна мука. З кукурудзи при крупній сітці на виході - крупна крупа. Якщо кукурудзу подавати дуже повільно і поставити дрібнішу сітку, то на виході можна отримати крупу для себе для їжі. :D

Але вцілому невеличка дробілка, із насадкою для зернових повністю справляється із потребами зробити крупу для невеличкого господарства. Якось сфотографую якої фракції виходить комбікорм. Як для курей - то мені навіть трохи задрібно. Але потім сама дрібна фракція піде на мішанки із картоплі, кабачків, буряків... Тому це не критично.

Не дивлячись не невеличкі косяки Елікор1(косметичну доводку треба робити самому) він робить те, що і очікували від нього. Український виробник цих дробілок заслуговує, щоб про нього написати, як про помічника в домашньому господарстві. Хороша дробілка.

Ціна.
Не ідеально, як для мене, який заплатив за весь комплект 110євро, міняв, а потім обробляв всі края сам наждачкою.
Менш функціональні коштують дешевше, але косяки ж ті самі! Я писав їм про це в своєму листі-скарзі, яка потрапила, від ОТК аж до самого директора. Чи зробили вони висновки - не знаю. Рахую, що навіть за 60-70 євро можна намагатись робити якісніше. Європа поруч і конкурувати з нею без старання зробити все ідеально - буде важко.
З іншого боку це один з найкращих приборів по ціна/якість, що зараз роблять у нас. Все достатньо надійно зроблено. Бляха хоч і ріже руки :D , але нормальної товщини і якості. Хороші двигуни їх власного виробництва. Все підігнано нормально - не болтається, не вібрирує і не розвалюється.
Притензій по роботі, поки що не маю - все працює добре.
Востаннє редагувалось 17 травня 2013, 14:34 користувачем Дельфин, всього редагувалось 2 разів.

Відповісти

Повернутись до “Балачки”